Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Re: Бързи въпроси и отговори
Днес смених амортисьорите и старите бяха доста по-къси. Дърпах на горе и не се разпъват. Колата не се навири с новите, така че май са си изпляскали просто.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
- swfc
- Потребител
-
- Кара: BMW E91 320i
vld написа:Пробвай се, кажи че не стават помоли ги да ти дадат другите, особенно ако те са ти вадили номерата на частите и са объркали...., Имаш право по закон да искаш смяна.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Питах и не става да ги върна, след като са монтирани вече. Така, че сега ще си карам с тези, дано да няма по нататъшни проблеми...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Пружините определят височината така че нема се плашиш щом са станали на пружините всичко е наред.
- Коце.,
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW e91 2006 320d Automatic
Здравейте, имам три въпроса за Е91 320ДА 163кс:
№1- дантчик за налягането в гумите е дефектирал, скъпо ли е отстраняването? заден десен
№2- колата е карана със счупен въздухвод от радиатора към двг. Какво влияние оказва това на двигателя?
№3- Волана е тежък в сравнение с този на фолксваген и при въртене
се чува леко свирене като търкане на гума в пластмаса, дали може това да е от помпата на хидравликата?
Благодаря предварително
№1- дантчик за налягането в гумите е дефектирал, скъпо ли е отстраняването? заден десен
№2- колата е карана със счупен въздухвод от радиатора към двг. Какво влияние оказва това на двигателя?
№3- Волана е тежък в сравнение с този на фолксваген и при въртене

Благодаря предварително

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Коце., написа:№1- дантчик за налягането в гумите е дефектирал, скъпо ли е отстраняването? заден десен
Как разбра, че е дефектирал? Да няма нужда от ресетване просто?
Sent from my ONE A2003 using Tapatalk
Коце., написа:Здравейте, имам три въпроса за Е91 320ДА 163кс:
№3- Волана е тежък в сравнение с този на фолксваген и при въртенесе чува леко свирене като търкане на гума в пластмаса, дали може това да е от помпата на хидравликата?
Благодаря предварително
1 - Провери дали наистина имаш датчици. Повечето 90-тки следят разликата в налягането през гривните и датчиците на ABS-а. Една гума като спадне и започне да забавя оборотите, заради по-високото триене и датчика го хваща.
2 - Няма нещо, което е счупено да оказва по-добро влияние. Не е голяма драма, просто си купи нов въздуховод или внимателно употребяван.
3 - Абсолютно нормално и да е по-тежък и да се чува едно леко като свистене ама много леко. 90-тките са с твърди волани и има много писано по темата и в БГ и в чуждестранни форуми.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Моята се паркира с 2 пръста, волана е много лек. В движение се затяга леко но е приятен. Много по-добре от бившата Е46.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Вероятно си с ел.серво.От последните преди фейслифта има такива бройки.И аз съм така и наистина воланът е лек като перо.
Колкото до датчиците и гумите, преди 2 седмици пътувах из Полша. Карах сравнително бързо по напечен асфалт.В един момент спряхме в задръстване и точно тогава заваля и дъжд. Веднага ми светна индикацията за спукана гума.Предполагам комбинацията от спиране на въртенето и рязката промяна в температурата на асфалта са понижили налягането в гумите достатъчно, че да светне индикацията.Разбира се, спукана гума нямах.
Колкото до датчиците и гумите, преди 2 седмици пътувах из Полша. Карах сравнително бързо по напечен асфалт.В един момент спряхме в задръстване и точно тогава заваля и дъжд. Веднага ми светна индикацията за спукана гума.Предполагам комбинацията от спиране на въртенето и рязката промяна в температурата на асфалта са понижили налягането в гумите достатъчно, че да светне индикацията.Разбира се, спукана гума нямах.
chris_barnes написа:Моята се паркира с 2 пръста, волана е много лек. В движение се затяга леко но е приятен. Много по-добре от бившата Е46.
Това, както е казал колегата е защото си с ел. рейка. И моята е така. Страшен кеф е тази екстра, поне за мен.
Не знам каква е разликата със сервотроника, но действа точно по същия начин.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Видях в ОЛХ че продават ОЕМ фенерчета които се зареждат някъде в жабката. Аз не успях да намеря подходящо място. Всички ли имат тази екстра, и ако не, лесно ли се ретрофит-ва?

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Аз на ново БМВ това не съм виждал.. Имаше едно време в е36/34/30 дори..
Нали имаш телефон, не ти трябва
Нали имаш телефон, не ти трябва

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
В моята жабка има такава дупка, за фенерче....от лявата страна се намира.Не виждам смисъл, фенерчето ми да е БМВ, обаче....
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Кво фенерче, тия коли не се ремонтират на пътя 

- chris_barnes
- ентусиаст
-
Далеч съм от мисълта че ще ремонтирам нещо на пътя. Просто видях, че е някаква оем екстра и ми стана чудно, хехе