отново с е36 :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Re: отново с е36 :)

Мнение от mafiata_ » 18 Май 2017, 5:32

Nukem написа:Оригиналните от Вари2000, останалите неща от Роби/leviatan/ и 2 магазина в Хасково от който имам по-големи отстъпки за сервиза, също и от ebay.co.uk.

а bilstein b14 ката ако не се лъжа някъде по снимките я мернах нищо не си писал :). Също така от къдя я поръча, че ме е страх да не попадна на някое менте :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 18 Май 2017, 8:50

bilsteina чакам дупка в графика на сервиза да го слагаме, иначе поръчах го от ebay.co.uk гледах беше powerseller и беше продал много такива и нямаше отрицателни ревюта. Окачване, гърнета, по-добре отвън да се поръчват, не толкова заради това дали са менте или не ами цените са много по-добри.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от mafiata_ » 18 Май 2017, 15:18

Ок мерси
Пиши какви са впечатленията като го сложиш и снимки да видиме каква е стойката :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 18 Май 2017, 17:46

Е то е реголируемо, както я направим така ще е стойката :D . Иначе снимки задължително, че те по окачването съм взле хиляди неща :bchug: .

Днес монтирах новите огледал, бях забравил колко са удобни за гледане, много им се зарадвах истинско удоволствие да кара човек с тях.

Изображение
Изображение
Изображение

След това малко се поядосах в сервиза и реших малко да поработя по колата пред вкъщи. Реших да сменя конзолата на уредите, да прехвърля от старата запалката на новата да и сменя крушката, че на старата конзола слота беше счупен и така и не я сложих крушката. След като видях буксите на уредите, реших да си оставя старите уреди от ауди:
Това е първоначалният вид на конзолата, вижда се как стърчи кожата и е подпухнала на места и се различава от пластмасата на таблото, аз такива неща ме притесняват и все там са ми очите като погледна:

Изображение

Така изглежда отзад, видях малко зор докато ги развия тези болтчета бяха клеясали нещо:

Изображение
Изображение

Слота където трябва да е крушката, стопен и посчупен и една снимка на ринга оранжевия на запалката, голямо търкане падна докато ги изчистя да лъсне :

Изображение
Изображение

Новата конзола с уредите и малко работен безпорядък :

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И ключовата крушка за 27лв :mhihi:

Изображение
Изображение
Изображение

Обаче като навързах всичко и светнах 2 от крушките на уредчетата изгоряха, имах 1 резервна и сложих един LED T5 на последния уред. Днес звънях на 3 сайта да питам за Led t5 amber или оранжеви и на 3-те места нямаха, засега ще карам с тези 2 червени лед-а на врътката за фаровете и последното уредче, докато не ми дойде поръчката от ebay, там има всичко :) .

Изображение

Финалният изчистен вид:

Изображение
Изображение

Ако някой иска афтермаркет уредчетата новички с датчиците и конзолата/ ще трябва да си я пооправи/ да ми пише колко пари му се дават на л.с; :D

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 18 Май 2017, 23:25

Не хванах смисъла да дадеш 27 лева за това недоразумение цокъл-крушка, което се преправя към вариант без тях и липса на главоболия при бъдеща смяна. А да не дадеш четири пъти по-малко за оригинална 0.36 ватова т5 за ключа за фаровете, и така да не се занимаваш с глупости като рязане на диоди и притеснение от стопяване и най-вече ключа да ти свети единакво с останалите подсветки :dunno:
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Май 2017, 23:50

Аз всичко сменям с диоди като ми се отвори повод. Последно направих мигачите и стоповете.
Проблема с цвета за интериорните, аз го реших с оранжево фолио за стопове.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318is coupe
Мечтае да кара: същата кола
Детайли за колата: Стокова!

Мнение от Ozzie » 19 Май 2017, 19:53

Поздравления за избора на модел. И браво за работата която хвърляш по колата, ако поръчваш уплътненията при дръжките на вратите би ли споделил от къде.
Аз карам същата само че 1997г. е и е малко небрежно гледана но за 8 години от както съм с нея не съм имал проблеми. Не съм влагал толкова пари и време. Но мисля ,че колата си заслужава това което правиш. Поздравления и поклон

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 24 Май 2017, 18:36

Ето ги уплътненията за дръжките, идват от Таиланд, иначе са от ebay.co.uk струват 4.5 паунда.

Изображение

Иначе след като в колата е дискотека, примигват и врътката за фаровете и климатроника и cd-то и съм и ядосан на колата и днес се придвижвам с големия брат :D :

Изображение

Твърдо бях убеден, че всичкото това примигване е от алтернатора, даваше ми тази грешка, която сега я няма между другото:

Изображение

Обаче днес я закачих на ИНПА-та и волтажа си е постоянен от 14.15 до 14.35, не падна под това и вече почвам да се филмирам защо примигва. Така или иначе утре ще го свалям алтернатора заедно с абс помпата да ги правя.

Изображение

Също интересно ми е долу в дясно на снимката "needed air i.s controler" го дава с удивителна и е над макс-а?

Другото което гледах, нормални ли са тези стойности :

Изображение

Иначе забравил съм вече как работеше M44 на празен ход, но моя според мен работи една идея по-шумно, сложил съм една отверка да се видят вибраций-те. Чакам си новите дюзи от Англия да видим дали ще се пооправи с тях:

https://goo.gl/photos/kHa6b6b7APvQvakVA

Иначе пристигнаха ми новите стелки, даже с крепежи са ми ги пратили хората. Бях си казал, че ще ги слагам заедно с вейдъра като си купя ама май май като гледам как не мога да намеря салон, ще си наруша обещанието. :)

Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 25 Май 2017, 0:04

Кефиш! :bowdown:

п.с. на мен също ще ми е интересно да даваш някакъв лист с части и суми похарчени към даден момент.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 25 Май 2017, 0:23

Ехеееее, браво !!! :yes:
Маховика сложи ли го ?
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 25 Май 2017, 0:44

не съм го сложил, много ми е интересно каква ще е разликата като мина от 8 на 6кг, как ще се усети. Оказа се че има едно виене и от кутията, та мисля да и сменя всички лагери, бях вадил един списък преди на старата е36-ца с лагерите, май само единия не можах да намеря навремето, сега още мисля какво да сменя по кутията освен лагерите като я отворя и затова не съм я свалили, та да сменя тогава маховика, още не съм избистрил концепцията.
Лист с частите имам, накрая на темата ще го пусна. :) Лошото е че не мога да намеря Вейдър и harman kardon и в момента интерира е много зле, едната ми кора на варата я няма изхвърлих я, че се разпадна при свалянето буквално, съответно колоните там ги няма и се оказа че едната от задните тонколони е изгоряла, та интериора и музиката ми са плачевни, все едно се качаш в пълен кош, пък уж доста лева заминаха :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 25 Май 2017, 7:33

Nukem написа:не съм го сложил, много ми е интересно каква ще е разликата като мина от 8 на 6кг, как ще се усети.

Не очаквай чудеса ;) Приготви се за лека загуба на въртящ момент в диапазона на 2000-2400об/мин от трета предавка нагоре. Извън тоя интервал ,нещата са ок и си заслужава интервенцията. Не забравяй да изнесеш стартера от скоростите с 2мм посредством дистанционен фланец .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 25 Май 2017, 8:46

Аз имам 2 коли с м52 и 6.3 маховик и двете вият на празен ход, докато не натисна съединителя. От маховика е, но още не мога да си го обясня защо :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 25 Май 2017, 9:21

Nukem написа:не съм го сложил, много ми е интересно каква ще е разликата като мина от 8 на 6кг, как ще се усети. Оказа се че има едно виене и от кутията, та мисля да и сменя всички лагери, бях вадил един списък преди на старата е36-ца с лагерите, май само единия не можах да намеря навремето, сега още мисля какво да сменя по кутията освен лагерите като я отворя и затова не съм я свалили, та да сменя тогава маховика, още не съм избистрил концепцията.
......

Що не вземеш да си ревизираш една кутия от по-голям мотор (328/330 е36 и е46) ако смяташ да правиш нещо по мотора. Мисля са еднакви по размер, има хора тук които може да го потвърдят. Изходящия фланец на кутията трябва да се смени, но не съм сигурен на м44-скоростите, какъв е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 25 Май 2017, 9:23

ogata написа:Аз имам 2 коли с м52 и 6.3 маховик и двете вият на празен ход, докато не натисна съединителя. От маховика е, но още не мога да си го обясня защо :mhihi:

+ като загрее потраква на моменти доста,сякаш нещо ще изпадне :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E36