Дозареждане на климатик
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Ico PZ
- Потребител
-
- Кара: E46
Дозареждане на климатик
Здравейте пичове,понеже вече стана доста жега и се ползва климата а моят явно има нужда от дозареждане (вече 3 година не съм го проврявал)и ми се струва че не в мн.добра форма
,та попаднах случайно на един клип ,мисля че е от Щатите на един пич дето си дозареди сам фреона с нещо като флакон A/C PRO се казваше беше снабден с уред за налягането и специална тръбичка с конектор на края за свързване с тръбите на климатика.Ще пробвам го кача клипчетоhttps://youtu.be/SHg2xRMnM38

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Дозареждане на климатик
Фреон се мери на грамаж(пише го на капака), а не на налягане!
- Ico PZ
- Потребител
-
Така е ама тоя пич как си го направи за 10мин без да ходи по нагли майстори (ела утре па мини в други денdr.peshev написа:Фреон се мери на грамаж(пише го на капака), а не на налягане!

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Ico PZ написа:Така е ама тоя пич как си го направи за 10мин без да ходи по нагли майстори (ела утре па мини в други денdr.peshev написа:Фреон се мери на грамаж(пише го на капака), а не на налягане!)и до колкото разбрах от клипа това си е дозареждане а не прочистване или нещо друго.та идеята ми беше дали някой е виждал тук такова нещо,потърсих в нета за този продукт ама нищо не излиза само в Щатите
Колегата по горе ти писа.Фреон се мери на грамаж ! Не можеш да доливаш гьотере .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Ico PZ
- Потребител
-
Пресиян Василев написа:Ico PZ написа:Така е ама тоя пич как си го направи за 10мин без да ходи по нагли майстори (ела утре па мини в други денdr.peshev написа:Фреон се мери на грамаж(пише го на капака), а не на налягане!)и до колкото разбрах от клипа това си е дозареждане а не прочистване или нещо друго.та идеята ми беше дали някой е виждал тук такова нещо,потърсих в нета за този продукт ама нищо не излиза само в Щатите
Колегата по горе ти писа.Фреон се мери на грамаж ! Не можеш да доливаш гьотере .
Ама вие май не сте погледнали клипът който качих
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Не си прави експерименти и отделно да губиш време, да го търсиш тоя флакон, па докато го поръчах, че получиш, па да се фаниш и да гледаш за каво става въпрос отиде ... Направи една обиколка на града, те сега лятото път и над път са зареждачите на климатици, особено ако не искаш и профилактика, а само евентуално за допълване. Друг вариант е питай някой познат, къде ходи за климатика и така.
Що са занимавате с глупости като в гработо може да си земеш профилактика за 13лв. Нито можеш да намериш спрея нито можеш да боравиш с него....
- Ico PZ
- Потребител
-
bioz написа:Що са занимавате с глупости като в гработо може да си земеш профилактика за 13лв. Нито можеш да намериш спрея нито можеш да боравиш с него....
То че не може да се намери тука стана ясно ,аз за това пуснах тука темата да обсъдим някой виждал ли го е това "чудо"по наще ширини

- Ico PZ
- Потребител
-
Е за това става въпрос:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
На профилактиката важния момент е да се изтегли фреона, да се филтрира от микроскопични частици, да се изтегли влагата от него, да се вакумира системата и да се провери да пропуски. След това ако е необходимо да се добави масло и чак тогава да се допълни системата с фреон. На е46 системата събира 680 грама R 134 фреон. Ще кажа, че дори с 350 грама пак си охлажда добре. Проблема на повечето сервизи които пълнят климатици е, че филтъра който пречиства фреона е много скъп и не знам дали го сменят по предписанията.
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 2000cc. 143hp. DOUBLE VANOS
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: BMW E46 2000cc. 143hp. VALVETRONNIC DOUBLE VANOS
Питайте ме мене бре, аз съм хладилен техник а не пълнач..
Хладилният агент се тегли, мери се и се зарежда на везна, всички други своеволия довеждат до циклично включване и изключване на системата..

Хладилният агент се тегли, мери се и се зарежда на везна, всички други своеволия довеждат до циклично включване и изключване на системата..

Тиез коне искат да ядат....

- mitio8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 и Колело
- Мечтае да кара: ZЗ, Dodge Charger 1970
- Детайли за колата: БМВ Е46 318i 1998
onewg написа:Питайте ме мене бре, аз съм хладилен техник а не пълнач..![]()
Питам: има фреон, но охлаждането се усеща единствено ако е активирана клапата за циркулация на въздуха. Каква е причината?
С 350 или ~700 грама разлика в охлаждането не усетих.
п.с. Перката е почти на максимална степен и се усеща хладно, но не и студено. При намаляване на степените става жега...
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
Как е дебелата тръба която излиза от изпарителя на пипане, трябва да е студена като биричка стояла в камерата..

- mitio8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 и Колело
- Мечтае да кара: ZЗ, Dodge Charger 1970
- Детайли за колата: БМВ Е46 318i 1998
onewg написа:Как е дебелата тръба която излиза от изпарителя на пипане, трябва да е студена като биричка стояла в камерата..
Не съм сигурен коя е тази тръба, но барах всяка тръба която видях и студена такава нямаше...

- onewg
- кандидат ентусиаст
-
имаш една тънка влиза в купето и една излиза... излизащата трябва да е студена да се поти

15 мнения
• Страница 1 от 1