2.5д тресе след ръчкане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
2.5д тресе след ръчкане
Проблема е следния настъпвам я до кикдаун,после спирам на място и почва да тресе все едно губи някои цилиндър
Прави ми впечатление че го прави като я настъпя и пусна ведна газта,ако я настъпвам и подържам малко обороти и плавно отпускам не го прави,също и докато съм на D и спирачка тресе малко повече от колкото като сложа на P и работи на място
Няколко пъти ходих на диагностика на различни места и при всички излиза само някаква грешка за клапан на турбуто и всички ми казват че дюзите са перфектни
Аз правих тест с излишната нафта и ето как е,около 2 мин работа.Сменени са въздушен,горивен филтър също и на картерните газове.Колата няма никакво пушене!ЕГР-с също е затапен,ама софтуерно не е правено нищо.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: 2.5д тресе след ръчкане
Заради клапана на турбото може да пренадува и оттам да пуска сервизен режим - затова тресе. Четвърта дюза е тръгнала - тече доста повече от другите, но още не е трагична. Турбото го виж на живи данни - ако пренадува, затова после тресе на празен ход. Ако не, може да е заради дюзата... А може и да има друг проблем - трябва да се види налягането в рейла също, както и работата на помпата под шофера...
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Какво да го правим клапана на турбото сменява ли се ремонтира ли се? За дюзите мисля да пробвам добавка на бардал 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Може да пробваш да му почистиш цедката, но по-добре го смени. Нов на Пиербург се намира за 120 лева... Там, където е той, температурата е сериозна и с времето сдава багажа. Пигледни си и вакуумните маркучи, ако не си им обръщал внимание - заради тях може да записва клапана и да пренадува при товар...
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Четох други теми,но така и не разбрах кой клапан прави мизерии пласмасовия с буксата и маркучетата за вакум ли?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
Да, този клапан прави проблеми понякога. Ето в тази тема, в мнението на колегата hummer от втората страница, има снимка на клапана и къде се намира цедката му:
https://bmwpower-bg.net/forums/viewtopi ... 6&start=15
https://bmwpower-bg.net/forums/viewtopi ... 6&start=15
- ozBMW
- младши ентусиаст
-

7 мнения
• Страница 1 от 1