Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от bum_bum » 19 Май 2017, 19:34

Честит празник между другото. Днес е международния cycle to work ден. :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Май 2017, 4:29

Да бе, аз затова пак спуках предна гума.

Коя от долните препоръчвате?

http://shop.bushtukah.com/product-list/ ... =9999-3399

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 21 Май 2017, 23:47

Колеги какво ще кажете за това колело ?
http://www.decathlon.bg/p/8360662_plani ... /146-413-l

От скоро с детето почнахме да караме колела, но моето е от детските ми години и хич не ми се дават пари по него да го оправям, освежавам и т.н. Караме основно из града по паркове и малки горски пътечки. От един колега чух добри отзиви за тая марка на Декатлон, ако се окажат и читави за тея пари наистина май е един добър избор :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Май 2017, 10:33

Като за парите си изглеждат доста разумно сглобени. Пък и си имаш истинска гаранция, а не "ама то това производителя отказа да го признае".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 22 Май 2017, 11:06

Снощи разгледах още няколко модела, но най-много ме грабна марката Cross. Може да вдигна бюджета до 700лв, че има вероятност и жената да поиска после :mhihi:
Едното е Cross GRIP 27,5" другото е Cross GRX 8 27,5"
Харесаха ми на външен вид основно :mhihi: като параметри на основните части - рамка, вилка, спирачки, скорости и т.н. нищо незнам, но чета че са горе долу еднакви. Ще може ли някой малко да ме светне в основите поне малко от малко.
И още един смешен въпрос :lol: - колелото ако го взема ново как идва ? Смисъл разглобено до най-малката му част в кашон или готово сглобено ? Че малко се притеснявам ако дойде в насипно състояние дали ще мога да го сглобя да изглежда поне малко на това от картинката :mhihi: :mhihi:
П.С> и верно ли съм се насочил на 27.5" и размер L , 187см съм висок и около 80кг :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 22 Май 2017, 11:30

Най-добре иди до магазина да ти мерят чатала и да те консултират за размера на рамката. Ако си го вземеш от там, ще са ти го сглобили. Подписва се гаранцията и тнт. Имай предвид, че ако сменяш предната вилка по-натам е възможно предницата да се вдигне още. (Това го казвам, щото обикновенно, това е първото което се скапва) Размера 27.5 е на колелата, не на рамката, а там е по собствен вкус. Не знам как ще го караш колелцето, но аз бих ползвал по-големи ротори на спирачките, към 203мм, че с тия едно спускане от алеко до софия и накладките са чао. Поинтересувай се как става ъпгрейда, че гледам на едното задния апарат е забутан в триъгълника.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 22 Май 2017, 13:23

Колелото ще го карам поне още една година основно по парковете из града и тук там в някоя гориста местност, все пак малкия още няма 5 годинки и му е трудничко с 20" по неравности из горите, но гледам че доста бързо свиква и се справя супер. Преди малко ходих да пробвам един МТБ с рамка размер М и гуми 29" ... направо ми заспа, като рамката може да е и размер L. Определено 29-ките ме накефиха доста :mhihi:
Иска ми се ако взимам колело в момента то да има опции за ъпгрейд по нататък ако се зарибя :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Май 2017, 14:04

То колелото е като колата и мотора. Като си вземеш едно прилично среден клас много, ама много боб има да изядеш докато му стигнеш потенциала, че да имаш зор от ъпгрейд.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 22 Май 2017, 16:22

15 кг. твърдак... :mhihi: Иначе относно ъпгрейдите е хубаво да решиш къде ще го караш първо. Ако мислиш, че ще тръгнете по горите се насочи към задно окачване, защото с твърдака и най-голямата вилка да сложиш отпред, отзад ще има да кривиш капли и да подскачаш по корени и камъни :wave: А лимита можеш да го стигнеш много бързо, ако си дебел и шубе например :mhihi: 160 диск се пали за отрицателно време :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 22 Май 2017, 16:32

alX3m написа: 160 диск се пали за отрицателно време :mhihi:

Баш. При нормално слизане от горна станция на лифта на Сопот до долу, направо завря хидравликата и то по пътя, просто по-бавно не може да се слезне... Иначе децата свикват бързо, нашия си пуска бая смело с 20-ката. Каска задължително! Ако имаш възможност му купи фулфейс, че нашия и в парка замалко да му избегат зъбите е така от нищото, само комоцио в крайна сметка, носа на бимбаец + кръв, а в устата не се виждаше нищо от земята дето беше налапал. Сърцето ти се свива.... 7г., абсолютен самоубиец :mhihi:
П.С.
Аве тия 29-ките как влизат в асансьорите?! :dunno:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 22 Май 2017, 17:41

Те и моите спирачки уж не били нещо особенно и твърдака ми е 14 кила, ама съм го карал навсякъде. Спускане по технични пътеки с бая падане, (беше ми за сефте) спускане по асфалт около 25км яко наклон, който преди това изкачих. Проблем със спирачките не съм имал, както и с факта, че е твърдак. Само дето изгубих една врътка на вилката от долу за ребоунда, ако така се наричаше по пътеките.

Изпратено от моят HTC 10 с помощта на Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320ci E46 Convertible

Мнение от preki » 22 Май 2017, 17:58

KPETEH написа:П.С.
Аве тия 29-ките как влизат в асансьорите?! :dunno:

Много трудно влизат. Кривиш кърмата, завираш се и ти някак си и става :ok:
27.5" много по-лесно се вкарват в асансьор

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Май 2017, 0:53

Момчета кривенето на задната капла няма общо със "задно окачване" завирането на ДОТ-а в спорачката се дължи на факта, че сте шибета и не пускате спирачката дори и за малко, диска е вентилиран и охлажда много бързо накладките и апарата, но трябва да пуснете спирачката за малко ;)
160 диск карам на състезателното колело като задна спирачка, малък ли е ? :roll: предна 203 с дот 5,1.
Колело за парка 160 диск му е перфектен, не забравяйте, че и 203 диск ще запалите ако стискате спирачката постоянно, също така има и различни видове накладки.
Колело за крос кънтри няма много място в стръмни планински пътеки където се развива висока скорост и има екстремни спирания, предвид височината на рамката и цялостната конфигурация на колелото.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 23 Май 2017, 9:00

А бе я споделете според вас каква е правилната спирачна техника?
Аз например при неекстремни спирания, и доколкото е възможно, намалявам основно (80%) с предната, за да балансирам износването спрямо задната, която вероятно й се разказва играта при продължителни и по-екстремни спирания.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 23 Май 2017, 9:13

Nickelback написа:А бе я споделете според вас каква е правилната спирачна техника?
Аз например при неекстремни спирания, и доколкото е възможно, намалявам основно (80%) с предната, за да балансирам износването спрямо задната, която вероятно й се разказва играта при продължителни и по-екстремни спирания.

Аз мисля, че точно предните се износват повече, там е по-голямото спиране, както е при колите.

Изпратено от моят HTC 10 с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата