Мудно набиране на 5та и 6та предавка след 100 км. в час
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Galo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring
Мудно набиране на 5та и 6та предавка след 100 км. в час
Здравейте колеги,
Колата е е46, 320д, комби, 2004. Струва ми се мудна на 5та и особено на 6та предавка (бавно набира), а и все едно умалява като види нанагорнище. Забелязал съм, че при опит за ускорение и сгазване на газта, стрелката за разходомера забива м/у 12 до 14 литра след 2000 оборота. Това се случва само на тези скорости. От първа до четвърта при сгазване си набира много добре за двойка дизел поне според моите разбирания и стрелката на разходомера си се скрива след 20. Маханати са пеперудите, колекторите са чистени, дебитомера е чистен, мап-а, егр-а. Турбината си работи, сменени са всички вакууми, геометрията се движи. Не се чува да свири и мисля, че откъм харчене на масло също е добре. Колата е с ремап и преди човека тогава да я ремапне гледа дюзи, цилиндри, дебитомер, помпа, турбо, рейл и всичко беше наред, това преди малко повече от половин година. Смених кулера с нов, тъй като стария беше спукан и омаслен. Изолирал съм егр-а (затапил съм вакуума), софтуерно не е премахнат. Филтрите също са сменени, картерните газове е на 11000 км. оригинален, горивен, въздушен са на по 1000. Не пуши изобщо, само след 4000 оборота съвсем леко. Питането ми е възможно ли е да са виновни катализаторите затова, че е спъната на 5та и 6та и от там да идва тази мудност и бавно ускорение, да са тотално задръстени вече? Те са си още на колата и вече сериозно се замислям да ги резна ама дали в тях е проблема? Мисля си също така за дебитомер, мап сензор, клапан турбо ама ако причината беше в тях, нямаше ли да се отразява и на другите предавки?!
Благодаря на всички отзовали се.
Колата е е46, 320д, комби, 2004. Струва ми се мудна на 5та и особено на 6та предавка (бавно набира), а и все едно умалява като види нанагорнище. Забелязал съм, че при опит за ускорение и сгазване на газта, стрелката за разходомера забива м/у 12 до 14 литра след 2000 оборота. Това се случва само на тези скорости. От първа до четвърта при сгазване си набира много добре за двойка дизел поне според моите разбирания и стрелката на разходомера си се скрива след 20. Маханати са пеперудите, колекторите са чистени, дебитомера е чистен, мап-а, егр-а. Турбината си работи, сменени са всички вакууми, геометрията се движи. Не се чува да свири и мисля, че откъм харчене на масло също е добре. Колата е с ремап и преди човека тогава да я ремапне гледа дюзи, цилиндри, дебитомер, помпа, турбо, рейл и всичко беше наред, това преди малко повече от половин година. Смених кулера с нов, тъй като стария беше спукан и омаслен. Изолирал съм егр-а (затапил съм вакуума), софтуерно не е премахнат. Филтрите също са сменени, картерните газове е на 11000 км. оригинален, горивен, въздушен са на по 1000. Не пуши изобщо, само след 4000 оборота съвсем леко. Питането ми е възможно ли е да са виновни катализаторите затова, че е спъната на 5та и 6та и от там да идва тази мудност и бавно ускорение, да са тотално задръстени вече? Те са си още на колата и вече сериозно се замислям да ги резна ама дали в тях е проблема? Мисля си също така за дебитомер, мап сензор, клапан турбо ама ако причината беше в тях, нямаше ли да се отразява и на другите предавки?!
Благодаря на всички отзовали се.
- R1d3r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 335i
- Мечтае да кара: M3 F80
- Детайли за колата: ex:E46 325, E46 330i LCI, E92 330d, E90 330d LCI
Re: Мудно набиране на 5та и 6та предавка след 100 км. в час
Върни 4та и газ

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Щом не дига стрелката за моментния разход, нещо не е както трябва, сигурно губи турбото, ама си трябва диагностика естествено.
Tires are evil - destroy them all ...
- Galo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3' E46 BMW 320d (M47N) Touring
R1d3r написа:Върни 4та и газ![]()
Добре звучи ама така всичко ще приключва много бързо

cmdkick написа:Щом не дига стрелката за моментния разход, нещо не е както трябва, сигурно губи турбото, ама си трябва диагностика естествено.
Мда, това забравих да го спомена, колата е закачана преди около две седмици и има записани само две грешки, едната е за вихровите клапи и тя отпада, а другата е малко незнайна за мен. Прилагам и снимка на грешките.
Не мисля, че губи турбото, тъй като не клати стрелката, връщам четвърта и стрелката излита в небитието

Та имате ли мнение за катализаторите, може ли на тях да се дължи, аз следвам една логика ама дали е вярна... ако са много задръстени, колата просто не може да диша и губи душата си на високи обороти и предавки и съответно по-високи скорости. На ниски предавки може би не се усеща толкова много заради по-ниската скорост. Нещо вярно в размислите и страстите ми?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
4 мнения
• Страница 1 от 1