Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Re: Бързи въпроси и отговори
dextuar написа:Колега, без да се обиждаш, ако знаеше каква е разликата, най-вероятно щеше да си го направиш сам. Общо взето при едното командваш ЕГР-а, при другото караш колата да забрави, че има ЕГР.Plamenv написа:Какво по различно има при егр делийт кита и софта?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Май не се доразбрахме. Аз те разбрах, че без делиит кита се прави едно нещо по софта , а когато се сложат ония джаджи се прави друго нещо по софта.
bai_ILIA написа:Plamenv написа:Какво по различно има при егр делийт кита и софта?
ами едното е софтуерно решение, другото хардуернонай-общо казано. по-евтиния и лесен вариант е просто да се затапи. като се прави ремап се спира ако искаш. така или иначе се чопли колата. за 400-500лв ще ти я мапнат, махнат ПДФ-а заедно с ЕГР.
Колега знам че за 400 500 лева ще махна сичко и ще я мапна и колата ще литне, ама още не съм и се нарадвал ма заводското вървене. Сравнително нова ми е и тамън се бех подкефил че върви прилично и почнаха магарийте.. За сега ще го махна както ти си направил и в последствие като ми поомръзне ще права една права тръба и чип

Моя герой обяви 80-100лв за софтуерно премахване на егр
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Преди малко смених маслото на двигателя и гледам че във масления филтър има стърготини няколко малки лентички, жълти са и магнит не ги лови, мисля че са от турбото понеже го сменях преди 2000к км че се разсвири и има голям луфт от нещо друго може ли да са?
- Коце.,
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW e91 2006 320d Automatic
Здравейте юнаци,
Знае ли някой колко е ресурса на веригата, водната помпа и турбото на Е91 320D? Обислям покупката на една такава и си мислех, ако е на 200к дали не е дошъл момента за ГОЛЯМОТО обслужване.
Мерси
Знае ли някой колко е ресурса на веригата, водната помпа и турбото на Е91 320D? Обислям покупката на една такава и си мислех, ако е на 200к дали не е дошъл момента за ГОЛЯМОТО обслужване.
Мерси
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Има значение 163кс или 177кс мотора гледаш?Коце., написа:Здравейте юнаци,
Мерси
- swfc
- Потребител
-
- Кара: BMW E91 320i
Здравейте, съжалявам ако въпросът ми е обсъждан вече, но ще попитам. Имам Е91 320и, 2008г, фейслифт, със М пакет и окачване. Смених си и четирите амортесьора, но като ми върнаха старите видях че са с друг номер (спортни), а аз сложих явно тези които не са спортни. Дали ще имам някакви проблеми с тези, които съм сложил? Сега колата вози доста по комфортно и стои по вдигната. Аз като ги купувах гледах серийния номер уж, но в realOM имаше няколко, и аз съм взел грешните.
На М пружини не стават обикновени амортесьори, най вероятно просто вече караш със стандартни М амортесьори, но не и спортни.
В другия вариант ако си по висок може да са ти сложили комплект стандартно окачване. .....примерно
Поне при мен на стандартния амортесьор не става М пружина
В другия вариант ако си по висок може да са ти сложили комплект стандартно окачване. .....примерно

- swfc
- Потребител
-
motofan написа:На М пружини не стават обикновени амортесьори, най вероятно просто вече караш със стандартни М амортесьори, но не и спортни.
В другия вариант ако си по висок може да са ти сложили комплект стандартно окачване. .....примерно![]()
Пружини не съм сменял, само Амортесьори с тампони и прахоувители. Тоест щом са станали значи са М но стандартни, и няма да имам проблем?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- swfc
- Потребител
-
motofan написа:Да това имах предвид
Благодаря ти
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Колеги, имам 2 бързи въпроса.
1) В коша при вътрешната страна на калника имам нещо като дупки през които се вижда към колелото. Не знам дали е нормално. Ако не е, какво трябва да има там?
2) Поради някаква предишна повреда (нещо с ЕГРа май) пластмасовия ми капак е стопен на едно място и ме дразни. Каква би била разумна цена за здрав капак втора употреба? Благодаря ви!

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
1) В коша при вътрешната страна на калника имам нещо като дупки през които се вижда към колелото. Не знам дали е нормално. Ако не е, какво трябва да има там?
2) Поради някаква предишна повреда (нещо с ЕГРа май) пластмасовия ми капак е стопен на едно място и ме дразни. Каква би била разумна цена за здрав капак втора употреба? Благодаря ви!

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

- Коце.,
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW e91 2006 320d Automatic
dextuar написа:Има значение 163кс или 177кс мотора гледаш?Коце., написа:Здравейте юнаци,
Мерси
163 кс автомат са тези които гледам
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Коце., написа:dextuar написа:Има значение 163кс или 177кс мотора гледаш?Коце., написа:Здравейте юнаци,
Мерси
163 кс автомат са тези които гледам
Турбото трябва хубаво да го погледнеш, с останалото не би трябвало да имаш проблем, водят ги доста здрави.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
swfc написа:motofan написа:На М пружини не стават обикновени амортесьори, най вероятно просто вече караш със стандартни М амортесьори, но не и спортни.
В другия вариант ако си по висок може да са ти сложили комплект стандартно окачване. .....примерно![]()
Пружини не съм сменял, само Амортесьори с тампони и прахоувители. Тоест щом са станали значи са М но стандартни, и няма да имам проблем?
Окачването на е90 е три вида, обикновенно, спортно и М-спорт.
Щом е щръкнала значи са сложили обикновенно.
Дай номерата и ще ти кажем какво са сложили, и по вин може да се види с какво трябва да си.
Няма такова като "обикновенно М" нищо М в тия коли не е обикновенно.

- swfc
- Потребител
-
vld написа:swfc написа:motofan написа:На М пружини не стават обикновени амортесьори, най вероятно просто вече караш със стандартни М амортесьори, но не и спортни.
Окачването на е90 е три вида, обикновенно, спортно и М-спорт.
Щом е щръкнала значи са сложили обикновенно.
Дай номерата и ще ти кажем какво са сложили, и по вин може да се види с какво трябва да си.
Няма такова като "обикновенно М" нищо М в тия коли не е обикновенно.
Аз гледах от тези номера и избрах първите от горе 31316786009 и 31316786010, а мисля че трябваше да гледам тези 31316786011 и 31316786012, това е за предните

Иначе купих тези

И задните