няма мощност,а сега и трудно взе да пали 320д,150,автомат

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

няма мощност,а сега и трудно взе да пали 320д,150,автомат

Мнение от spallding » 03 Май 2017, 21:05

Привет колеги бая материал изчетох ама все се въртя около проблема и немога да го нацела.От известно време хич не ми харесва работата на колата,изгуби мощността си и в ниски и във високи само бръмчи и вдига оборотите пък няма скорост насреща.Понапушва си черно работата на двигателя стана по тежка и за капак на всичко от известно време взе да пали трудно когато е загряла.Бях тръгнал по едно време на майстори ама то пишмян станах само я закачат и диагностики,туй било добре онова добре пък резултат няма пък и тея проби грешки доста солено ми излизат.правени са турбина (рециклирана),сменях дебитомера от работеща кола за проба,клапаните и двата и на турбото и егр-а,филтъра картерни,няма пукнати по турбо-пътищата,почистих егр-а,абе всичко каквото съм изчел тук от форума съм го направил.Ако последно някой има предположение ,да пробвам и него....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Re: няма мощност,а сега и трудно взе да пали 320д,150,автома

Мнение от Silverlight » 04 Май 2017, 0:59

https://bmwpower-bg.net/forums/viewtopi ... 0&start=15 виж тази тема колега може да ти е от полза. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 04 Май 2017, 15:50

Чел съм я колега и аз клоня към дюзи или датчик на рейл , въпреки че на диагностика дюзите ми са в норма,а и да отбележа че и на мен ми я записва тази грешка за ниско налягане в реила.трия я и пак я записва.ми май трябва да се прежаля и да рискувам с дюзите на проба-грешка

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325DА touring

Мнение от kkrumov » 04 Май 2017, 16:30

spallding написа:Привет колеги бая материал изчетох ама все се въртя около проблема и немога да го нацела.От известно време хич не ми харесва работата на колата,изгуби мощността си и в ниски и във високи само бръмчи и вдига оборотите пък няма скорост насреща.Понапушва си черно работата на двигателя стана по тежка и за капак на всичко от известно време взе да пали трудно когато е загряла.Бях тръгнал по едно време на майстори ама то пишмян станах само я закачат и диагностики,туй било добре онова добре пък резултат няма пък и тея проби грешки доста солено ми излизат.правени са турбина (рециклирана),сменях дебитомера от работеща кола за проба,клапаните и двата и на турбото и егр-а,филтъра картерни,няма пукнати по турбо-пътищата,почистих егр-а,абе всичко каквото съм изчел тук от форума съм го направил.Ако последно някой има предположение ,да пробвам и него....

Колега,
аз имах същия проблем и се оказа датчик на рейла.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 04 Май 2017, 20:29

spallding написа:Чел съм я колега и аз клоня към дюзи или датчик на рейл , въпреки че на диагностика дюзите ми са в норма,а и да отбележа че и на мен ми я записва тази грешка за ниско налягане в реила.трия я и пак я записва.ми май трябва да се прежаля и да рискувам с дюзите на проба-грешка

Дюзите лесно може да ги провериш с колби,отиди в някой читав форумен сервиз ,обикновено имат части за проба,сменете датчика на рейла,мисля че някъде там ти се крие проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 04 Май 2017, 22:24

проблема е че никой не му се занимава с несистематизиран проблем всеки иска да човърка двигатели и окачване пък като отидеш с някъв такъв проблем и не им се занимава щото цял ден ще си изгуби и не са знае пак дали ще я оправи.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 05 Май 2017, 8:41

spallding написа:проблема е че никой не му се занимава с несистематизиран проблем всеки иска да човърка двигатели и окачване пък като отидеш с някъв такъв проблем и не им се занимава щото цял ден ще си изгуби и не са знае пак дали ще я оправи.

Колега,грешката "ниско налягане в рейла" е не систематизиран проблем,може да е от 7-8 неща, така че всеки уважаващ себе си сервиз трябва да се зарови,за да открие проблема. Прочети темата за сервизите,виж отзиви,кажи от кой град си и може да те насочим към точните хора. Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 05 Май 2017, 12:01

От Сливен съм.Въпреки това и да се окаже от някой датчик , ниското налягане в рейла не вярвам да е причината за това да няма мощност

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 05 Май 2017, 12:09

spallding написа:От Сливен съм.Въпреки това и да се окаже от някой датчик , ниското налягане в рейла не вярвам да е причината за това да няма мощност

Тук грешиш,на 99% съм сигурен че от това няма мощност,нека някой колега от Сливен те насочи към някой коректен майстор в региона...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 07 Май 2017, 15:25

вчера обслужих колата ,изтрих грешката за ниското налягане и ще видя дали ще я запише пак.Ако да ще гледаме тея датчици.На майстора му направи впечетление че при отворена капачка на двигателя се чува силно чаткане наподобяващ хлабава верига,ама незнаем дали по принцип така си се чуват или е наистина проблем

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 08 Май 2017, 18:31

Направих диагностика преди малко и пак е записало грешката заниското налягане,искаше ми се да е от горивния филтър ама де тоя късмет.Тези дни ще се уговоря да сменя веригата да видим дали ще изчезне хлопането и ще се поровим по датчиците.Ако някой колега със същия двигател би бил така добър да си отвори капачката и да сподели дали и при него се чува чаткането,то няма как да се сбърка чува се отчетливо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 08 Май 2017, 21:53

spallding написа:Направих диагностика преди малко и пак е записало грешката заниското налягане,искаше ми се да е от горивния филтър ама де тоя късмет.Тези дни ще се уговоря да сменя веригата да видим дали ще изчезне хлопането и ще се поровим по датчиците.Ако някой колега със същия двигател би бил така добър да си отвори капачката и да сподели дали и при него се чува чаткането,то няма как да се сбърка чува се отчетливо

Колега, никой не може да те спре да правиш каквото си поискаш с колата си. Аз до сега тоя мотор проблем с верига да има, не съм чувал,ползвай търсачката не мисля, че ще излезе и една тема свързана с верига и този мотор. Не казвам, че е невъзможно,но нискп налягане в рейла не вярвам да ти запише от проблемна верига...т.е отстрани ниското налягане в рвйла и тогава се слушай мотора за вериги. И пак ти казвам поне за мен, смени майстора...това да скачаш от проблем на проблем ( според него) не е коректно,дефакто той не търси проблема ти, а намира нови. Успех

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 09 Май 2017, 11:07

Колега, помпата под шофера провери ли?

Потребител
Аватар

Мнение от kirmer » 09 Май 2017, 12:14

choio написа:
spallding написа:Направих диагностика преди малко и пак е записало грешката заниското налягане,искаше ми се да е от горивния филтър ама де тоя късмет.Тези дни ще се уговоря да сменя веригата да видим дали ще изчезне хлопането и ще се поровим по датчиците.Ако някой колега със същия двигател би бил така добър да си отвори капачката и да сподели дали и при него се чува чаткането,то няма как да се сбърка чува се отчетливо

Колега, никой не може да те спре да правиш каквото си поискаш с колата си. Аз до сега тоя мотор проблем с верига да има, не съм чувал,ползвай търсачката не мисля, че ще излезе и една тема свързана с верига и този мотор. Не казвам, че е невъзможно,но нискп налягане в рейла не вярвам да ти запише от проблемна верига...т.е отстрани ниското налягане в рвйла и тогава се слушай мотора за вериги. И пак ти казвам поне за мен, смени майстора...това да скачаш от проблем на проблем ( според него) не е коректно,дефакто той не търси проблема ти, а намира нови. Успех

Абсолютно - смяна на майстора като за начало :)
Да е жива и здрава химията :) Стероидите помагат...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 09 Май 2017, 15:15

При смяната на горивния филтър майстора ми ме накара да подам контакт и каза че правила добра струя

Следваща

Назад към E46