Адаптивно окачване при F10
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: Адаптивно окачване при F10
"Въздушно окачване" означава, че вместо пружини има въздушни възглавници/балони. При колите с въздушно обикновено може да се регулира и твърдостта, и височината.
Електронните амортисьори са друго нещо, те в повечето случаи са комбинирани с нормални пружини.
В момента единственото БМВ с въздушно окачване на всичките колела е новата 7-ца, като има и бутон за повдигане. Само незнам амортисьорите дали са ЕДЦ или нормални.
Друго БМВ с изцяло въздушно са били Х5 е53, но е било опция.
Някои от по-новите Х5ци имат въздушни възглавници само отзад... а и 5-ците комби имат нивомат отзад. Идеята е, колата да не кляка при натоварване.
Адаптив драйв пък има ЕДЦ + активни стабилизиращи щанги, които не дават на колата да се накланя в завой.
Електронните амортисьори са друго нещо, те в повечето случаи са комбинирани с нормални пружини.
В момента единственото БМВ с въздушно окачване на всичките колела е новата 7-ца, като има и бутон за повдигане. Само незнам амортисьорите дали са ЕДЦ или нормални.
Друго БМВ с изцяло въздушно са били Х5 е53, но е било опция.
Някои от по-новите Х5ци имат въздушни възглавници само отзад... а и 5-ците комби имат нивомат отзад. Идеята е, колата да не кляка при натоварване.
Адаптив драйв пък има ЕДЦ + активни стабилизиращи щанги, които не дават на колата да се накланя в завой.
I love the sound of V8 in the morning...
- startera13
- Потребител
-
Здравейте,
аз имам F11 2012г. и е с адаптив драйв, на въздушно окачване и е невероятно приятно усещането...
аз имам F11 2012г. и е с адаптив драйв, на въздушно окачване и е невероятно приятно усещането...
- Evanzhelin
- Потребител
-
Возията е страшна ....!
- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
startera13 написа:Здравейте,
В сервиза също е невероятно усещането

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
tihomair написа:startera13 написа:Здравейте,
В сервиза също е невероятно усещането![]()
Като даваш 50 бона за кола се предполага, че ще имаш пари да си оправиш окачването

- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
acho.rs написа:tihomair написа:startera13 написа:Здравейте,
В сервиза също е невероятно усещането![]()
Като даваш 50 бона за кола се предполага, че ще имаш пари да си оправиш окачването
Пари имам, адаптивно окачване нямам, но това не вярвам да те интересува.

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2