Загубен секретен болт. Помощ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Re: Загубен секретен болт. Помощ?
Здравейте, колеги! Първо искам да блалгодаря на всички за отделеното време и за помоща, която ми оказахте. За пореден път се убеждавам, колко полезен може да бъде форума и хората пишещи в него. Специални благодарности и за колегата @stanimirxxx, който ми даде ясното по въпроса с производителите на въпросните секрети и ми даде актуалните им координати. Да ви въведа и аз малко в нещата, туко виж съм помогнал и аз на някой с моя проблем. Производителите на въпросните секретни болтове се оказа Българска фирма /Мобилни тел.:0879 993 220, 0884 087 136/. Вчера се свързах с тях и те ми дадоха два варианта. Единия е да има записан кода на секрета на гърба на кутийката. Няма го обаче напечатан и трябва да се напише с химикал. Добре е да го направите, ако си закупувате нови такива секретни болтове, та ако изпаднете в моята ситуация да можете да си поръчате направо секрета от фирмата производител и да решите проблема без много главоболия. Ако на кутийката отзад не пише нищо и не знаете номера на секрета както беше в моя случай - дадоха друг вариант. Да изпратя снимка по Viber на една жена, която се намира в завода им в Долна Оряховица и имало възможност тя да го разпознае по снимката. Днес се свързах с нея, пратих й снимка и тя каза, че може да сведе възможностите до 4-5, които да ми дадат в магазина да пробвам и да си закупя правилния. Проблема обаче беше, че колата ми не беше в движение заради нарязаната гума и нямаше как да стигна до там. Тя ми предложи да направя пластелинов отпечатък на болта и да й го изпратя по куриер. Като тя на следващия ден да ми върне правилния секрет. Чак не можех да провярвам, че е възможно и процедират така. Честно казано се бях отказал вече, защото колата ми трябваше и не можех да чакам куриери още един ден и се бях навил да ги разпробия или да заварим нормален болт в/у тях, за да ги свалим "насилствено". Отидох в най-близкия до нас сервиз, за да попитам дали могат да извършат подобна процедура и там стана чудо!
Майсторчето изкара някакъв разпилен на струг стар секретен болт, който успях да пъхне в моя и го свалихме. Свалих джантата, смених гумата и вече съм готов да давам газ. Дори успя да ми разпили някакъв друг болт и вече си имам и секрет. Какъв късмет! Дано има повече такива хора! Поздрави! 

- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
То пък бахти секрета ако при първия гумаджия си имат готов универсален. Смятай, че си все едно си караш без секретни болтове 

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
georgivar написа:То пък бахти секрета ако при първия гумаджия си имат готов универсален. Смятай, че си все едно си караш без секретни болтове
То пък щото ако решат да ти крадат джантите секретите ще те спасят...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Най-много да ти дигнат колата целата ако се ядосат, че не могат да ги развият тия ми ти секрети.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Здравейте.
Аз вчера изгубих секретния преходник за секретните болтове.
Има ли вариант да поръчам от Дару или Мкар преходник по ВИН на колата ?
- iradev
- Потребител
-
- Кара: 328ci и Alfa Romeo 155
Kurtov написа:Здравейте.
С вин не става, а проба грешка. Всеки секрет има двуцифрен номер, ако си го спомниш го пише на накрайника или на кутийката. Обади се в Дару имат два куфара със секрети за да пробват. Секретите са два типа с форма на зъбно колело и детелинка (Mcgart производител).
Сега говорих с Мкар и ми казаха, че трябва да отида с колата на място и да разберат какъв точно модел е преходника за секретните болтове. По VIN не сватало.
Последна промяна Kurtov на 03 Апр 2017, 15:39, променена общо 1 път
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Да, можеш да го поръчаш по VIN ако ти е оригинален секретния болт!
Аз съм го правил
Аз съм го правил

Здравейте отново.
В официалните сервизи в България, или поне за Дару Кар, Бова Кар и М Кар Пловдив съм сигурен, не могат да ви поръчат секретен ключ(преходник) за колелата по ВИН номер. Казвам в България, защото един колега спомена, че е купувал секрет от дилър по ВИН, но в Австрия. От Бова Кар ми казаха, че по Вин са им излизали всички номера, на секретните болтове, има номер на челото на секретния болт от 0-40 и по този номер се поръчва секрета, поне при описаните по-горе сервизи.
Явно са 40 уникални секрета.
Говорих с Дару и ми обявиха приемливата цена от 20 лв. за сваляне на секретите, казвам приемлива, защото в М Кар цената е 31,20 лв.
Викам му на човека, че аз имам само три за сваляне и той ми вика "няма значение, това е цената за сваляне на секрети". Цената за преходник е 20 лв., докато в Дару, или Бова може и да се бъркам вече е 12 лв.
Иначе ми оправиха настроението, като ми смениха двата еърбега. Имало акция, явно още е в сила, който не е ходил да отива да провери, дали са му от дефектните партиди еърбезите.
Поздрави.
В официалните сервизи в България, или поне за Дару Кар, Бова Кар и М Кар Пловдив съм сигурен, не могат да ви поръчат секретен ключ(преходник) за колелата по ВИН номер. Казвам в България, защото един колега спомена, че е купувал секрет от дилър по ВИН, но в Австрия. От Бова Кар ми казаха, че по Вин са им излизали всички номера, на секретните болтове, има номер на челото на секретния болт от 0-40 и по този номер се поръчва секрета, поне при описаните по-горе сервизи.
Явно са 40 уникални секрета.
Говорих с Дару и ми обявиха приемливата цена от 20 лв. за сваляне на секретите, казвам приемлива, защото в М Кар цената е 31,20 лв.

Иначе ми оправиха настроението, като ми смениха двата еърбега. Имало акция, явно още е в сила, който не е ходил да отива да провери, дали са му от дефектните партиди еърбезите.
Поздрави.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2