Нов автомобил => въпроси

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Нов автомобил => въпроси

Мнение от Mpower84 » 27 Апр 2017, 0:10

Имам колата от скоро и възникнаха няколко въпроса на които не успявам да намеря решение. Моля за мнение!
1. Лампа за налягането в гумите- гумите са проверени и не изпускат. Как ли не опитвах да я зануля, но след кратко шофиране пак светва в жълто. Следвах инструкциите от ръководството, но пак неминуемо светва.
2. Говорителите в предната дясна врата не работят. Нито този в краката, нито пищялката. Задната дясна е ОК. Колата е със стандартното озвучаване и МК4 навигация.
3. M57TUD30 гасне много странно... все едно има прецакан тампон на мотора, но майстора казва, че са здрави.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Re: Нов автомобил => въпроси

Мнение от Kurtov » 27 Апр 2017, 0:33

Здравей колега, датчиците за налягане в гумите на Х е46 са направени тъпо по мое мнение.
С батерии са и са капсуловани, батерията от БМВ казват, че издържа 7 години, след това нов датчик.
Не съм на 100% сигурен, но така съм чувал.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 27 Апр 2017, 1:16

И майстора как разбра, че са здрави тампоните на мотора? Че не текат и че не са напукани ли? Често се случва уж да им няма нищо, а проблемът реално да е в тях, така че обмисли смяната им. Друг вариант е демпферната шайба да е сдала багажа, вижте я и нея.
По точка 2 - махни кората и виж кабелите как са.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Апр 2017, 8:36

По точка 3- странното гасене- скърцане, вибрации, ако всичко останало е наред, може да се реши с оригинален пистов ремък.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 27 Апр 2017, 9:19

Kurtov написа:Здравей колега, датчиците за налягане в гумите на Х е46 са направени тъпо по мое мнение.
С батерии са и са капсуловани, батерията от БМВ казват, че издържа 7 години, след това нов датчик.

При Е46 няма датчици колега. Системата следи състоянието на гумите посредством датчиците на ABS. Проблема е или в тях или в начина по който се опитвам да нулирам системата. По-вероятно е второто, защото ABS си работи коректно винаги.

datchko написа:И майстора как разбра, че са здрави тампоните на мотора? Че не текат и че не са напукани ли? Често се случва уж да им няма нищо, а проблемът реално да е в тях, така че обмисли смяната им. Друг вариант е демпферната шайба да е сдала багажа, вижте я и нея.
По точка 2 - махни кората и виж кабелите как са.

Имам му доверие на майстора и ако е казал, че тампоните са здрави то най-вероятно те са здрави, но за всеки случай ще го накарам да ги провери пак. Демпферната ролка е идеална за момента. Проверихме я обстойно при обслужването на колата.

zvetiko написа:По точка 3- странното гасене- скърцане, вибрации, ако всичко останало е наред, може да се реши с оригинален пистов ремък.

Колата е обслужена с възможно най-качествените консумативи. И преди това пак гаснеше по същия начин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 27 Апр 2017, 11:18

Mpower84 написа:
Kurtov написа:Здравей колега, датчиците за налягане в гумите на Х е46 са направени тъпо по мое мнение.

При Е46 няма датчици колега. Системата следи състоянието на гумите посредством датчиците на ABS.

Верно ли, а позиция номер 3 какво е?
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... 6118378681

http://www.ebay.com/itm/TPMS-Tire-Press ... 1499843592

И двете системи се срещат при Е46.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 27 Апр 2017, 11:44

Аз на моята е46-ца Х имам едни черни неща на всяка джанта при винтила отвътре и всички гумаджии ми казват, че тва са датчиците за налягането, ама може и да се бъркам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 27 Апр 2017, 12:51

Ето вече има резултат от темата ми. Днес го занулих по друг начин и ще тествам дали пак ще светне. Ако светне ще проверя за такива датчици под вентила.

п.п. Светна... ще гледам за датчиците

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 330ci
Мечтае да кара: e46 M3, e92 M3

Мнение от AsenD » 27 Апр 2017, 14:43

Mpower84 написа:2. Говорителите в предната дясна врата не работят. Нито този в краката, нито пищялката. Задната дясна е ОК. Колата е със стандартното озвучаване и МК4 навигация.

Проблемът идва от изгорели стъпала в радио модула. Имаш два варианта - купуваш нов модул, слагаш и си слушаш или пращаш на ремонт стария, за да ти подменят стъпалата(от втория вариант ако не попаднеш на читав майстор, резултатът е лошо качество на звука като цяло). :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от kirmer » 27 Апр 2017, 14:47

Mpower84 написа:Ето вече има резултат от темата ми. Днес го занулих по друг начин и ще тествам дали пак ще светне. Ако светне ще проверя за такива датчици под вентила.

Е напиши как ги зануляваш :)
Трябва да има документирани всички начини.
Да е жива и здрава химията :) Стероидите помагат...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Mpower84 » 27 Апр 2017, 17:03

AsenD написа:
Mpower84 написа:2. Говорителите в предната дясна врата не работят. Нито този в краката, нито пищялката. Задната дясна е ОК. Колата е със стандартното озвучаване и МК4 навигация.

Проблемът идва от изгорели стъпала в радио модула. Имаш два варианта - купуваш нов модул, слагаш и си слушаш или пращаш на ремонт стария, за да ти подменят стъпалата(от втория вариант ако не попаднеш на читав майстор, резултатът е лошо качество на звука като цяло). :bchug:

Малко повече светлина за този модул? Къде се намира? BM54 това ли е?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 27 Апр 2017, 23:24

kirmer написа:
Mpower84 написа:Ето вече има резултат от темата ми. Днес го занулих по друг начин и ще тествам дали пак ще светне. Ако светне ще проверя за такива датчици под вентила.

Е напиши как ги зануляваш :)
Трябва да има документирани всички начини.

Аз го занулявам, когато е на контакт колата натискам бутончето и задържам, на второто натискане лампата спира да свети и мисля, че е занулено.
Иначе при мен свети постоянно, защото ми липсва единия датчик, пък и ако са наистина с батерии и оригиналния датчик е 200 лв. си е направо тъпотия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 330ci
Мечтае да кара: e46 M3, e92 M3

Мнение от AsenD » 28 Апр 2017, 10:32

Mpower84 написа:
AsenD написа:

Точно така радио модула ти е БМ54 модула, ако си с купе и седан се намира отзад в лявата част на багажника, под мокета(не съм сигурен дали е там на комбито). Изглежда като правоъгълна сива(метална) кутия. По спомен чисто нов беше към 500лв, втора ръка можеш да го намери според мен на около 200-300, но и там няма гаранция колко ще изкарат стъпалата, а цената на ремонта до колкото знам зависи от майстора.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 28 Апр 2017, 11:27

AsenD написа:
Mpower84 написа:
AsenD написа:

Точно така радио модула ти е БМ54 модула, ако си с купе и седан се намира отзад в лявата част на багажника, под мокета(не съм сигурен дали е там на комбито). Изглежда като правоъгълна сива(метална) кутия. По спомен чисто нов беше към 500лв, втора ръка можеш да го намери според мен на около 200-300, но и там няма гаранция колко ще изкарат стъпалата, а цената на ремонта до колкото знам зависи от майстора.

Има и трети вариянт изглежда най-удачен.

http://forum.bmw5.co.uk/topic/125701-re ... -z4-radio/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 28 Апр 2017, 13:56

При мен, когато осиля звука заработват нормално леви колони. Дали имам проблем със стъпалата?

Следваща

Назад към E46