отново с е36 :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: отново с е36 :)

Мнение от ogata » 25 Май 2017, 17:17

Аз ако бех, до сега сто пъти да съм му набил м52ката :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Май 2017, 23:01

И компресор после :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Май 2017, 11:51

b00st написа: Нещо странно работи, то М42/44 си работят като трактори и дигат баси патардията, ама моя по-тихо и балансирано работеше, даже монета стоеше на него без да пада. Виж как ти е обтегача на ролката, ако играе сиртаки и той е за смяна.

Моя работи по-добре,според мен... Стотинката върху всмук.колектор ли се слага? Едва ли ще се задържи и при мен! М42/44 определено са по-вибриращи от 6-цилиндровите!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Май 2017, 1:16

ildivvy написа:
b00st написа: Нещо странно работи, то М42/44 си работят като трактори и дигат баси патардията, ама моя по-тихо и балансирано работеше, даже монета стоеше на него без да пада. Виж как ти е обтегача на ролката, ако играе сиртаки и той е за смяна.

Моя работи по-добре,според мен... Стотинката върху всмук.колектор ли се слага? Едва ли ще се задържи и при мен! М42/44 определено са по-вибриращи от 6-цилиндровите!

Задържа се, с такава от 1 лв върху всмукателния бях пробвал един път. По-вибриращи са и са по-шумни няма спор, особено имаше моя един гаден резонанс при 4000 оборота на 5та извънградско.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 27 Май 2017, 9:45

Поръчах дюзи, този път от щатите, този търговец от англия излезна несериозен. Също поръчах 2-та останали маркуча по мотора който не съм сменил още. Така че мисля да да стане мотора като на boost, да стой стотинката. Обаче за съжаление никога няма да може да стане както на 850i да сложиш стотинката права и като запалиш да не пада, не само като работи. :D

Изображение

Нямам още всичко за окачването и стана и късно за тази седмица да свалям алтернатора и абс помпата и се заех да сложа халогените който дойдоха с колата, че десния беше счупен. Оказа се че 1-я се прави здраво конденз, а 2-я отдолу е зеленясал явно е влизала вода. Свалих ги всичките и поръчах 2 чисто нови. Ако някой иска 3 халогена със стойките, може да измислим някаква символична цена.

Изображение

Също ако някой има здрава кора шофьорска бих я купил да закърпя временно положението докато намеря салон:

Изображение
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 30 Май 2017, 20:24

Най-после постигнах изчистен приличен вид, само ми липсват 2 бутона за подгряване на един хубав салон :)

Изображение

Послушах съветите ви по-горе и се сдобих с малко масло за кутията, благодарско на колегата Ganchev__ :bchug: .

Изображение

И дойде времето да се заема с текущите проблеми и по-точно дискотеката в купето и неработещия АБС. Свалих алтернатора и абс помпата, видях малко зор с дясната горна тръбичка, че някой беше позамазал болта и отделно една скоба пречеше да се вкара ключ там :

Изображение

Ето това на снимката за какво е колеги, че кабела към него е прекъснат, просто като го откачах така е прегънат че вътре се усеща как е скъсан:

Изображение
Изображение

Ето ги и алтернатора и помпата, по чуждите форуми четох че алтернаторите valeo от 96-та били много проблемни.

Изображение
Изображение

Помпата я оставих да я правят до нашия сервиз да видим какво ще свършат а алтернатора си имаме човек който прави само алтернатори и работи с нашия сервиз. Изрично го предупредих като го отвори да ме викне да видя какво се случва вътре. Аз бях купил предварително релето, а той ми каза че имал налични лагерите.

новото реле:

Изображение

старото, беше си за смяна, бяха заминали четките:

Изображение

Обаче от тук следва интресната част, лагерите бяха леш, бяха и задрали и отделно самите намотки имаше някакви стърчащи жици, опити за запоявани, неуспешни и непохватни. Човека чак се шашна, ходи на стругар, после и той се мъчи, много ги храни тези който са го правили :mhihi: . Имало е някакъв опит за "ремонт" в миналото неуспешен. И самото реле което беше сложено не беше фабричното /явно е било сменяно в миналото/ а някакъв ама бая долен ментак / по негови думи/. Така или иначе сменихме релето, лагери, там намотки и някакви други глупости.

Изображение
Изображение

Утре като отворим абс помпата, чакам със смесени чувства какво ще открия, и ми е интересно и ми е притеснено на каква каша ще попадна там, защото определено е сваляно единия болт е замазан.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 30 Май 2017, 23:03

Писахме си ЛС с теб, можеш ли да пуснеш номера на помпата, защото и аз съм с М44 96та и твоята изглежда различна от моята помпа :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 30 Май 2017, 23:27

С АБС помпите е трагедия, в къщи са налични 3 броя 36-ци - 1996 година 318 М43, 1997 година 318ИС с М44 и 2000 година 316 компакт с М43В19ТУ. И на 3-те коли АБС помпите са коренно различни! Компакта ми също е без АБС точно заради помпа, но честно казано смятам да я сменя с друга втора употреба, нещо не ми се кара с ремонтирана.Относно генератора, и аз съм с Валео на 318-ката, карам я от 2005-та и само аз съм и направил 100 000 км /пробега на колата към момента е 260 000 гарантирани/. Проблем с генератора не съм имал, колата също е 1996-та, та явно не винаги се скапват.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Мнение от stormrider » 30 Май 2017, 23:30

Това което питаш какво е,трябва да е включено към датчика във въздушния филтър.
С много любов към децата!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 31 Май 2017, 0:21

Колата уж беше хубава,поне първоначално...? Доста проблемни неща излезнаха досега! Вярно,всичко е в рамките на поправимото,но бях останал с впечатлението,че е доста по-добра! Важното е,че крайния резултат ще е впечатляващ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RageBg » 31 Май 2017, 10:52

Колата става супер.
От къде закупи сенниците и на каква цена. Може и на ЛС.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 31 Май 2017, 11:18

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 31 Май 2017, 11:30

Сега съм си вкъщи и виждам и снимките! Това масло няма ли да е малко гъсто за ск.кутия? Аз бях пробвал с такова,когато купих колата,но скоростите включваха доста трудно,особено зимата! След това си го смених с АТФ Дексрон 2,както би трябвало, и всичко си стана перфектно! Предполагам,че твоята кутия е с табелка за такова масло и затова го слагаш?
Тази букса,за която питаш,е на клапана на филтъра с активен въглен,за парите от резервоара! При мен е малко по-различен самия клапан (маркуча с гофрето,който е при теб,при мен е без гофре и излиза от горната страна на клапана-където при теб са две "пъпки").Клапана свързва филтъра с всмукателния колектор (с другия по-дълъг маркуч)! На дългия маркуч има и едно "нещо" по средата,което не се сещам какво беше в момента (пак някакво клапанче,може би еднопосочно или нещо такова).

П.П. Провери си и гарнитурата и О-пръстените на тялото на масления филтър! Тъкмо мястото е освободено за тази интервенция!
Последна промяна ildivvy на 31 Май 2017, 11:36, променена общо 1 път

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 31 Май 2017, 11:32

това масло се слага ако кутията е с по-големи хлабини (лагери тропат и т.н.) или ако се мъчи много на писта ... мисля, че колегата нещо го дразнеше тракане , може и да греша

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 31 Май 2017, 11:36

точно колега, да го сменя да не ме дразни потракването, бюджета и времето за работа по колата са изчерпани за тази година, няма да я отварям кутията сега, след 2 свдмици влиза за окачването и край за 2017-та.

ПредишнаСледваща

Назад към E36