отново с е36 :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: отново с е36 :)
Gqbriel написа:ogata написа:Аз имам 2 коли с м52 и 6.3 маховик и двете вият на празен ход, докато не натисна съединителя. От маховика е, но още не мога да си го обясня защо
+ като загрее потраква на моменти доста,сякаш нещо ще изпадне
Да, де. Мислих си за потракване, но написах виене - нз що така

Колата става кукла. Познавам и предният собственик, много свястно момче и ентусиаст - сигурно нещо е станало за да се замарят така нещата.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
пича е готин, само ми се искаше да си беше купил един вейдър навремето като бяха евтини
Днес мисля да сменя бубината на 3-ти цилиндър на друго място и да видя ще се промени ли графиката и да е това притрисане от бубина. С колеги обсъждах, че възможностите са компресия,дюза,бобина,свещ. Свещите смених, компредия не съм мерил а трябваше ама се замотах и забравих. Дано не е от това, че съм на края на бюджета за годината и са ми останали пари за вейдъра и хармана, не да рушкам мотора.
Обаче ми прави впечатление че студена ми дава че проблема е в 3-ти цилиндър:

А топла в 4-ти:

ще взема да си купя 1 бубина за начало да пробвам.
Иначе за това че дава "needed air i.s controler" извън границите си мисля че може да е дебитомера, ще го изчистя да видя ще има ли някаква разлика в стойностите.
Знам че уж само оригинален се взима, но гледма едни евтини в ebay.co.uk пък и се чудя ще поръчвам тези дни разни неща от там дали да го взема:
http://www.ebay.co.uk/itm/141221111929? ... EBIDX%3AIT

Днес мисля да сменя бубината на 3-ти цилиндър на друго място и да видя ще се промени ли графиката и да е това притрисане от бубина. С колеги обсъждах, че възможностите са компресия,дюза,бобина,свещ. Свещите смених, компредия не съм мерил а трябваше ама се замотах и забравих. Дано не е от това, че съм на края на бюджета за годината и са ми останали пари за вейдъра и хармана, не да рушкам мотора.
Обаче ми прави впечатление че студена ми дава че проблема е в 3-ти цилиндър:

А топла в 4-ти:

ще взема да си купя 1 бубина за начало да пробвам.
Иначе за това че дава "needed air i.s controler" извън границите си мисля че може да е дебитомера, ще го изчистя да видя ще има ли някаква разлика в стойностите.
Знам че уж само оригинален се взима, но гледма едни евтини в ebay.co.uk пък и се чудя ще поръчвам тези дни разни неща от там дали да го взема:
http://www.ebay.co.uk/itm/141221111929? ... EBIDX%3AIT
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Hellrot
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw e36 coupe
- Мечтае да кара: m3 e36
- Детайли за колата: бмв е36 купе 320и. 150к.с. 1996г. кармазЪ червено...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ето колега, от тук:
http://m.ebay.de/itm/Fa-MP-Velours-Fusm ... Ciid%253A1
http://m.ebay.de/itm/Fa-MP-Velours-Fusm ... Ciid%253A1
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Тракането от кутията при слагане на лек маховик е от лагера на първичния вал.Варианта е или да се ревизира кутията, или да се действа с правилното масло.bum_bum е писал в темата за лекия маховик коя е комбинацията от масла, която лекува тракането 
П.С имам останали 2 бутилки от съответния редлайн

П.С имам останали 2 бутилки от съответния редлайн

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
След монтажа на лекия маховик при мен по светофарите на освободен съединител ме гледаха все едно ще се разпадне нещо
Сипах ги тези двете и утихна на 90%, но не веднага, а след около 200 км. (явно докато се объркат хубаво). Жълтото се налива цялото, а другото колкото събере от него.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
усетил ли си кутията да ти загрява от както си сипал 75в140? имам особени наблюдения при 75в90 и големия ЗФ на е36 ... чудя се дали реално повишава температурата и на други кутии високия визкозитет
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
След по-здраво каране като пипна мокета отвътре се усеща топлина, но не бих казал, че има разлика с предишното масло MTF-LT2.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
при мен точно имаше и за това питах , възможно е и в различните кутии допуските м/у частите да са различни с малко
- Nukem
- старши ентусиаст
-
добре де щом трака от лагера на първичния вал, не трябва ли като се гаси на свободна да притраква. на е60-то беше така гася на свободна и притраква грубо, и това стана след като сложих нов маховик и съединител, после го сменях лагера и заспа.
Тук не притраква като гася на свободна, това масло сега ще взема такова и ще го сменя. Посля като сменя лагерите пак ли такова да слагам или да си сипвам обикновенното.
И още един въпрос, вече всичко по окачването е поръчано само ми останаха тампоните на макферсоните, има ли полза да взема от м3 такиваи стават ли въобще или да търся обикновенни.

Тук не притраква като гася на свободна, това масло сега ще взема такова и ще го сменя. Посля като сменя лагерите пак ли такова да слагам или да си сипвам обикновенното.
И още един въпрос, вече всичко по окачването е поръчано само ми останаха тампоните на макферсоните, има ли полза да взема от м3 такиваи стават ли въобще или да търся обикновенни.

- //RaDo
-
328i
-
- Кара: E36 M3 EVO, Е39 530 D Touring
- Мечтае да кара: 318is
За тези тампони ще ти трябва всичко от М3, освен ако не си с койловъри ! Защото чашката която притиска пружината под тампона е по голяма от тази на М3-то и опира от вътрешната страна на бомбето, без значение дали си ги обърнал или не тампоните

I ///M Addicted

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
С 6кг маховик съм от 2010г. на М42 мотор. Пробега от тогава е около 90-100 000км и шум в кутията никога не съм имал,камо ли тракане,като си е със стандартното масло
. Сега като се замисля и не съм го сменял от тогава
При мен "негативите" от лекия маховик се изразяват,че за това време 3 пъти правя стартер с различни повреди по него,но го отдавам по-скоро на случайност,отколкото да има пряка връзка с олекотяването

При мен "негативите" от лекия маховик се изразяват,че за това време 3 пъти правя стартер с различни повреди по него,но го отдавам по-скоро на случайност,отколкото да има пряка връзка с олекотяването

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
- Nukem
- старши ентусиаст
-
//RaDo написа:освен ако не си с койловъри !
С койловери ще съм колега. значи ще станат.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Nukem написа:https://goo.gl/photos/kHa6b6b7APvQvakVA
Иначе пристигнаха ми новите стелки, даже с крепежи са ми ги пратили хората. Бях си казал, че ще ги слагам заедно с вейдъра като си купя ама май май като гледам как не мога да намеря салон, ще си наруша обещанието.![]()
Тия тайванските май бяха таш@к, че ги сменях преди и аз и нещо не ми харесаха. Нещо странно работи, то М42/44 си работят като трактори и дигат баси патардията, ама моя по-тихо и балансирано работеше, даже монета стоеше на него без да пада. Виж как ти е обтегача на ролката, ако играе сиртаки и той е за смяна.