към колегите с автоматична кутия!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

към колегите с автоматична кутия!

Мнение от spallding » 17 Юли 2017, 20:34

малко глупав въпрос,но пък човек винаги има какво да научи:Карам на висока предавка 4,5-а и когато подам леко газ оборотите от 1500 скачат рязко на 2000+ и тогава тръгва да ускорява плавно.Кутията не ми смъква предавка надолу защото не мачкам педала.И при вас ли така или има нещо нередно и да спомена че на няколко пъти мисе случи при скорост над 100км при леко подаване на газ се получава някакъв гърмеж дет ме стряска направо.Мотора е 320д 150к

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Re: към колегите с автоматична кутия!

Мнение от c7aH4eB » 18 Юли 2017, 9:45

Към Торк Конвертора отиват нещата. Изтрий си адаптацийте на автомата и виж пак как ще се държи. Маслото сменяно ли е на кутията и ако да на колко км е? :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 18 Юли 2017, 11:52

И аз съм за торк конвертора .Ако е той ремонтирай на време или не карай по-добре,че ще напълни кутията със стружки и ще стане мазелат.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 520i E39 98'

Мнение от zebo_ » 18 Юли 2017, 12:01

Колега, да не би да отключва lockup-а? Ако караш продължително време с равна газ на висока предавка, торка заключва и няма приплъзване - твърда връзка между двигател и кутия. При подаване на повече газ е нормално да отключи, за да набере по бързо.

Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 18 Юли 2017, 13:07

Масло не съм сменял никога,а и май преди мен не е сменяно според майстора ми ако съди по пропката.не съм го сменял защото мн хора включат и майстори ми казаха да не го пипам че след смяната ще започне да включва по грубо и какво ли още не+не мисля че е от такова значение това ми отива на механичен проблем

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 18 Юли 2017, 13:45

То че отива на механичен проблем ясно, ама масло на автоматична кутия на автомобил с незнайни километри не по-малко от 400к, дори да не му се прави най-честото и още бюджетно освежаване на маслото на едни 60 000 км, незнам какви хора те съветват че и майстори. Вкарай я в добър сервиз, където си разбират от автомати, квото правят струват и накрая да ти сменят маслото. Някой сменят на 50 хиляди км, някой на 60, някой дори и на повече, ама човек като смени вика после аа по-мекичко включва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 18 Юли 2017, 18:29

да не да стане така че да дам 400лв за смяна на масло и да не се оправи и после да се наложи да сваляме тоя торк-конвертор и после пак пари за масло.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 18 Юли 2017, 19:12

ето и линк на оборотите при галене на газта(https://www.vbox7.com/play:c1e41021e6)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330xi

Мнение от stefan_suny » 18 Юли 2017, 22:04

zebo_ написа:Колега, да не би да отключва lockup-а? Ако караш продължително време с равна газ на висока предавка, торка заключва и няма приплъзване - твърда връзка между двигател и кутия. При подаване на повече газ е нормално да отключи, за да набере по бързо.

Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk

Точно това става и е съвсем нормално, като изключим този гърмеж, а той може да не е от торка, а я дифернциал/тампон, висящ лагер, някое каренце.... Но вероятно трябва да се чуе и види за да се определи

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 19 Юли 2017, 0:38

Най евтияния вариант е с адаптация на кутията.Ако се оправи Ок но с това не сменяно масло все пак се замисли.....
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 E46 330d
Мечтае да кара: G20 330d

Мнение от Stanimir330 » 19 Юли 2017, 8:08

И моята е така спокойно. Е нямам го тоя гърмеж, но ако пусна рязко газта ми тупка дифа, тампона му е за смяна. Когато е на 5-та и подам газ не вдига обороти, но ако е на 4-та ги вдига на 2000+ оборота. Аз само да питам как се прави адаптация ? Има ли друг софт за кутията, с инпата ли се прави ? Просто така профилактично да го направя. По принцип си задържам на контакт педала на газта до кикдаун за 30 сек. Но за тия адаптации не бях чувал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 19 Юли 2017, 9:41

Stanimir330 написа:И моята е така спокойно. Е нямам го тоя гърмеж, но ако пусна рязко газта ми тупка дифа, тампона му е за смяна. Когато е на 5-та и подам газ не вдига обороти, но ако е на 4-та ги вдига на 2000+ оборота. Аз само да питам как се прави адаптация ? Има ли друг софт за кутията, с инпата ли се прави ? Просто така профилактично да го направя. По принцип си задържам на контакт педала на газта до кикдаун за 30 сек. Но за тия адаптации не бях чувал.

Така де със задържането на педала. Ето и клипчето за ресетването на адаптациите: ЦЪК .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 19 Юли 2017, 15:37

Ако ти пренадува турбото автомата влиза в авариен режим и намалява налягането на маслото. Съответно приплъзва конвертора по-лесно... :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от c7aH4eB » 19 Юли 2017, 16:36

spallding написа:ето и линк на оборотите при галене на газта(https://www.vbox7.com/play:c1e41021e6)

Клипчето не си го направил публично. :wave: А при изкачване на баир как се държи автомата? мъчи ли се, забавя ли свалянето на предавките?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 19 Юли 2017, 18:44

автомата се държи иначе чудесно,тръгва си сам при махане на крака от спирачката,потегля без вибрации и тресене,сменя плавно и меко по баир не губи мощност сваля си една две предавки като я намачкам и се изтрелва,когато спра на баир не тръгва назад,само това е косура че на няколко пъти направо си гръмна и претресе при тая скорост 100-110 при севсем леко подаване на газ,сякаш се зачуди дали да свали една предавка или да остане на същата.Мисля да проверя първо по-малкото зло ,висящ лагер,гумено каре и тампони,ако всичко е ок ще рискувам със смяна на масло че да видим какво ще стане,но като си знам късмета ще е най-лошото

Следваща

Назад към E46