Въпрос за силов тунинг на 320d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 325d LCI - M57D30TÜ2
Мечтае да кара: BMW ///M3 CSL e46
Детайли за колата: Black Sapphire Metallic
OEM Style 270 (Summer setup)
OEM Style 277 ET20 (Winter setup)

Въпрос за силов тунинг на 320d

Мнение от n1k1to96 » 13 Май 2017, 21:28

Здравейте колеги, решил съм да подменя оригиналния интеркулер на колата 320d m47n с афтърмаркет челен кулер. Въпросът ми е кой е най-подходящия размер на кулера за стоково турбо?
В момента колата е с ремап и един вид генерация с прави тръби(от колектора), но оставено крайно гърне.

(Ако знаете добър сайт от който мога да си поръчам, или колега от форума от когото мога да си закупя, се чувствайте свободни да споделите :D )
The Ultimate Driving Machine

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Re: Въпрос за силов тунинг на 320d

Мнение от choio » 13 Май 2017, 23:15

n1k1to96 написа:Здравейте колеги, решил съм да подменя оригиналния интеркулер на колата 320d m47n с афтърмаркет челен кулер. Въпросът ми е кой е най-подходящия размер на кулера за стоково турбо?
В момента колата е с ремап и един вид генерация с прави тръби(от колектора), но оставено крайно гърне.

(Ако знаете добър сайт от който мога да си поръчам, или колега от форума от когото мога да си закупя, се чувствайте свободни да споделите :D )

Първо колега има си специална тема за тунинг в този раздел. Второ,ако няма да сменяш турбото е безмислено,на 320д кулера е голям колкото на 330д ,сам си направи сметка дали има смисъл от тази интервенция,успех :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 13 Май 2017, 23:29

Щом интеркулера е същия като на 330d-то има ли смисъл да се сменя кулера на ремапната 30-ка ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 13 Май 2017, 23:40

choio написа:
n1k1to96 написа:Здравейте колеги, решил съм да подменя оригиналния интеркулер на колата 320d m47n с афтърмаркет челен кулер. Въпросът ми е кой е най-подходящия размер на кулера за стоково турбо?

Първо колега има си специална тема за тунинг в този раздел. Второ,ако няма да сменяш турбото е безмислено,на 320д кулера е голям колкото на 330д ,сам си направи сметка дали има смисъл от тази интервенция,успех :yes:

1. Извинявам се, че пуснах темата тук, но в тунинг раздела вече почти никой не влиза и темата ще бъде видяна от много малко хора.

2. Има смисъл да се смени стоковия кулер по ред причини. По-бърз поток на въздуха, по-здрави връзки(не като пластмасовите на оригиналния кулер) и тн...Това че кулера е същия размер като на 330 не значи нищо.

Благодаря за мнението все пак. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 14 Май 2017, 0:40

1. Колегата ти говори за тунинг ТЕМА в този РАЗДЕЛ, а не тунинг РАЗДЕЛ-а.

2. Кажи си направо, че искаш да го смениш за гъзария със някой лъскав с надпис, не падаме от марс. От перфоманс гледна точка нищо няма да спечелиш. И да качиш 5-6 коня отгоре то ще е в такива обороти че няма да ти вършат работа освен за лафчета по кафетата. С по-голям кулер на писта съм сигурен че ще даваш по слаби времена. Целия форум ще ти каже че за твойта кола друг кулер ще има смисъл само ако слагаш друго турбо и дюзи.

Поздрави!
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 14 Май 2017, 0:58

cmdkick написа:1. Колегата ти говори за тунинг ТЕМА в този РАЗДЕЛ, а не тунинг РАЗДЕЛ-а.

2. Кажи си направо, че искаш да го смениш за гъзария със някой лъскав с надпис, не падаме от марс. От перфоманс гледна точка нищо няма да спечелиш. И да качиш 5-6 коня отгоре то ще е в такива обороти че няма да ти вършат работа освен за лафчета по кафетата. С по-голям кулер на писта съм сигурен че ще даваш по слаби времена. Целия форум ще ти каже че за твойта кола друг кулер ще има смисъл само ако слагаш друго турбо и дюзи.

Поздрави!

1. Извинявам се, моя е грешката!

2. То и моя кулер си лъска :ok: а и не си падам много по хвалбите за колата ми, просто преди половин година смених оригиналния кулер защото започна да изпуска въздух от пластмасовите краища и колата стана по-мудна. В момента усещам, че ми прави същия проблем и за това мисля да мина направо към афтърмаркет кулер вместо да купувам отново оригинален.

:driving:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 14 Май 2017, 10:41

n1k1to96 написа:
choio написа:

1. Извинявам се, че пуснах темата тук, но в тунинг раздела вече почти никой не влиза и темата ще бъде видяна от много малко хора.

2. Има смисъл да се смени стоковия кулер по ред причини. По-бърз поток на въздуха, по-здрави връзки(не като пластмасовите на оригиналния кулер) и тн...Това че кулера е същия размер като на 330 не значи нищо.

Благодаря за мнението все пак. :)

Колега не съм имал намерение да те засегна,казвам ти факти които са всеизвестни...целта ми е да ти спестим някой лев,сега ако си решил,смени го не е проблем,но ако е по голям доста е вероятно да получиш лаг. Ще трябва намеса на тунер и още пари а крайния рвзултат ще е същите коне ...и х на брой лева. Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 14 Май 2017, 10:57

Колата ще има повторен ремап задължително!Въпросът ми беше точно според вас кой би бил най-подходящият размер, за да не се получи турбо лаг.

Проблемът ми е, че не мога да намеря подробна информация за размерите на стоковия кулер, за да изчисля колко кубични сантиметра въздух побира, тъй като стария го изхвърлих... Ако разбера това ще си потърся кулер максимално близък до оригиналния, но с малко по-голям дебит.

Не съм се засегнал, благодаря ви за мненията и за това че искате да спестя пари, но предпочитам да дам малко повече и да знам че колата няма да има проблем с дадената част. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 14 Май 2017, 18:21

Сефте чувам радиатор/кулер да има дебит, аз си мислех че това е характеристика само на помпи/турбини...
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 14 Май 2017, 19:57

cmdkick написа:Сефте чувам радиатор/кулер да има дебит, аз си мислех че това е характеристика само на помпи/турбини...

Добре тогава, нека го наречем площ/обем ?

Колега ако нямаш намерение да помогнеш, не разбирам защо коментираш. :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 14 Май 2017, 20:05

Поне вземи смени и турбината на таз кола, за да не е напразно цялото това упражнение, така и така ще инвестираш. :)
Шегата на страна, съжалявам, че съм поредният, който ще те разубеждава, но и аз не виждам смисъл в тези еквилибристики - не е ли по-евтини просто да залепиш/ремонтираш сегашният кулър.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 14 Май 2017, 20:43

Всичко с времето си, мисля да минавам на gt1752 хибрид, но в момента нямам толкова излишни пари. Не знам защо сте толкова убедени в ефективността на стоковия кулер :D, но както върви май и мен ще убедите. Говорих с колеги на БМВ събора които са сменили кулера точно на този двигател и са много доволни, но така и не остана време да ги разпитам по-подробно за размери. Просто им нямам доверие на тези пластмасови краища на сток интеркулера и си мисля, че ще изтърва почти винаги въздух от там...

Та така де, утре ще разглобя колата и ще видя от къде е точно проблема ако е отново спукан ще купувам афтърмаркет. Благодаря на отзовалите се. :wave:
Спрях се на този : Универсален Интеркулер
Вътрешен Размер: 550мм х 140мм х 65мм (размер на питата)
Външен Размер: 700мм x 160мм x 65мм
Вх / Изх Диамерът : 2.25" / 57мм

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 14 Май 2017, 21:53

n1k1to96 написа:Всичко с времето си, мисля да минавам на gt1752 хибрид, но в момента нямам толкова излишни пари. Не знам защо сте толкова убедени в ефективността на стоковия кулер :D, но както върви май и мен ще убедите. Говорих с колеги на БМВ събора които са сменили кулера точно на този двигател и са много доволни, но така и не остана време да ги разпитам по-подробно за размери. Просто им нямам доверие на тези пластмасови краища на сток интеркулера и си мисля, че ще изтърва почти винаги въздух от там...

Та така де, утре ще разглобя колата и ще видя от къде е точно проблема ако е отново спукан ще купувам афтърмаркет. Благодаря на отзовалите се. :wave:

Отговарям ти директно за кулера и за ефективноста му. 330 д е 204 к.с които ти с ремап едва ли ще постигнеш...330д с ремап го докарват до 280 к.с на мотор ..и...кулера му е достатъчен,за това сме сигурни в него :yes: успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от n1k1to96 » 14 Май 2017, 22:29

choio написа:
n1k1to96 написа:Всичко с времето си, мисля да минавам на gt1752 хибрид, но в момента нямам толкова излишни пари. Не знам защо сте толкова убедени в ефективността на стоковия кулер :D, но както върви май и мен ще убедите. Говорих с колеги на БМВ събора които са сменили кулера точно на този двигател и са много доволни, но така и не остана време да ги разпитам по-подробно за размери. Просто им нямам доверие на тези пластмасови краища на сток интеркулера и си мисля, че ще изтърва почти винаги въздух от там...

Отговарям ти директно за кулера и за ефективноста му. 330 д е 204 к.с които ти с ремап едва ли ще постигнеш...330д с ремап го докарват до 280 к.с на мотор ..и...кулера му е достатъчен,за това сме сигурни в него :yes: успех!

Благодаря колега, утре ще проверя как е, ако не е спукан само ще го почистя добре и ще търся проблема от къде идва, ако е спукан ще си взема афтърмаркет(решил съм вече :mhihi:).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 14 Май 2017, 22:56

Ремап 300-400 лв , ново турбо 400-600 ,нов кулер нови дюзи отиваш на 1500 + лв отделно на страна за работа ще отидат хубава сума пари (ако не можеш сам разбира се) Пусни го в мобилето това 2.0 д и си вземи 6-так ! Един чип и всичко ще е много по меко и гладко и по - издържано. Шестака си е шестак няма какво да говорим :bchug:

Следваща

Назад към E46