Проблем с е46 320д след намокряне
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- garfield90
- Потребител
-
- Кара: Е46 320д 150 к.с
Проблем с е46 320д след намокряне
Здравейте колеги. Днес след каране в буря и локви ми светнаха 3 лампи- блокаж, ръчна спирачка и абс. Всички системи се изключиха. Забелязах и странно поведение при влизане в завой с леко натисната спирачка - хърка сякаш се пуска стабилизиращата или абс което вероятно е от датчика за ъгъла на завиване и леко изправя завоя. Ясно е че се е намокрила и питанието ми е при положение че тоя датчик все пак отчита нещо нередно според него дали е дал фира или трябва да се калибрира ? Гледам че цената му е около 300-400 лв. Ще изчакам до утре с надежда да изсъхне и да се оправи , но пробвах с гасене и палене и нищо. Моля за съвет какво да правя и евентуално къде може да е проблема ? Дали диагностика ще го хване?Благодаря
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Проблем с е46 320д след намокряне
Диагностика, колега, прочети я със свястна програма и ако пак се чудиш, пиши пак като дадеш и грешката.
Tires are evil - destroy them all ...
- garfield90
- Потребител
-
Еми отивам утре при един познат в сервиза и да му прави една диагностика...дано само да е намокрено и да се оправи, че ми писна вече с тия каръщини
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
garfield90 написа:Здравейте колеги. Днес след каране в буря и локви ми светнаха 3 лампи- блокаж, ръчна спирачка и абс. Всички системи се изключиха. Забелязах и странно поведение при влизане в завой с леко натисната спирачка - хърка сякаш се пуска стабилизиращата или абс което вероятно е от датчика за ъгъла на завиване и леко изправя завоя. Ясно е че се е намокрила и питанието ми е при положение че тоя датчик все пак отчита нещо нередно според него дали е дал фира или трябва да се калибрира ? Гледам че цената му е около 300-400 лв. Ще изчакам до утре с надежда да изсъхне и да се оправи , но пробвах с гасене и палене и нищо. Моля за съвет какво да правя и евентуално къде може да е проблема ? Дали диагностика ще го хване?Благодаря
Колега, не виждам как ще намокриш датчика за положение на волана. По-скоро проблемен ще е някой датчик на ABS....
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 2000cc. 143hp. DOUBLE VANOS
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: BMW E46 2000cc. 143hp. VALVETRONNIC DOUBLE VANOS
Да не си намокрил компютрите! случвало ми се е на петица обаче

Тиез коне искат да ядат....

- garfield90
- Потребител
-
Хофих на диагностика.Оказа се преден десен датчик на АБС.
Здравейте колеги не съм сигурен дали е от намокряне но днес ми се случи така че при даване на контакт на колата 320д всичко е нормално изчаквам да подгреят свещите и въртя ключа да запаля но стартера бе върти така пробвах 7 8 пъти и чак след 8 път колата запали.Имате ли идея от какво може да е?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Ivan14 написа:Здравейте колеги не съм сигурен дали е от намокряне но днес ми се случи така че при даване на контакт на колата 320д всичко е нормално изчаквам да подгреят свещите и въртя ключа да запаля но стартера бе върти така пробвах 7 8 пъти и чак след 8 път колата запали.Имате ли идея от какво може да е?
Колега, възможно е да е проблем с EWS- понякога ключа не се разпознава. Възможно е да е проблем с клемореда.
8 мнения
• Страница 1 от 1