Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от AlCapone » 30 Юни 2017, 21:32

Еми колега много черпене те чака поклон и адмираций за хитрия,лесен,бърз и иновативен начин за справяне с този доста срещан и досаден проблем. Купих си бял мат за 4.60лв напръсках "щълтеницата" изчаках да изъхне коет на тези температури траеше около 10мин минах директно с валяка като го развъртях повечко на местата напръскани със спрея после изчаках да изъхне и видях къде имам пропуски напръсках и тях със спрея и после 2 ръце латекс и резултата е удивителен никой не би могъл да предположи че там е имало гадно жълтно петно от влага. Определено метода е супер лесен и ефективен и ще го имам предвид винаги когато се сблъсквам с този проблем!

П.п. притеснява ме само дано не се улющи или пък да мухляса защото латексите все пак са дишащи бои а спрея не е.... Но така като гледам резултата се съмнвам да има проблеми. Благодаря още веднъж спаси ме!
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 30 Юни 2017, 22:02

Много се радвам че помогнах :-) за мухъл не вярвам да избие. Да се отлепи също не вярвам щом си изтъткалял и не е имало проблем няма да се олющи преди латекса :-D А относно "дишането" на латекса.... Звучи ми точно като топлоизолоращия лакекс :-D Мухлясъл латекс съм виждал ама спрей не :-D

Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Юли 2017, 13:15

Какво точно лепило е подходящо според вас за облицоване на вече шпаклована с гипс колона с каменни декоративни тухлички?

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 01 Юли 2017, 20:21

Nickelback написа:Какво точно лепило е подходящо според вас за облицоване на вече шпаклована с гипс колона с каменни декоративни тухлички?

Изображение

Има специални лепила за камък по принцип, но реално може да удариш един дълбоко проникващ грунд на баумит син, и след това с Флекс топ на баумит не вярвам да има някакъв проблем, то и флекс топа си го дават за външно вътрешно и камък, наистина скъпичък е, но пък е много здраво лепило.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Юли 2017, 20:37

Вътрешните флексови лепила са вероятно и по-евтини. Добрите външни имат и добавки против изсоляване на камъка което е излишно за вътре.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Юли 2017, 21:19

Според мен най добре е да се изкърти до чиста стена . Неравномерната дебелина на шпакловката върху такава подложка като тухлички е предпоставка за напукване и отлепване . Просто всичко зависи от здравината на декоративнота покритие .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 01 Юли 2017, 21:55

Лепил съм гнайс върху гипсова мазилка машинна (турбозол), и ако се грундира с хубав грунд няма да има проблем, но зависи и от тухличките ако е клинкер да речем той се реди от 5мм фуга нагоре иначе става беля, особено ако е външно. А иначе за вътрешно може и с друго лепило дори и с CM11 на церезит ще стане, обаче за една колона (ако е нормална не някоя огромна) да икономисаш 10-20лв от лепило е глупаво. Флекс топа беше около 25-6лв чувала, но става и с флекс уни също е много здраво. Налагало ми се е да вадя плочки лепени с тези лепила след 10 дни, и е много гадна работа :D

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Юли 2017, 18:49

Don_Diego написа:Има ли някой по-запознат с алуминиевите радиатори?
Питането ми е свързано с марките - какви са предимствата на по-скъпите марки и каква е разликата между радиаторите от 8лв/ребро и тези от 13лв/ребро.

Update на ситуацията: днес дойдоха да ги сменят радиаторите. Заложих на малко по-скъп вариант (въпреки добрата отстъпка). Извиках фирмата, която изгради цялата отоплителна и соларна инсталация на къщата, направиха изчисление къде колко глидера трябва да се сложат, "оптимизираха" два радиатора, че старите буквално бяха на земята и захлупени отгоре, та аеродинамиката беше нулева :mhihi: . Висок клас глидери с уж доста по-високо топлоотдаване, 15 години гаранция. Разликата е, че преди в радиаторите имах почти 120 литра вода, сега ще са 36 :mrgreen: Тотал за цялата операция след монтаж и бакшиш - 1800лв
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dewey » 05 Юли 2017, 19:27

Здравейте колеги, та в духа на темата за радиатори и отопление, да поискам и аз съвет. Ще си газифицирам апартамента/ на две нива е/. Какво бихте ми препоръчали като котел/марка, модел и съответно какви киловати/ и радиатори. Първо ниво е 89кв.м., която се състои от голяма дневна, баня с тоалетна, отделна кухня и спалня; второ ниво: 50кв.м. две малки спални + баня с тоалетна. Напълно бос съм по тематата енергийна ефективност и т.н. Някъде бях гледал, че има схема по която се смятат колко глидери е нужно за дадено помещение спрямо кубатурата му. Мисълта ми е да го направя един път, но качествено, понеже тепърва започвам с генралния ремонт. Иначе има прекарана инсталация за радиаторите/така го купих/.

П.С. От няколко дни в ФБ ми излиза промоция за газови котли на един известен газов доставчик "Ове**аз". Та предлагат като марки Бош, Висман, Дитрих. Обаче като не разбирам нищо, клепам само..

Благодаря на отзовалите се !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Юли 2017, 14:20

Колеги,
споделете латекс, който е високо качество и може да се... мие :)
Ще бъде нанасян в хол, стая, кухня и баня, както по стени, така и по тавана, разбира се ще се оцветява.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Юли 2017, 13:12

Е.Димитров написа:Колеги,
споделете латекс, който е високо качество и може да се... мие :)
Ще бъде нанасян в хол, стая, кухня и баня, както по стени, така и по тавана, разбира се ще се оцветява.

По-назад бяхме писали за Dulux. Имат разни видове - endurance, kitchen, bathroom, взависимост от приложението. Аз лично смятам да го ползвам в скоро време особено за баня/кухня.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2017, 13:37

+ Бенджамин Мур, Ливайс, Сикенс..

Издържат някакъв брой цикли на миене. Ако много се цапа латексът не е най-добрия избор.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Юли 2017, 15:36

Бахти цените на тея латекси.
Благодаря все пак :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 13 Юли 2017, 20:02

dewey написа:Здравейте колеги, та в духа на темата за радиатори и отопление, да поискам и аз съвет. Ще си газифицирам апартамента/ на две нива е/. Какво бихте ми препоръчали като котел/марка, модел и съответно какви киловати/ и радиатори. Първо ниво е 89кв.м., която се състои от голяма дневна, баня с тоалетна, отделна кухня и спалня; второ ниво: 50кв.м. две малки спални + баня с тоалетна. Напълно бос съм по тематата енергийна ефективност и т.н. Някъде бях гледал, че има схема по която се смятат колко глидери е нужно за дадено помещение спрямо кубатурата му. Мисълта ми е да го направя един път, но качествено, понеже тепърва започвам с генралния ремонт. Иначе има прекарана инсталация за радиаторите/така го купих/.

П.С. От няколко дни в ФБ ми излиза промоция за газови котли на един известен газов доставчик "Ове**аз". Та предлагат като марки Бош, Висман, Дитрих. Обаче като не разбирам нищо, клепам само..

Благодаря на отзовалите се !

Чувал съм добри думи за de dietrich

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 14 Юли 2017, 2:42

Е.Димитров написа:Бахти цените на тея латекси.
Благодаря все пак :bchug:

"Vernilac" виж тези. Последните 10тина обекта ги пробваме и са ми фаворити цена/качество !

п.п. Работил съм със всичко на пазара и личен фаворит ми е San Marco, но това гръцкото ме впечатли !!!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата