E46 318i Круиз контрол
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
E46 318i Круиз контрол
Здравейте. От няколко седмици круиз контролът на колата не работи. Зелената лампа на таблото я включвам, но когато развия по-висока скорост и натисна + не става нищо, не хваща скоростта.
Като натисна спирачка лампата изгасва и не може да активирам пак до следващото палене на колата... Не е причината в дебитомера (четох за такъв вариант), стоповете са ок.
Отворих моторчето, защото имаше и за счупен зъб - няма счупени. Долу има линк към видеото как работи моторчето в момента, предполагам проблемът е, че не слепва двете зъбни колела когато трябва, но не знам в кой момент трябва да стане това.
Моторчето бръмчи във всеки момент (на контакт или запалено), без значение свети ли зелената лампа, или не така ли трябва да е?
На INPA излиза следната грешка за круиза: 17 Stellglied hat Max. Abschaltzeit Ueberschritten.
Ще съм много благодарен на всякакви мнения, не знам какво да правя вече. Не мога да намеря майстор да се навие да го мисли... Явно не е популярна част :-)
Видео:
https://youtu.be/JwfcVIDlelo
Като натисна спирачка лампата изгасва и не може да активирам пак до следващото палене на колата... Не е причината в дебитомера (четох за такъв вариант), стоповете са ок.
Отворих моторчето, защото имаше и за счупен зъб - няма счупени. Долу има линк към видеото как работи моторчето в момента, предполагам проблемът е, че не слепва двете зъбни колела когато трябва, но не знам в кой момент трябва да стане това.
Моторчето бръмчи във всеки момент (на контакт или запалено), без значение свети ли зелената лампа, или не така ли трябва да е?
На INPA излиза следната грешка за круиза: 17 Stellglied hat Max. Abschaltzeit Ueberschritten.
Ще съм много благодарен на всякакви мнения, не знам какво да правя вече. Не мога да намеря майстор да се навие да го мисли... Явно не е популярна част :-)
Видео:
https://youtu.be/JwfcVIDlelo
Последна промяна rako92 на 05 Апр 2017, 9:59, променена общо 1 път
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: E46 318i Круиз контрол
Съжалявам, че не мога да ти отговоря, колега.
Имам проблем и аз, с това моторче. Много рязко подава газ и не знам дали е от него това, как да го нарека, придърпване може би. При теб как се е държало? И можеш ли да снимаш жилата на дросела, как са подредени, че при мен не е заводски слаган темпомата?
Имам проблем и аз, с това моторче. Много рязко подава газ и не знам дали е от него това, как да го нарека, придърпване може би. При теб как се е държало? И можеш ли да снимаш жилата на дросела, как са подредени, че при мен не е заводски слаган темпомата?
Моят също не е заводски, но беше сложен качествено и си работеше без проблеми и придърпване. Мога да кача снимки довечера, но ще се радвам ако някой успее да идентифицира и моя проблем 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
То не става въпрос за слагане, качествено или не. Има нещо при теб, щом натискаш спирачка и се бъгва машинката! Погледни я нея и я замери. От къде си?
Търся навитак за проба грешка, с компоненти от автопилота, за да хвана при мен (ако си от Сф, ще е добре и за теб), къде е проблема с това придърпване. Компонентите са няколко (моторче; компютър и дроселова клапа) та за около 2-3 часа, ще сме пробвали всичко.
Търся навитак за проба грешка, с компоненти от автопилота, за да хвана при мен (ако си от Сф, ще е добре и за теб), къде е проблема с това придърпване. Компонентите са няколко (моторче; компютър и дроселова клапа) та за около 2-3 часа, ще сме пробвали всичко.
Не, първият проблем е, че машинката не сработва с натискането на +. Чак след това идва проблемът с изключването при натискане на спирачката. Диагностиката също показва, че проблемът е в моторчето, за стоп-машинката на педалите не излиза грешка.
5 мнения
• Страница 1 от 1