Двигател за е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Двигател за е46

Мнение от Spectrual » 23 Май 2017, 19:29

Здравейте колеги , преди 2 месеца си купих е46 1.8 с газово. Но имаше теч от под колата и целия двигател беше омаслен.. Разни аверчета ми казваха че теча е от хидравличната рейка и никой не знаеше защо е омаслен чак толкова много. От колата след 1вия месец започнаха да се усещат проблеми като изгасяне , паткане и като цяло си беше нещо спъната.. Почти всяка седмица наливах по 1л масло и пак стоеше под минимума. Бях тръгнал към Девния и на връщане към Варна ми светна червена лампа на аладин и 10 км по-нататък от двигателя започна да се чува тракане след 3 оборота . 2 дена я карах въпреки това защото имах работа и трябваше да съм в движение пък и хората ми викаха карай го докато не спре , щото така ли иначе ремонта ще е скъп . И след тези 2 дена като запалих колата една сутрин , под капака звучеше нещо като градушка . Въпросът ми е дали има смисъл да правя основен ремонт на 1.8 или да насаждам друг . И ако ще насаждам друг двигател дали мога да сложа газовото на него. Бюджета ми е до към 800 и се чудех дали мога да сложа 1.8 is защото е 4 цилиндров за газовото или да сложа 2.0 и да доплатя за газовото.. Моля предложете какво да правя защото не искам да я продавам..

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Двигател за е46

Мнение от oldirtydog » 24 Май 2017, 19:40

Spectrual написа:Здравейте колеги , преди 2 месеца си купих е46 1.8 с газово. Но имаше теч от под колата и целия двигател беше омаслен.. Разни аверчета ми казваха че теча е от хидравличната рейка и никой не знаеше защо е омаслен чак толкова много. От колата след 1вия месец започнаха да се усещат проблеми като изгасяне , паткане и като цяло си беше нещо спъната.. Почти всяка седмица наливах по 1л масло и пак стоеше под минимума. Бях тръгнал към Девния и на връщане към Варна ми светна червена лампа на аладин и 10 км по-нататък от двигателя започна да се чува тракане след 3 оборота . 2 дена я карах въпреки това защото имах работа и трябваше да съм в движение пък и хората ми викаха карай го докато не спре , щото така ли иначе ремонта ще е скъп . И след тези 2 дена като запалих колата една сутрин , под капака звучеше нещо като градушка . Въпросът ми е дали има смисъл да правя основен ремонт на 1.8 или да насаждам друг . И ако ще насаждам друг двигател дали мога да сложа газовото на него. Бюджета ми е до към 800 и се чудех дали мога да сложа 1.8 is защото е 4 цилиндров за газовото или да сложа 2.0 и да доплатя за газовото.. Моля предложете какво да правя защото не искам да я продавам..

с какъв двигател си ? n42 ли? аз вчера смених гумичките на този двигател защото ми харчеше много масло, сега ще видя какъв е ефекта :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 2000cc. 143hp. DOUBLE VANOS
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: BMW E46 2000cc. 143hp. VALVETRONNIC DOUBLE VANOS

Мнение от onewg » 24 Май 2017, 21:36

за 800 лева, няма да стигнеш до никъде ако си разхлопал биела :)
:driving:
Изображение
Тиез коне искат да ядат.... :bowdown: :conf: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от kolov » 24 Май 2017, 22:25

ами те серията е46 нямат 1.8ис, имат 1 1.9 143 коня, който мисля че не е много ок(лично мое мнение)
ако си намериш 1.8 118(115)коня, по принцип е здрав мотор. и този бюджет от 800 лв мисля че ще си намериш читав а и ако стария ти е такъв само сменяш колектора и прехвърляш газта без проблеми.
До 2.0 ако ти изпадне 2.2 170 коня мотора е добър но там незнам дали няма да се наложи и други части да сменяш освен двигателя, изпускателната система мисля че и нея ще трябва да я смениш, а незнам дали ще ти стигне бюджета, газовата трябва да я смениш почти цялата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 25 Май 2017, 11:29

М44 е същия като М42,но с някои промени по периферията и раб.обем! Също толкова здрав и надежден! М43 може да си сложи винаги,също е здрав и надежден! За 800лв мисля,че ще стане работата!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Назад към E46