Смяна на говорители в Х5 е53
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- kerpicha
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53 06'
Смяна на говорители в Х5 е53
Здравейте, доста търсих из нета, но не мога да намеря категоричен отговор на въпросите си и реших да пусна тема.
Колата е е53 2006г. с най-базовото озвучение и 16:9 нави. 6 тонколонки, 2 на таблото, 2 на предни и 2 на задни врати. Като цяло изобщо не ми харесва музиката, особено басите.. няма ги
Отделно на това 3 колонки бръждят от време на време и ме подлудява.Решил съм да ги сменя. За сега ще си остане с нави-то, към което съм вързал Йатор в багажника с флашка. По-нататък във времето ще монтирам Ерисин. Решил съм да сложа 2-компонентни колони отпред, ще използвам фабричните места за пищялки на вратите, които в момента са празни и да заменя говорителите във вратите. За тези на таблото не съм сигурен, да ги сменям, да ги изключа изцяло или да ги оставя. За задните врати мисля да сложа нещо по-басово.
Това, което ме интересува е: Какви са точните размери на всички колонки с това ниво на озвучение? Какво ще препоръчате да купя? Колко голям може да е магнита отзад на колоната? Ще мога ли да махна фабричния говорител от конуса и да сложа новия там? Ще стане ли със спойки да си използвам фабричните букси на конусите на колоните? Много ще съм благодарен ако ми дадете линкове на тонколони съвместими с моята кола и да кажете ще станат ли така нещата, както съм ги намислил?
Благодаря!
Колата е е53 2006г. с най-базовото озвучение и 16:9 нави. 6 тонколонки, 2 на таблото, 2 на предни и 2 на задни врати. Като цяло изобщо не ми харесва музиката, особено басите.. няма ги

Това, което ме интересува е: Какви са точните размери на всички колонки с това ниво на озвучение? Какво ще препоръчате да купя? Колко голям може да е магнита отзад на колоната? Ще мога ли да махна фабричния говорител от конуса и да сложа новия там? Ще стане ли със спойки да си използвам фабричните букси на конусите на колоните? Много ще съм благодарен ако ми дадете линкове на тонколони съвместими с моята кола и да кажете ще станат ли така нещата, както съм ги намислил?
Благодаря!
Re: Смяна на говорители в Х5 е53
Прегледай тази тема-може да ти е от полза viewtopic.php?f=126&t=300566
- kerpicha
- кандидат ентусиаст
-
Mantzel написа:Прегледай тази тема-може да ти е от полза viewtopic.php?f=126&t=300566
Благодаря, аз съм я чел няколко пъти тази тема, но не намерих категоричен отговор на това, което търся. Би трябвало да са 16,5см говорителите и 25мм пищялките, но другите въпроси остават неотговорени

Нямам толкова свободно време, иначе бих свалил една предна и една задна и направо в магазина.
- IvanchoM65
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D
Привет колеги! 
Определено може да се подобри звученето, като се замени нискочестотният усилвател в BM54 радио модула. При положение, че се използва MOSFET крайно стъпало то резултата като мощност и динамика е доста впечатляваш в сравнение с заводския усилвател.
Възможна е също замяната на предусилвателните модули с Hi-Fi модули с Burr-Brown технология (в пъти по-голяма динамика и сцена на звука)
Разбира се инвестицията никак не е малка, но резултата е меко казано повече от задоволителен.
Поздрави и успех на всички манияци и колеги!

Определено може да се подобри звученето, като се замени нискочестотният усилвател в BM54 радио модула. При положение, че се използва MOSFET крайно стъпало то резултата като мощност и динамика е доста впечатляваш в сравнение с заводския усилвател.
Възможна е също замяната на предусилвателните модули с Hi-Fi модули с Burr-Brown технология (в пъти по-голяма динамика и сцена на звука)
Разбира се инвестицията никак не е малка, но резултата е меко казано повече от задоволителен.
Поздрави и успех на всички манияци и колеги!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kerpicha
- кандидат ентусиаст
-
Аз смених цялата навигация с Ерисин и честно казано... резултатът е доста добър. Музиката е 2 пъти по качествена и силна. Сега ще сменя говорителите като ще сложа Морел компонентни отпред и Морел коаксиални отзад. Мисля, че ще се получи ефектът, който търся.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Май си направил по-добрия избор 

- kerpicha
- кандидат ентусиаст
-
Ами... и аз мисля така. Мисля и малко изолация да налепя по вратите. Особено задните. Да обира вибрациите от тоя варел. 

- IvanchoM65
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D
Подкрепям с две ръце продуктовата гама на Morel, особено продуктите от серията Supremo серията. Невероятно линеен звук!
8 мнения
• Страница 1 от 1