Проблем при запалването бмв е46 помощ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: М5

Проблем при запалването бмв е46 помощ!

Мнение от krisko1_92 » 28 Юни 2017, 1:46

Колеги нов съм тук моля за помощ!
Имам бмв е46 318 118кс. Сложих му м54б25 с инсталация и комп от автомат . навързах всичко и колата неискаше да завърти на стартер . Отидох в един сервиз при уш добри електричари и ми казаха да срежа два кабела на EWS-а и да ги дам на късо (черен и черен с синя черта). След което колата почна да върти но не пали. Видях че нестана работата и я закарах в този сервиз. Незнам какво са правили но след два дена отидох да видя какво става . Колата препалва дига до 1200 оборота и веднага угасва дори и да подам газ. Докарах в сервиза оригинална м54б25 с ръчни скорости (каквато ми трябва) свалих компютъра , ews-а и ключът сложих ги на мойто бмв и пак същата работа но кабелите на ews-а си бяха дадени на късо през цялото време докато правех това упражнение. Взех моят комютър (от автомат) ,ключ и ews сложих ги на другата кола но тя не завъртя на стартер . някой има ли на идея какво да правя защото нито аз знам нито майсторите . благодаря предварителни
Бмв е46

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем при запалването бмв е46 помощ!

Мнение от bgpavlp » 28 Юни 2017, 10:10

При срязването на двата кабела, сте премахнали действието на релето, отговорно за завъртането на стартера,но след разпознаване на ключа.
За да запали трябва да мине синхронизационния код между ЕВС-а и ЕКУ-то на колата.В случай че сте прескочили релето, процесора на ЕВС-а не сработва и не минава синхронизация между двата модула.
Освен това има разлика в кодирането на ЕВС-а за автомат и ръчка.Със BMW Scanner може да се промени.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Потребител
Аватар

Мнение от krisko1_92 » 28 Юни 2017, 11:37

Мерси колега . в чудо се видях с тая кола към 2000 съм дал за тва , онова и непали а дали може да е изгоряло нещо .
Бмв е46

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 28 Юни 2017, 14:07

Трябва ЕВС изтриване и приключваш с драмите.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 28 Юни 2017, 15:34

krisko1_92 написа:Мерси колега . в чудо се видях с тая кола към 2000 съм дал за тва , онова и непали а дали може да е изгоряло нещо .

Малко вероятно.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

Потребител
Аватар

Мнение от krisko1_92 » 01 Юли 2017, 21:52

Така оправиха проблема с евс но пак пали и гасне. Когато откача дебитомера пали но не може да и се даде газ.слагам друг дебитомер и пак сущата работа. Но съм махнал двете ланд сонди след катализатора възможно ли да е от тях . ил
И купих един филтър но не е нов да пробвам какво ще стани и после ще купя нов но на него има един клапан за излишното гориво ако е прецакан дали може да е също от него
Бмв е46

Назад към E46