Проблем ключ и запалване 316i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- oldirtydog
- кандидат ентусиаст
-
Проблем ключ и запалване 316i
Здравейте,от няколко седмици имам следният пробле.За първи път се случи преди месец дадох на контакт радиото тръгна климатика всичко но не искаше да запали,нито върти нищо... 4,5 опита така и не искаше... след 10 мин пробвах пак стана от раз.2 седмици някъде нямах никакви проблеми и пак същото се случи 2,3 пъти пробвам не иска да пали нито се мъчи абсолютно нищо.пак след 1,2 мин се оправи. Преди няколко дена се случи отново заключих колата отвътре с ключа(централното) отключих и веднага запали....няколко дена нищо и днес по същият начин.Не иска заключих отключих и запали колата от раз....Имам 2 ключа които като взех колата не работиха защото батериите бяха заминали ,смених на единият само и всичко беше ток и жица отключва заключва пали... възможно ли е този ключ нещо сега чипа да му прави проблеми ? че все не остава време и пари да отида да направя и 2рия и да покарам известно време и с него да видя дали ще има същият проблем ?
Re: Проблем ключ и запалване 316i
Според мен проблема не е в чипа, а в механичната част на контактният ключ/патронника.
Имах същия проблем на Е36 и постепенно му хванах цаката как да натискам ключа, за да пали. Нещата обаче се влошиха и вече трябваше да правя по няколко опита, за да уцеля правилното място(вече никой друг неможеше да ми пали колата
) В един топъл ден обаче неможах да запаля(в топли дни беше по-трудно) и си реших проблема.
Не ми се занимаваше да изваждам патронника и да се разхождам с два ключа на ключодържателя и си извадих стартов бутон през реле и предпазител.
Когато пак не иска да запали пробвай леко различен ъгъл на натискане на ключа докато въртиш. Или вместо да въртиш от положение 2 към 3, тръгни направо от 1(първи контакт) към 3 без да спираш докато леко натискаш ключа към кормилната колона. Ако успяваш по този начин да я палиш ще знаеш, че проблема е в механиката.
Имах същия проблем на Е36 и постепенно му хванах цаката как да натискам ключа, за да пали. Нещата обаче се влошиха и вече трябваше да правя по няколко опита, за да уцеля правилното място(вече никой друг неможеше да ми пали колата

Не ми се занимаваше да изваждам патронника и да се разхождам с два ключа на ключодържателя и си извадих стартов бутон през реле и предпазител.
Когато пак не иска да запали пробвай леко различен ъгъл на натискане на ключа докато въртиш. Или вместо да въртиш от положение 2 към 3, тръгни направо от 1(първи контакт) към 3 без да спираш докато леко натискаш ключа към кормилната колона. Ако успяваш по този начин да я палиш ще знаеш, че проблема е в механиката.
- oldirtydog
- кандидат ентусиаст
-
TheDriver написа:Според мен проблема не е в чипа, а в механичната част на контактният ключ/патронника.
Имах същия проблем на Е36 и постепенно му хванах цаката как да натискам ключа, за да пали. Нещата обаче се влошиха и вече трябваше да правя по няколко опита, за да уцеля правилното място(вече никой друг неможеше да ми пали колата) В един топъл ден обаче неможах да запаля(в топли дни беше по-трудно) и си реших проблема.
Наистина проблема почна като се затопли времето и като цяло като е напечена цял ден колата ...ще пробвам и твоята схема от раз да паля от 1 към 3 директно
При мен така успяваше да захапе накрая от 1 към 3 със специфично натискане. При теб обаче може да трябва друго. В началото само натисках към кормилната колона, накрая хем натисках хем леко го напъвах напред към таблото
. Но трябва ти да си го усетиш и да не прекалиш с натискането.

- oldirtydog
- кандидат ентусиаст
-
TheDriver написа:При мен така успяваше да захапе накрая от 1 към 3 със специфично натискане. При теб обаче може да трябва друго. В началото само натисках към кормилната колона, накрая хем натисках хем леко го напъвах напред към таблото. Но трябва ти да си го усетиш и да не прекалиш с натискането.
Дава ми грешка EWS 3.3 интерфейс и не иска да се изтрие... съмнява ме че чипа на ключа прави проблеми ,от утре ще пробвам да я покарам с другият ключ който няма батерия но нищо :Д
5 мнения
• Страница 1 от 1