Нов автомобил => въпроси
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Нов автомобил => въпроси
Имам колата от скоро и възникнаха няколко въпроса на които не успявам да намеря решение. Моля за мнение!
1. Лампа за налягането в гумите- гумите са проверени и не изпускат. Как ли не опитвах да я зануля, но след кратко шофиране пак светва в жълто. Следвах инструкциите от ръководството, но пак неминуемо светва.
2. Говорителите в предната дясна врата не работят. Нито този в краката, нито пищялката. Задната дясна е ОК. Колата е със стандартното озвучаване и МК4 навигация.
3. M57TUD30 гасне много странно... все едно има прецакан тампон на мотора, но майстора казва, че са здрави.
1. Лампа за налягането в гумите- гумите са проверени и не изпускат. Как ли не опитвах да я зануля, но след кратко шофиране пак светва в жълто. Следвах инструкциите от ръководството, но пак неминуемо светва.
2. Говорителите в предната дясна врата не работят. Нито този в краката, нито пищялката. Задната дясна е ОК. Колата е със стандартното озвучаване и МК4 навигация.
3. M57TUD30 гасне много странно... все едно има прецакан тампон на мотора, но майстора казва, че са здрави.
Re: Нов автомобил => въпроси
Здравей колега, датчиците за налягане в гумите на Х е46 са направени тъпо по мое мнение.
С батерии са и са капсуловани, батерията от БМВ казват, че издържа 7 години, след това нов датчик.
Не съм на 100% сигурен, но така съм чувал.
С батерии са и са капсуловани, батерията от БМВ казват, че издържа 7 години, след това нов датчик.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
И майстора как разбра, че са здрави тампоните на мотора? Че не текат и че не са напукани ли? Често се случва уж да им няма нищо, а проблемът реално да е в тях, така че обмисли смяната им. Друг вариант е демпферната шайба да е сдала багажа, вижте я и нея.
По точка 2 - махни кората и виж кабелите как са.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
По точка 3- странното гасене- скърцане, вибрации, ако всичко останало е наред, може да се реши с оригинален пистов ремък.
- Mpower84
- ентусиаст
-
Kurtov написа:Здравей колега, датчиците за налягане в гумите на Х е46 са направени тъпо по мое мнение.
При Е46 няма датчици колега. Системата следи състоянието на гумите посредством датчиците на ABS. Проблема е или в тях или в начина по който се опитвам да нулирам системата. По-вероятно е второто, защото ABS си работи коректно винаги.
datchko написа:И майстора как разбра, че са здрави тампоните на мотора? Че не текат и че не са напукани ли? Често се случва уж да им няма нищо, а проблемът реално да е в тях, така че обмисли смяната им. Друг вариант е демпферната шайба да е сдала багажа, вижте я и нея.
Имам му доверие на майстора и ако е казал, че тампоните са здрави то най-вероятно те са здрави, но за всеки случай ще го накарам да ги провери пак. Демпферната ролка е идеална за момента. Проверихме я обстойно при обслужването на колата.
zvetiko написа:По точка 3- странното гасене- скърцане, вибрации, ако всичко останало е наред, може да се реши с оригинален пистов ремък.
Колата е обслужена с възможно най-качествените консумативи. И преди това пак гаснеше по същия начин.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Mpower84 написа:Kurtov написа:Здравей колега, датчиците за налягане в гумите на Х е46 са направени тъпо по мое мнение.
При Е46 няма датчици колега. Системата следи състоянието на гумите посредством датчиците на ABS.
Верно ли, а позиция номер 3 какво е?
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... 6118378681
http://www.ebay.com/itm/TPMS-Tire-Press ... 1499843592
И двете системи се срещат при Е46.

Аз на моята е46-ца Х имам едни черни неща на всяка джанта при винтила отвътре и всички гумаджии ми казват, че тва са датчиците за налягането, ама може и да се бъркам.
- Mpower84
- ентусиаст
-
Ето вече има резултат от темата ми. Днес го занулих по друг начин и ще тествам дали пак ще светне. Ако светне ще проверя за такива датчици под вентила.
п.п. Светна... ще гледам за датчиците
- AsenD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 330ci
- Мечтае да кара: e46 M3, e92 M3
Mpower84 написа:2. Говорителите в предната дясна врата не работят. Нито този в краката, нито пищялката. Задната дясна е ОК. Колата е със стандартното озвучаване и МК4 навигация.
Проблемът идва от изгорели стъпала в радио модула. Имаш два варианта - купуваш нов модул, слагаш и си слушаш или пращаш на ремонт стария, за да ти подменят стъпалата(от втория вариант ако не попаднеш на читав майстор, резултатът е лошо качество на звука като цяло).

Mpower84 написа:Ето вече има резултат от темата ми. Днес го занулих по друг начин и ще тествам дали пак ще светне. Ако светне ще проверя за такива датчици под вентила.
Е напиши как ги зануляваш

Трябва да има документирани всички начини.
Да е жива и здрава химията
Стероидите помагат...

- Mpower84
- ентусиаст
-
AsenD написа:Mpower84 написа:2. Говорителите в предната дясна врата не работят. Нито този в краката, нито пищялката. Задната дясна е ОК. Колата е със стандартното озвучаване и МК4 навигация.
Проблемът идва от изгорели стъпала в радио модула. Имаш два варианта - купуваш нов модул, слагаш и си слушаш или пращаш на ремонт стария, за да ти подменят стъпалата(от втория вариант ако не попаднеш на читав майстор, резултатът е лошо качество на звука като цяло).
Малко повече светлина за този модул? Къде се намира? BM54 това ли е?
kirmer написа:Mpower84 написа:Ето вече има резултат от темата ми. Днес го занулих по друг начин и ще тествам дали пак ще светне. Ако светне ще проверя за такива датчици под вентила.
Е напиши как ги зануляваш
Трябва да има документирани всички начини.
Аз го занулявам, когато е на контакт колата натискам бутончето и задържам, на второто натискане лампата спира да свети и мисля, че е занулено.
Иначе при мен свети постоянно, защото ми липсва единия датчик, пък и ако са наистина с батерии и оригиналния датчик е 200 лв. си е направо тъпотия.
- AsenD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 330ci
- Мечтае да кара: e46 M3, e92 M3
Mpower84 написа:AsenD написа:Mpower84 написа:2. Говорителите в предната дясна врата не работят. Нито този в краката, нито пищялката. Задната дясна е ОК. Колата е със стандартното озвучаване и МК4 навигация.
Точно така радио модула ти е БМ54 модула, ако си с купе и седан се намира отзад в лявата част на багажника, под мокета(не съм сигурен дали е там на комбито). Изглежда като правоъгълна сива(метална) кутия. По спомен чисто нов беше към 500лв, втора ръка можеш да го намери според мен на около 200-300, но и там няма гаранция колко ще изкарат стъпалата, а цената на ремонта до колкото знам зависи от майстора.
AsenD написа:Mpower84 написа:AsenD написа:Mpower84 написа:2. Говорителите в предната дясна врата не работят. Нито този в краката, нито пищялката. Задната дясна е ОК. Колата е със стандартното озвучаване и МК4 навигация.
Точно така радио модула ти е БМ54 модула, ако си с купе и седан се намира отзад в лявата част на багажника, под мокета(не съм сигурен дали е там на комбито). Изглежда като правоъгълна сива(метална) кутия. По спомен чисто нов беше към 500лв, втора ръка можеш да го намери според мен на около 200-300, но и там няма гаранция колко ще изкарат стъпалата, а цената на ремонта до колкото знам зависи от майстора.
Има и трети вариянт изглежда най-удачен.
http://forum.bmw5.co.uk/topic/125701-re ... -z4-radio/
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
При мен, когато осиля звука заработват нормално леви колони. Дали имам проблем със стъпалата?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2