Байпас на турбото

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Байпас на турбото

Мнение от jbravo » 30 Ное 2006, 10:44

Здравейте. Тръгнах да си продавам ТДС-а (за да си купувам джип), занесох го на диагностика и съвсем случайно се установи (така ми казаха майсторите), че този, който ми го е продал е направил някаква магария с вакуумите, клапаните за вакуумите не работили добре, липсвали 2 маркуча и турбото не работело, затова по-бавно качвала обороти. Възможно ли е турбото да не е работело и въпросния продавач да е направил нещо, така че да го прескочи и колата да върви без него? Според мен доста добре ускорява, работи равномерно, може ли година и половина да съм го карал без турбо и да не разбера? Колко би струвал ремонта?

Между другото я давам много евтино 13К, може и 12К за добросъвестни купувачи :-) перфектен външен вид, автоматик, автопилот, ASC, подгр. надуваеми седалки и др.

Бихте ли ме посъветвали за цената, добра ли е, или е ниска?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 30 Ное 2006, 10:50

Може да не работи и да не разбереш ако преди това неси карал турбинирана кола. а и иначе може като е отворил клапите
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

цена на турбото за TDS

Мнение от jbravo » 30 Ное 2006, 23:07

Колко струва едно турбо за ТДС? Може ли втора ръка да се намери отнякъде, ако е много скъпо като ново? Благодаря предварително.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 01 Дек 2006, 1:26

Ново около 800-900 евро... Тук в Бг може да е и 2000 лв!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Байпас на турбото

Мнение от bate borko » 02 Дек 2006, 11:29

jbravo написа:Здравейте. Тръгнах да си продавам ТДС-а (за да си купувам джип), занесох го на диагностика и съвсем случайно се установи (така ми казаха майсторите), че този, който ми го е продал е направил някаква магария с вакуумите, клапаните за вакуумите не работили добре, липсвали 2 маркуча и турбото не работело, затова по-бавно качвала обороти. Възможно ли е турбото да не е работело и въпросния продавач да е направил нещо, така че да го прескочи и колата да върви без него? Според мен доста добре ускорява, работи равномерно, може ли година и половина да съм го карал без турбо и да не разбера? Колко би струвал ремонта?

Между другото я давам много евтино 13К, може и 12К за добросъвестни купувачи :-) перфектен външен вид, автоматик, автопилот, ASC, подгр. надуваеми седалки и др.

Бихте ли ме посъветвали за цената, добра ли е, или е ниска?

каде е сервиза кадето ходи?

Потребител
Аватар

Re: Байпас на турбото

Мнение от jbravo » 03 Дек 2006, 17:09

bate borko написа:каде е сервиза кадето ходи?

Беше близо до завод мраз, някъде из уличките, влизаше се през една уличка с голяма желязна бариера, не запомних добре къде е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 06 Дек 2006, 14:25

Да не е зад OMV-то преди Илиенци?

Потребител
Аватар

Мнение от jbravo » 07 Дек 2006, 10:33

bate borko написа:да не е зад омв-то преди илиенци?

Да, там някъде беше. Ти да не си единия от двамата в сервиза с едно черно БМВ? Цялата история е, че момчето, на което щях да го продавам се обади на един негов приятел, който ни заведе в този сервиз. Мойто БМВ беше едно сребърно без лети джанти. Ако става въпрос за същия сервиз, може ли да ми кажеш точния адрес и евентуално дали можеш да го оправиш? Аз планирам другата седмица да я оставя някъде за диагностика да оправят това, подгряващите свещи, въздуха в маркуча за гориво след филтъра и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 07 Дек 2006, 10:57

Да аз съм и затова попитах.
Значи работата е такава - нямаш байпас на турбото, а не ти беше включен мапа и турбото не надува, което значи, че може би е за ремонт.
Ако искаш може да се разберем нещо за другата седмица към края, че в момента не ходя на работа (пребих се като куче и сега едва ходя) и колегата е сам и е затрупан от работа.

Потребител
Аватар

Невероятната причина

Мнение от jbravo » 20 Дек 2006, 11:55

Смених маслото, акумулатора и изчистих всички грешки в компютъра - колата върви като нова :mhihi: като натисна газта започва да свисти нещо в двигателя - турбото определено се включва над 2000 оборота. Сега остава да разбера къде ми е липсващия маркуч. Сега един познат я гледа, но ако не разбере ще я нося при теб. Ти оздравя ли? Как си с графика?

Потребител
Аватар

Всички са ебати майсторите :-)

Мнение от jbravo » 22 Дек 2006, 15:09

Оправих си и свистенето САМ. Отпред пред двигателя има една дебела метална тръба и един дебел черен маркуч влиза в нея, май отива в интерколера, не разбирам. Той беше хлабав и свеистенето беше от това, че не издържа на налягането и изпуска въздух. Затегнах му скобката яко и сега карам САМОЛЕТ! Не мога да си позная колата, на 50км/час като натисна газта се задейства тракшън контрола! Бате борко, що ми изгони клиента :-)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 22 Дек 2006, 21:32

Бате стига бе, аз казах ли ти, че турбото не дуе, а?! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
А повярвай ми, ако го оправят, ще тръгне оше повече 8) вярвай ми
ако искаш мога пак да им кажа. :D

Потребител
Аватар

Прав си

Мнение от jbravo » 24 Дек 2006, 17:09

Ох, прав си, не казвам, че не си бил прав, просто се оправи донякъде по лесния начин без пари :D сега обаче дилемата е дали да гоня всички дреболии и да си го направя перфектно, или да го продам такова, каквото е, цената е достатъчно ниска. Ако го направя да блести това няма да му вдигне цената :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 25 Дек 2006, 1:41

Мой съвет-даваи го!
Послушаи ме няма да сгрешиш!

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 30 Дек 2006, 18:42

Момчета,
Моля да не се отклонявате от темата!