Виене от към двигателя при ускорение

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Виене от към двигателя при ускорение

Мнение от Denmark » 09 Апр 2017, 21:17

Здравейте,

Последно време ми се появи едно виене като от турбина при ускорение, но не успях да разбера от къде идва и за това продължих да карам така, с надеждата че ще стане по-зле и ще си покаже. Та вчера и днес на 2 пъти ми се случва като завъртя ключа да не тръгне да пали колата, а само се чува някакъв звук, ама не типичното въртене като от стартер. При повторно завъртане си пали веднага. С изключение на това с не паленето (не знам дали е случайност или са свързани), май не става по-зле ами просто си вие при ускорение, а аз вече искам да го сменя каквато и да е причаната за това виене.

Прегледах двата гофрирани маркуча и им няма нищо (смених ги миналата година), CCV-то също е сменено заедно с тръбичките/маркучите. Ремъци, ролки и обтегачи също ги смених миналата година - ако не се лъжа ролката на алтернатора я смених с афтърмаркет, защото бях забравил да я поръчам, а след това трябваше да чакам за доставка и направо я смених с друга.

Карах колата в BMW и след диагностика и тест на всмукателната система казаха, че нямало проблеми. Те казаха, че можело да е от скорстната кутия, но мен ме съмнява защото ми се чува отпред при двигателя.

Сега се съмнявам за алтернатора - имайки предвид виенето и 2-та пъти, в които колата не поиска да запали (но пък не знам дали това има общо). Вие какво ще кажете?

П.С. двигателя е M52TUB25.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Виене от към двигателя при ускорение

Мнение от navseal » 10 Апр 2017, 12:05

Възможно е да е от алтернатора според мен.
Подобен шум се получава и при проблеми с компресора на климатика. Шайба, лагер..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denmark » 10 Апр 2017, 12:29

Може ли да е от компресора на климатика ако не е включен?

Мисля да поръчам алтернатор и да пробвам да го сменя сам в идните дни. Ще пиша после как е и дали се е оправило.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от navseal » 10 Апр 2017, 20:21

Да, възможно е да е от лагера на шайбата. Именно от него се чува този шум при неработещ компресор. Струва ми се малко вероятно в твоя случай, но все пак лесно може да се провери. Ако при включване виенето спре, значи там е проблемът.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denmark » 11 Апр 2017, 9:11

Вчера пробвах и нямаше разлика с включен или изключен климатик. Сега поръчах алтернатора - беше по-скъп отколкото очаквах, та дано е това :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 12 Апр 2017, 8:08

При мен беше по абсолютно същия начин и беше от лагера на обтяжната ролка на ремъка на климатика. Тя се държи само на един болт 13. Откачи я и виж дали шума ще изчезне.

Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk

Назад към E46