Има лампа за гумите, а няма датчици в тях?!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330 XD 184 к.с., автомат, седан

Има лампа за гумите, а няма датчици в тях?!

Мнение от emoph » 10 Юли 2017, 10:23

Здравейте колеги,
при всяко по-дълго пътуване ми светва лампата за налягането на гумите и после изгасва като я загася. Ходих и ми казаха, че нямам датчици в гумите. Нямам и бутон за зануляване. Защо тогава имам такава лампа? Възможно ли е да отразява друг проблем?
Колата е е46 330XD седан.
Ще съм благодарен ако някой по-опитен ми обясни.
BMW 330 XD 184 к.с., автомат, седан, 2001

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Re: Има лампа за гумите, а няма датчици в тях?!

Мнение от Wierdo » 10 Юли 2017, 11:11

Сигурен ли си, че тая лампа е за гумите? Лепни една снимка тука и да се почва всеобщото нищене :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 10 Юли 2017, 12:21

Активирана ти е софтуерно системата за следене на налягането на гуми посредством DSC-то на колата /RPA/, за ресетване можеш да ползваш ИНПА или да си монтираш допълнителен бутон. Потърси из темите или търсачката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: be em we
Детайли за колата: 330ci e46

Мнение от mu6a4 » 10 Юли 2017, 23:05

boris написа:Активирана ти е софтуерно системата за следене на налягането на гуми посредством DSC-то на колата /RPA/, за ресетване можеш да ползваш ИНПА или да си монтираш допълнителен бутон. Потърси из темите или търсачката.

С INPA може да си я reset-ва, но до колкото знам бутонa даже и да се свърже на Pin 40 на куплунга на DSC-то и да се кодира както би трябвало, самия бутон пак няма да заработи освен ако DSC-то(MK60) не е от 330i ZHP .

@boris колега, сподели моля ако си успявал(или знаеш как) да подкараш бутон за reset-ване на софтуерно активирана RPA система. :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 10 Юли 2017, 23:09

Ако може някой да сподели и за мен - имам същия проблем, при продължително шофиране светка лампата за налягането в гумите (естествено ги проверявам редовно). Моята кола е преди фейслифта и съответно няма DSC, във вина я пише като 265 Tire Pressure Control (rdc). Бях чел някъде в нета, че трябва да се нагласи налягането в гумите и после се задържа бутона за около 10тина секунди докато колата е на контакт, но при мен това не промени нищо.

Предполагам нещо не е наред, но ако изобщо има датчици, къде да ги търся?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330 XD 184 к.с., автомат, седан

Мнение от emoph » 11 Юли 2017, 10:20

Привет колеги,
ситемата ми се ресетва от само себе си, но мен ме притеснява, че явно нещо не работи като хората щом на всеки дълъг път го прави. Дори да я ресетна ръчно най-вероятно пак ще светне. Затова ми трябва по генерално решение. Щом е софтуерно не може ли да се спре? И ми е любопитно как работи като няма датчици за налягане в гумите...
BMW 330 XD 184 к.с., автомат, седан, 2001

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от gavrone » 11 Юли 2017, 12:31

Едно питане и от мен по темата,колата ми е излязла от завода с контрол на налягането в гумите,но нито на таблото свети лампа нито на диагностика намира такова нещо.Датчици в гумите е повече от ясно,че няма.Интересно дали е сменяно табло или каквото там е необходимо за да няма следа от тази функция? :dunno:
BMW POWER

Назад към E46