X3 3.0D 258 hp F25 (2011-2014) review
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
X3 3.0D 258 hp F25 (2011-2014) review
Здравейте колеги!
Моля притежателите на посочения модел да споделят впечатленията си до момента!
Насочил съм се да купувам точно такова, но още се ослушвам. Форумът е страхотен, от една седмица чета техническия раздел за Х-ките.
Благодаря предварително на тези, които ще отделят малко време да драснат два реда!
Спорна седмица!
Моля притежателите на посочения модел да споделят впечатленията си до момента!
Насочил съм се да купувам точно такова, но още се ослушвам. Форумът е страхотен, от една седмица чета техническия раздел за Х-ките.
Благодаря предварително на тези, които ще отделят малко време да драснат два реда!
Спорна седмица!
Re: X3 3.0D 258 hp F25 (2011-2014) review
Двигателя е страхотен.Рейките малко им куцат,иначе добър автомобил.Ако можеш да вземеш фейслифтовата още по-добре. Вече се знае за новото Х3 ,така че цените още малко ще паднат.
Да, съгласен съм, но за фейслифта вече отиваме в съвсем друга ценова категория, не е малка разликата. Стана ми интерсно, че при тях същия мотор се предлага в две модификации- 258 hp и 249 hp, но както и да е...
Та за моя избор, гледам че бая ще се озоря в търсенето ... вмомента се предлагат само 9 бройки в цяла БГ (от мобиле-то).
ОК по темата ... казваш рейки, това мисля че засега не може да ме спре, макар че карам един Тиг(у)ан от 9 год. и нищо не съм сменял по кормилната система и предното окачване ... засега.
Колеги, други с подобна кола? Споделяйте ... все пак ако има колеги с модел 2011-2012г. това са си 5-6 год., би трябвало да има някакви наблюдения вече.
Та за моя избор, гледам че бая ще се озоря в търсенето ... вмомента се предлагат само 9 бройки в цяла БГ (от мобиле-то).
ОК по темата ... казваш рейки, това мисля че засега не може да ме спре, макар че карам един Тиг(у)ан от 9 год. и нищо не съм сменял по кормилната система и предното окачване ... засега.
Колеги, други с подобна кола? Споделяйте ... все пак ако има колеги с модел 2011-2012г. това са си 5-6 год., би трябвало да има някакви наблюдения вече.
- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
Колега, каквото и да си говорим, 5-6 годишни коли, те са си все още нови за БГ, да не говорим пък за този форум. Нали се сещаш колко са хората, купили си такава кола нова/на 2-3 г и си ги ремонтирам сами/пишат по форуми. Моят съвет е да прегледаш западните форуми за повече инфоMoPcKu написа:Колеги, други с подобна кола? Споделяйте ... все пак ако има колеги с модел 2011-2012г. това са си 5-6 год., би трябвало да има някакви наблюдения вече.

- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Предполагам си погледнал тази тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=419635
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Колега Морски, ако си близо до Ямбол/Сливен ела на място да добиеш реална представа.
@astrapower ... да, прегледал съм я, но човека сравнява предимно интериора и сравнява с кола, която явно е имал преди това. На мен това ще ми бъде първото БМВ и аз друго имах предвид. Но щом се оплаква само от интериора, това е добър знак
, а за по-мекото окачване аз лично го приемам като плюс
@STEVAL ... благодаря за предложението колега. но малко далечко ми идва само за едно тест драйвче (от Варна съм)
И все пак аз да си попитам ... при покупка на втора ръка Х3-ка, кои са първите консумативи които трябва да сменя? Да предположим, че диагностиката не даде никакви грешки (едва ли
). Тогава ... масло двигател, масло раздатка, спирачна течност, антифриз, маслен филтър, въздушен филтър, накладки. Още нещо? Говоря за първите дни след покупката.
Май трябваше да кръстя темата "Моето първо БМВ ... съвети?" 

@STEVAL ... благодаря за предложението колега. но малко далечко ми идва само за едно тест драйвче (от Варна съм)

И все пак аз да си попитам ... при покупка на втора ръка Х3-ка, кои са първите консумативи които трябва да сменя? Да предположим, че диагностиката не даде никакви грешки (едва ли

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
А накладките - защо? Ако визуално са добре, лампата на таблото не свети, няма някакви притеснителни шумове, тракане или други проблеми и най-вече ако колата спира добре - не виждам смисъл. Тези (старите) накладки поне са улегнали по дисковете и работят ефективно. Новите ще трябва да се напаснат, през време на което колата няма да спира нормално. Пък и не се знае какви накладки ще купиш - може новите да се окажат по-калпави... Аз бих изчакал да светне лампата за спирачките. Моят варел дойде от Италия и... шеста година вече си го карам със старите накладки - спира нормално. Приготвил съм новите за смяна и чакам лампата да светне.
Към списъка бих добави и горивен филтър - не съм вярвал, но състоянието му може да влияе на работата на двигателя и дори на разхода. А и помня като разрязах моя стария каква мизерия беше събрал вътре (за дизел говоря)... Също можеш да помислиш за маслото и филтъра на автоматика, ако колата е такава. Аз смених също и маслото в двата дифа (не мога да кажа, че беше належащо, просто така ми хрумна...), също и маслото в хидравликата на волана (при мен е АTF, бяха ми останали два литра от обслужването на автоматика, та затова...). Можеш да смениш и филтъра на климатика, като си почнал... Ама първо купи колата. Успех!
Към списъка бих добави и горивен филтър - не съм вярвал, но състоянието му може да влияе на работата на двигателя и дори на разхода. А и помня като разрязах моя стария каква мизерия беше събрал вътре (за дизел говоря)... Също можеш да помислиш за маслото и филтъра на автоматика, ако колата е такава. Аз смених също и маслото в двата дифа (не мога да кажа, че беше належащо, просто така ми хрумна...), също и маслото в хидравликата на волана (при мен е АTF, бяха ми останали два литра от обслужването на автоматика, та затова...). Можеш да смениш и филтъра на климатика, като си почнал... Ама първо купи колата. Успех!
Excellent! Steven is my name!
@Borymeckata ... Цецо както винаги изчерпателен, благодаря брато
Намерих я. Утре ще договорим едно капаро, а в БГ ще дойде след 2 седмици ... от Белгия

Намерих я. Утре ще договорим едно капаро, а в БГ ще дойде след 2 седмици ... от Белгия

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ако колата идва директно от Белгия и е карана до последно, едва ли ще трябва нещо да се сменява още в първите дни. Ще си я покараш и обслужиш спокойно, едно по едно, за няколко стотин километра нищо няма да й стане. Късмет ти желая!
Excellent! Steven is my name!
Сега получих копие от талона на колата (самата тя ще бъде другата седмица в БГ) и там пише, че е 155 kw, а всъщност от завода излиза 190 kw (проверено и с VIN кода).Човекът ми обясни, че е заради данъците в Белгия (той тези неща ги разбира), но така и не можа да ми каже дали е спъната софтуеърно или не (от коли нищо не разбира, тича директно в BMW сервиз, ако светне лампичка). Та въпроса ми е това вижда ли се с диагностика и може ли да се корегира, ако наистина е спъната?
11 мнения
• Страница 1 от 1