Е46 330д висока температура на борд.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- MihailPavlov
- Потребител
-
- Кара: Е46 330д
Е46 330д висока температура на борд.
Здравейте колеги.
Извинявам се предварително за питането ми сигурно ще има и подобни теми,но не намерих нищо конкретно по въпроса.
Питането ми е каква е нормалната температура на охладителната течност при БМВ е46 330д 184кс.
Моята температура по борд компютъра е от 99 до 101 C° при нормално каране на дълго със 100 км/ч.
При натискане по стръмен участък(прохода на републиката Хаин Боаз) температурата стигна до 105 - 6 °C.
Мисля че тези температури са високи за дизела...
Притеснението ми дойде от перката на радиатора.Чух че работи при спиране на бензиностанция след градско каране 10тина км.
Какво ще ме посъветвате да сменям.
Чистил съм между радиаторите.Не съм сменял водна помпа и термостати.Споменаха ми за някакъв "таралеж",но не знам дори как иглежда.
Благодаря ви предварително.
Извинявам се предварително за питането ми сигурно ще има и подобни теми,но не намерих нищо конкретно по въпроса.
Питането ми е каква е нормалната температура на охладителната течност при БМВ е46 330д 184кс.
Моята температура по борд компютъра е от 99 до 101 C° при нормално каране на дълго със 100 км/ч.
При натискане по стръмен участък(прохода на републиката Хаин Боаз) температурата стигна до 105 - 6 °C.
Мисля че тези температури са високи за дизела...
Притеснението ми дойде от перката на радиатора.Чух че работи при спиране на бензиностанция след градско каране 10тина км.
Какво ще ме посъветвате да сменям.
Чистил съм между радиаторите.Не съм сменял водна помпа и термостати.Споменаха ми за някакъв "таралеж",но не знам дори как иглежда.
Благодаря ви предварително.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
- MihailPavlov
- Потребител
-
Re: Е46 330д висока температура на борд.
Ти залагаш на виското ли ?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Виското е важно на градско, при спряла кола, тъй като тогава обдухва и няма кой друг да го направи.
В движение има достатъчен поток през радиатора така или иначе, а ти в движение не си ОК в интервала 99-101, макар, че зависи каква е околната температура, колко си натоварен и т.н.
Радиатора си чистил казваш...
Наистина не е зле да си погледнеш/смениш водната помпа.
В движение има достатъчен поток през радиатора така или иначе, а ти в движение не си ОК в интервала 99-101, макар, че зависи каква е околната температура, колко си натоварен и т.н.
Радиатора си чистил казваш...
Наистина не е зле да си погледнеш/смениш водната помпа.
- MihailPavlov
- Потребител
-
Не съм я сменял водната помпа.
Иначе 99-101°C. При каране с 90 -110км/h. и в колата сме само двама човека по под балканския път.
Иначе 99-101°C. При каране с 90 -110км/h. и в колата сме само двама човека по под балканския път.
- MihailPavlov
- Потребител
-
Колата иначе ненадува маркучите и не хвърля водата.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
В подфорума на Е39 съвсем скоро обсъждаха температурата на този двигател! Потърси я,за да прочетеш! Малко по-ниска трябва да е според тях...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Здравейте.
Искам да попитам това правилен тест на виско ли е ? - https://www.youtube.com/watch?v=MsnpPWfVAeo
Когато хвана държа "по-стабилно" вестника тогава спира перката.
Поздрави.
Искам да попитам това правилен тест на виско ли е ? - https://www.youtube.com/watch?v=MsnpPWfVAeo
Поздрави.
- MihailPavlov
- Потребител
-
И така става.
При загрял мотор на място трябва да не спира с весника,щом спира значи го няма неработи.
Лично аз ги пробвам с пръст.Слагам ръкавица и с пръст натискам по посока на въртене,ако спре значи е заминало.
При загрял мотор на място трябва да не спира с весника,щом спира значи го няма неработи.
Лично аз ги пробвам с пръст.Слагам ръкавица и с пръст натискам по посока на въртене,ако спре значи е заминало.
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Kurtov написа:Здравейте.
Поздрави.
Намирисва ми на ново виско...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- MihailPavlov
- Потребител
-
Смених виското с Berh и пак същия филм.
При майстора тръгна след известно време каране пак спирам и не го чувам при пробата с вестника спира пак.
Сменил съм го с чистоново Berh Hella 200 лв
При майстора тръгна след известно време каране пак спирам и не го чувам при пробата с вестника спира пак.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
MihailPavlov написа:Смених виското с Berh и пак същия филм.
Калега, дай някакви подробности как точно чисти между радиаторите?. Очевидно проблемът ти е в замърсен радиатор, както беше и при мен. Ако само си почистил листата и си духнал с компресора - ясно трябва да чистиш пак. Ако радиаторът е свалян, добре изпръскан с пароструйка (слаба, да не нагъне ламелите) и също е изпръскан и радиатора на клинатика, тогава проблемът е другаге. Най-вероятно лошо обезвъздушаване след чистенето, а може и водната помпа да е. Виското се сменя последно, ако не е очевидно за смяна, а и доколкото знам то не оказва влияние на високи скорости. При мен загряваше по същия начин както описваш и след щателно чистене на радиаторите, сега не отлепва над 93 градуса. Трябва като я изрежеш по нагорнище след няколко секунди температурата да падне на 89 градуса. Това значи, че си с чист радиатор. Също така какъв антифриз ти сипаха след смяната. Ина значение. Оригиналният е зелен. И трябва да се разреди задължително, поне 1:1.
- nikolaymitov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D автоматик,седан
...при мен няколко дни го следя през борда и стрелката ми стои по средата като на борда ми показва 78 градуса / 330д / 184к.с. /
nikolaymitov написа:...при мен няколко дни го следя през борда и стрелката ми стои по средата като на борда ми показва 78 градуса / 330д / 184к.с. /
Това не е работната температура на този двигател. Щом в тази жега си на 78, то зимата ще ти е доста студен двигателя.
Виж си термостатите, под 75 градуса почва да пада стрелката.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Детайли за колата: с две порти
Промий си радиатора! Докато от него започне да излиза бистра вода! Пълниш, палиш, точиш. Няколко пъти. Смени си водната помпа и после налей бмв антифриз, разреден с дестилирана вода. Сложи оригинални термостати. Над 93 градуса с над 100 км, не е нормално. Естествено радиатора трябва да е почистен външно.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2