Отново осъдиха медиците ни...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 20 Дек 2006, 18:46

BUHALA написа:Модовете и админите на форума - постнете темата където намерите за добре. Линка е към тунинг-форума.

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... 841#665841

кандидат ентусиаст
Кара: E34-M30/B35

Мнение от BUHALA » 21 Дек 2006, 0:06

BUHALA написа:В събота в 12:00 на учебния полигон до гребната база в Пловдив. който има възможност да направи транспаранти. Ще си определим маршрут и ще проведем мирно и спокойно авто-шествие. Целта ни не е да роптаем срещу кметство, градски власти и т.н. Целта ни е да покажем съпричастност към приятелите и познатите ни в София които протестират пред либийското посолство. Ще имам грижата да потърся полицейско съдействие - да кажат дали патрулка ще осигурява колоната. Моля ви да се съберем в петък вечерта на полигона колкото може повече хора, за да изкоментираме организацията.

Да не стане така че да ходя да говоря с полицайте, а да се съберем 5-6 коли. Моля който знае за сайтове и имейли на Пловдивски медий да пуска инфо където може. разпращайте инфо и към други форуми (не само автомобилни)
С полицайте ще говоря че в 12:00 тръгваме от полигона - който може да дойде по-рано. ще се постарая да имам надписи в себе си, но основната тежест за надписите я поема Жоро (VADER), та дано смогне момчето да направи повечко
Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.

кандидат ентусиаст

Мнение от BUHALA » 21 Дек 2006, 17:46

Имаме благословията на "Голяма община - Пловдив" за авто-шествието. Ще имаме полицейско присъствие за осигуряване на маршрута.Програмата и маршрута са:
23. 12. 2006 (събота)
11:00 часа - събиране на полигона на гребната база.
12:00 часа - тръване по маршрут: Полигон - ул.Владивосток - ул.Перущица - надясно по бул.Пещерско шосе - наляво по ул.Царевец - наляво по ул.Хаджи Димитър - бул.Хр.Ботев - наляво по бул.Васил Априлов - надясно по бул.България - на дясно по бул.Цар Борис III (Обединител) - на ляво по бул.Хр.Ботев - на ляво по бул. Източен - на ляво по бул. 6-ти Септември - връщане на паркинга на стадион "Пловдив".

Имаме и осигурено медийно присъствие.

кандидат ентусиаст

Мнение от BUHALA » 22 Дек 2006, 9:49

SlipKnoT , брат, извинявай ако те притеснявам, ама не видя ли за какво иде реч в темата ми. събираме всички от Пловдив и регоина на автомобилно шествие.
Извинявай, ама да вземеш темата ми и да я навреш като "мнение" в чужда тема ............... или се подразни че съм дал линк към друг форум? Не сме ли всички едно автомобилно общество с бензин във вените?

Боли ма кура дали аз или някой друг е пуснал темата, ама се замисли дали си постъпил правилно......... Вместо да я забиете като "важна" , вий я навряхте в гъзъ на форума. За тва цялата ни шибана република е на тва дередже - щото сме шматароци всичките и не ни пука един за друг......................
Пак извинявай ако съм ти нарушил спокойствието във форума

Дадох линк, понеже се съдрах от тичане по общини и полиций да осигуря организация за цялата работа, защото голяма колона от коли трудно ще премине през града......... и нямах много време да пиша във всички форуми отново и отново....Писах да я постнете където сметнете за добре, защото има много хора от Пловдив в тоя форум - да я видят - ти я заби като "мнение" - Голямо благодаря от мен

Ма кво си троша нервите - явно на никой не му пука

Потребител
Аватар
Кара: 206 GTi
Мечтае да кара: М5

Мнение от HeAdY-NuKeR » 22 Дек 2006, 11:47

Пичове излагате се по тоя начин много здраво :no: явно щом не е Е30 няма смисъл да е важна темата и не е нужно всички да я видят - стегнете се малко (модераторите) ....
Най-обичам Е36 320i по светофарите само да не е ванос :D

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 22 Дек 2006, 13:48

BUHALA написа:SlipKnoT , брат, извинявай ако те притеснявам, ама не видя ли за какво иде реч в темата ми. събираме всички от Пловдив и регоина на автомобилно шествие.
Извинявай, ама да вземеш темата ми и да я навреш като "мнение" в чужда тема ............... или се подразни че съм дал линк към друг форум? Не сме ли всички едно автомобилно общество с бензин във вените?

Боли ма кура дали аз или някой друг е пуснал темата, ама се замисли дали си постъпил правилно......... Вместо да я забиете като "важна" , вий я навряхте в гъзъ на форума. За тва цялата ни шибана република е на тва дередже - щото сме шматароци всичките и не ни пука един за друг......................
Пак извинявай ако съм ти нарушил спокойствието във форума

Дадох линк, понеже се съдрах от тичане по общини и полиций да осигуря организация за цялата работа, защото голяма колона от коли трудно ще премине през града......... и нямах много време да пиша във всички форуми отново и отново....Писах да я постнете където сметнете за добре, защото има много хора от Пловдив в тоя форум - да я видят - ти я заби като "мнение" - Голямо благодаря от мен

Ма кво си троша нервите - явно на никой не му пука

Вместо наистина да си хабиш нервите и да обвиняваш модераторите можеше да пуснеш темата си в Събори/ мероприятия. Да вярно е, че има много хора от Пловдив и региона и те уверявам, че те четат както този подфорум (който се води даже и за най-четен), така и другия ;)
Повярвай ми тази тема едва ли някой я е подминал, защото всички се интересуваме какво става с нашите медици в Либия :winky:
Не си прав, че са забили темата ти заради това, че си дал линк от друг форум. Ако това беше сметнато за неправилно, то повярвай ми линка автоматично щеше да бъде изтрит ;)

п.с Така, видях че и в темата за сбирките на Пловдив си писал, така че не виждам какъв е проблема :roll:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 206 GTi
Мечтае да кара: М5

Мнение от HeAdY-NuKeR » 22 Дек 2006, 14:12

Бухала преди малко взе от Жоро (вейдъра) стикерите така че за довечера който иска ще има. Взел е и разрешителното за утре....

Изображение

Изображение

Изображение
Най-обичам Е36 320i по светофарите само да не е ванос :D

кандидат ентусиаст

Мнение от BUHALA » 29 Дек 2006, 10:00

Имахме много сериозен проблем с КАТ. При тръгването от полигона няколко души ме увериха че има патрулки на гарата и по кръстовищата, и аз реших че колоната ще се движи без полицейски ескорт, и ще ни отцепват кръстовищата. Оказа се обаче че това са били случайни патрулки, дето са ги забелязали........ Тръгнахме по разписание..... и на гарата почна да ми побелява косата, като видях че няма полицай. След второ районно и голямото кръстовище на 6ти Сеппември спряхме на върха на моста, за да се съберем и звънях на 166. Човека ме авърза с КАТ и аз викам: Къде ни е осигуряването на шествието бе? Пресичаме основни булеварди и големи кръстовища- ще стане някоя беля.......
Пък отсреща се чува: Кво шествие бе????? Вие луди ли дте да пресичате така града........ момент да ви свържа с началника......

В последния момент се присъединиха 2 патрулки (преди да пресечем панаира) и доколкото можаха пищяха по кръстовищата. Полицай по кръстовищата изобщо нямаше. 2 момчета от колоната се явяваха като "Живи бариери" на всяко кръстовище за да премине колоната - и после газ към следващото....
Оказа се че 1 ден преди шествието - на 22:12:2006 факса с разрешителното от общината и нареждането за осигуряване и охрана на шествието е пристигнал във II РПУ, но защо от там не са уведомили КАТ - така и не разбрах

Предния ден-като взимах разрешителното от общината изрично попитах: "Ако е необходимо дайте ми и трите разрешителни, за да ги занеса лично в КАТ и II РПУ", но ме убедиха че това вече е направено, и аз едвали ще ги доставя по-бързо от факса.

Върти ми се една идея - повтаряне на същото шествие, но в национален мащаб. Паралелно да тръгнат такива шествия във повечето големи градове в един ден и в един час. Само че тоя път организацията да не е за 2 дена, а да се предвиди повече време, и предварително да се разтръби и по медийте............ Ще ми трябват организатори във всеки град - в момента търся, и след празниците може да покажем единност на авто-обществата в подкрепа на медиците ни. Тези Хора имат нужда от морална подкрепа, а това е един "непасивен" начин да покажем че сме с тях и да почувстват че в родината хората ги подкрепят.

Ще се присъедините ли пак, ако успеем да се справим с организацията?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 30 Дек 2006, 2:36

Готов съм да помагам за организация на национално шествие. От Русе съм и бих направил каквото трябва за да се получи.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Възможно ли е силово разрешаване на либийския проблем?

Мнение от turboto » 10 Яну 2007, 23:02

Копи-Пейст от news.bg

Георги Коларов

В предаването „Пирамида" на Светла Петрова тази събота двамата видни наши учени и политически дейци Божидар Димитров и Огнян Герджиков (които обикновено са на противоположни позиции по повечето коментирани от тях въпроси) бяха единодушни, че не може да се изключва никакъв вариант за освобождаването на сестрите в Либия, включително и изпращането на командоси.
И двамата са на мнение, че времето на тихата и явната дипломация вече е свършило.
Президентът Първанов също заяви, че е готов да предприеме всички възможни действия за разрешаването на проблема.

Имайки предвид упорството на либийския лидер, вътрешният натиск, на който е подложен за екзекуция на сестрите и декларираната солидарност с него от страна на Арабската лига, може да се окаже, че силовият вариант остава единствен.

Ясно е обаче, че България няма подготвени командоси, които биха били в състояние да изпълнят подобна задача.
Такива имат някои от страните-членки на ЕС, но едва ли биха ги изложили на опасност в такава акция, след като няма застрашени техни граждани (твърденията за евро-братството и че в Европа вече сме „всички за един и един за всички" са по-наивни от самите романи на Дюма).

САЩ си имат други грижи. И без това вече 3000 американски войници в Ирак загинаха и 25000 са ранени.
Като прибавим и жертвите в Афганистан, се получава една внушителна цифра.

Освен това, почти целият арабски свят е вече с анти-американски нагласи.
Една тяхна намеса в Либия би подкопала допълнително статуса им на световен лидер.

Русия в същото време няма да тръгне да си цапа ръцете заради неблагодарния си бивш съюзник България.

Има обаче една страна, която има и подготвени командоси и технически средства, и изцяло положителни нагласи към България, и традиционно враждебно отношение към Либия на Муамар Кадафи.
И най-важното - голям опит в провеждането на подобни акции.

Това е, разбира се, е Израел.

През 1981г. израелската авиация бомбардира и разруши иракския ядрен реактор „Озирак", след това унищожи щаб-квартирата на ООП в Тунис.

Израелски командоси неведнъж успешно щурмуваха завзети от терористи самолети и освободиха заложниците и многократно освобождаваха от плен свои бойци и пилоти, или пленяваха и ликвидираха палестински лидери дълбоко в тила на врага.

Тук трябва да се подчертае, че разрушаването на ядрения реактор „Озирак" е съпроводено с бомбардиране на багдадски затвор и освобождаване на попаднал в плен израелски разузнавач.
Тоест, налице е точно такъв прецедент - внезапно нападение на затвор в арабска страна и освобождаване на затворник.

От друга страна, ние знаем, че в Израел никой не е забравил за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.
Чувал съм от приятели, посетили тази страна, че в ресторантите, когато разберат откъде са, им ръкопляскат.

Дипломатическата подкрепа от страна на Тел Авив и упражненият от там натиск върху Анкара изиграха решаваща роля през лятото на 1989г. за спиране на опасната ескалация на българо-турския конфликт.

И най-накрая, въпреки многобройните жертви от българска страна, министър Веселин Близнаков вече обяви готовност за изпращането на нов военен контингент в Ирак.

И за слепия е ясно, че там нашите момчета защитават, колкото американските, толкова и израелските интереси.

Българският посланик в Израел, моят приятел от детинство Петко Димитров, трябва да убеди ръководните кръгове в страната, че в случай на липса на алтернативни на силовия варианти, само те могат да ни помогнат.

Петко, натискай израелците този път и те да направят жертва заради българките! Нека се покажат наистина благодарни!

P.S. Ше се сетят за к'во говорих в предишните си постове ама да не стане късно!

Предишна

Назад към Извън Темата