Как да изключа снежинките?
Модератор: I.Voykov
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Новини
-
Как да изключа снежинките?
Някой да има идея как да си ги изключа, защото заради тъпата ми java всичко зацикля щом отворя форума и се появят снежаците. 

трябва да спреш java-та от браузъра, аз какво ли не спирах, за да видя от къде ми е проблема с прочетените теми, ама нищо не става....
сега съм с Опера и като се спре си става както по-рано
но няма да ти работят много страници както трябва/ел. пощи например/ защото жавата е спряна
на ИЕ се спира по-завъртянао- tools-options-security-internet-custom level-намираш по-отдолу скриптинг и даваш на 3-те disable.
така се спират на ИЕ, на другите браузъри е по-удобно, но ще си имаш други проблеми така
пс. сега докато го пиша това срещам още един проблем при спряна жава-емотиконките не бачкат също. ше зема да си я пускам отново
сега съм с Опера и като се спре си става както по-рано
но няма да ти работят много страници както трябва/ел. пощи например/ защото жавата е спряна
на ИЕ се спира по-завъртянао- tools-options-security-internet-custom level-намираш по-отдолу скриптинг и даваш на 3-те disable.
така се спират на ИЕ, на другите браузъри е по-удобно, но ще си имаш други проблеми така
пс. сега докато го пиша това срещам още един проблем при спряна жава-емотиконките не бачкат също. ше зема да си я пускам отново
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
А защо не падат до долу тея снежинки ми само до средата на екрана?!? а не може ли между тях да летят и банкноти с евраци да радват окото на юзърите 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- x3m
- E21 поклонник
-
- Кара: e36 компот
Дилян Пенчев написа:А защо не падат до долу тея снежинки ми само до средата на екрана?!? а не може ли между тях да летят и банкноти с евраци да радват окото на юзърите
По добре не щото някой ще си счупи монитора в опит да хване някое евро

BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria
E-21 Team Bulgaria
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ъъъ Асене няма бутон за изключване (да има ли?), но те валят 60 секунди и спират точно заради товаренето.. естествено при всеки REFRESH (т.е. нова тема, следваща страница и т.н.) започват наново 60 секунди
както казах ако не си с Pentium-1 на 66Mhz/64Mb RAM, спокойно трябва да можеш да издържаш 1 прозорец. Отвориш ли повече, натоварването става толкова пъти повече.
Та с каква конфирурация/броузър си ако не е тайна?
съвместим е със всички, но може би java-та на IE куца.. опитай с firefox? и без това поне няма 1 критичен пач всеки месец + е доста по-удобно
конкретно да ги изключиш в момента - само с disable javascript от browser менютата...
Диляне - валят до средата, защото ако падат до долу 7 снежинки ще стои много 'умряло', а за да е добре излгеждащо падащи до долу трябват примерно 40 а не 7 снежинки, което 2 Ghz процесор го товари на 95% за 1 отворена страница
в момента е около 3-5% с тези настройки - смятам е приемливо, понеже за 1Ghz процесор не би трябвало да е над 15% - някой да каже ако погледне task manager-a
все пак всяка снежинка има собствен живот непрекъснато - иска си смятане

както казах ако не си с Pentium-1 на 66Mhz/64Mb RAM, спокойно трябва да можеш да издържаш 1 прозорец. Отвориш ли повече, натоварването става толкова пъти повече.
Та с каква конфирурация/броузър си ако не е тайна?

съвместим е със всички, но може би java-та на IE куца.. опитай с firefox? и без това поне няма 1 критичен пач всеки месец + е доста по-удобно

конкретно да ги изключиш в момента - само с disable javascript от browser менютата...
Диляне - валят до средата, защото ако падат до долу 7 снежинки ще стои много 'умряло', а за да е добре излгеждащо падащи до долу трябват примерно 40 а не 7 снежинки, което 2 Ghz процесор го товари на 95% за 1 отворена страница

все пак всяка снежинка има собствен живот непрекъснато - иска си смятане

- t0sh
- старши ентусиаст
-
ще направиш услуга ако опиташ с firefox - дали и с него е зле?
понеже подозирам че може да ви е стар/бъгав съппорта за JS ?
ако не е то е по-лошия вариант - opera/ IE не смогват да обработват нормално JS
интересно че на нашите сайтове няма оплакали се, а посещенията са повече от 2x колкото тука...
понеже подозирам че може да ви е стар/бъгав съппорта за JS ?
ако не е то е по-лошия вариант - opera/ IE не смогват да обработват нормално JS

интересно че на нашите сайтове няма оплакали се, а посещенията са повече от 2x колкото тука...
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Няма проблем с процесора.Качва моментно за 1-2 сек. до 47 % при
рифреша и след това показва 0%.Athlon на 2500 +.
рифреша и след това показва 0%.Athlon на 2500 +.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Мен ако питате пускайте 40 снежинки да падат до долу и така ще падне и спама по форума ще може да си го четем на спокойствие па и Асен няма да се тормози изобщо с отварянето на форума 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- t0sh
- старши ентусиаст
-
!!Asen_X написа:Компчето ми е съвременно, а java-а ми е тази, която ми снесе windows update-а. С последните версии на всичко съм. IE-то е 6.0.
Тия снежинки ми вадят вече нервите.... всичко цикли.
първо все пак ен каза процесор / RAM, особено последното има значение...
и ъъъ за пояснение, това НЕ е java, а javaSCRIPT който се обработва от броузера. Няма нищо общо с това дали иамте качена java за applets.
аз тествах, с IE 6.0 последни пачове ми яде също колкото и firefox-а.
интересното е че тук на бмв форума ми качва 25% до 30%, докато една чиста страничка само със снега е 2-6%
все пак има горе и банери (с разни анимацийки), и други JS (javaSCRIPT) джаджи...
може да се намалят настройките - 5 снежинки и валеж до 300 пискела височина, на първо време. Или да сглобя и да му дам пач на бат ви Иво да можете да изключвате снега по желание (cookie)
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Дилян Пенчев написа:Мен ако питате пускайте 40 снежинки да падат до долу и така ще падне и спама по форума ще може да си го четем на спокойствие па и Асен няма да се тормози изобщо с отварянето на форума
Не е готино да е до долу, защото ще дразни докато четеш мненията

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
И с двата браузъра ми върви перфектно. Компютъра ми е 1.8 процесор и 512 рам... и е пълен с вируси в момента. Отворил съм 3 firefox-a и снежинките валят и не ми бави хич. отваря ми се всичко бързо и лесно.

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума