M57TUD30 обороти студен старт
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
M57TUD30 обороти студен старт
Здравейте, колата е 330xd с M57TUD30. Оборотите играят за кратко само при студен старт. Сами се успокояват и после през целия ден няма проблем. Свещите са проверени и работят. Възможно ли е релето за подгрева да причинява подобни симптоми?
Re: M57TUD30 обороти студен старт
Здравей.
Аз съм със 330xd, но по-стария мотор m57d30(29), 184 коня който е и също го имам този проблем.
Релето е проверено и работи, свещите ги смених всичките преди около 2-3 месеца някъде и пак си играят оборотите първите няколко секунди, но по-малко. Преди имах само една работеща свещ.
Аз мисля, че ако релето и свещите са изрядни, то проблема е от дюзите, но не съм сигурен.
Аз съм със 330xd, но по-стария мотор m57d30(29), 184 коня който е и също го имам този проблем.
Релето е проверено и работи, свещите ги смених всичките преди около 2-3 месеца някъде и пак си играят оборотите първите няколко секунди, но по-малко. Преди имах само една работеща свещ.
Аз мисля, че ако релето и свещите са изрядни, то проблема е от дюзите, но не съм сигурен.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Mpower84 написа:Здравейте, колата е 330xd с M57TUD30. Оборотите играят за кратко само при студен старт. Сами се успокояват и после през целия ден няма проблем. Свещите са проверени и работят. Възможно ли е релето за подгрева да причинява подобни симптоми?
Модула и свещите излизат като обща грешка при диагностика- не работи подгрева на еди кой си цилиндър. Ако свещите се проверени и работят и излиза тази грешка, проблема е в модула на свещите.
Здравейте със същия двигател съм m57d30, и аз имам същия проблем. По скоро проблема си мисля, че е от някоя дюза от 4 месеца карам само с добавка и играенето на оборотите почти изчезна. Не съм чистил дебитомера, но май трябва профилактично да се чисти.
Изпратено от моят Nexus 6 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Nexus 6 с помощта на Tapatalk
- Mpower84
- ентусиаст
-
Дюзите са проверени и са перфектни. Има грешки за неработещи подгревни свещи на всички цилиндри. Свещите са проверени и работят => смяна на релето за подгрев. Ако има заинтересовани от резултата след смяната на релето ще пиша.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Mpower84 написа:Дюзите са проверени и са перфектни. Има грешки за неработещи подгревни свещи на всички цилиндри. Свещите са проверени и работят => смяна на релето за подгрев. Ако има заинтересовани от резултата след смяната на релето ще пиша.
Колега, и при мен показва първи и втори цилиндър подгрева и знам, че релето е за смяна(ремонт по-скоро). Ще изчакам просто да мине лятото, защото подгревът няма да ми е необходим засега. Исках само да споделя, че и аз зимата имах проблем с играещи обороти за около 5-10 секунди след палене сутрин, който очевидно е от неработещото реле. Въпросът е, че откакто се позатопли го няма това играене на студено. Затова, помисли си и за вариант Б, къде да търсиш проблема. Няма много логика при тези температури сега да имаш проблеми заради неработещо подгряване.
- Mpower84
- ентусиаст
-
Ами колата беше на диагностика в оторизиран сервиз при мой приятел и такава е диагнозата. Релето грее всеки път. Може да е за секунда, но при студен старт грее. И при мен дава всички цилиндри като грешка което значи, че релето и мъртво напълно, а при теб все пак има цилиндри които работят и от там по- хубавото палене сутрин.
7 мнения
• Страница 1 от 1