Загубен секретен болт. Помощ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Re: Загубен секретен болт. Помощ?

Мнение от NeRoX » 06 Яну 2016, 20:53

Здравейте, колеги! Първо искам да блалгодаря на всички за отделеното време и за помоща, която ми оказахте. За пореден път се убеждавам, колко полезен може да бъде форума и хората пишещи в него. Специални благодарности и за колегата @stanimirxxx, който ми даде ясното по въпроса с производителите на въпросните секрети и ми даде актуалните им координати. Да ви въведа и аз малко в нещата, туко виж съм помогнал и аз на някой с моя проблем. Производителите на въпросните секретни болтове се оказа Българска фирма /Мобилни тел.:0879 993 220, 0884 087 136/. Вчера се свързах с тях и те ми дадоха два варианта. Единия е да има записан кода на секрета на гърба на кутийката. Няма го обаче напечатан и трябва да се напише с химикал. Добре е да го направите, ако си закупувате нови такива секретни болтове, та ако изпаднете в моята ситуация да можете да си поръчате направо секрета от фирмата производител и да решите проблема без много главоболия. Ако на кутийката отзад не пише нищо и не знаете номера на секрета както беше в моя случай - дадоха друг вариант. Да изпратя снимка по Viber на една жена, която се намира в завода им в Долна Оряховица и имало възможност тя да го разпознае по снимката. Днес се свързах с нея, пратих й снимка и тя каза, че може да сведе възможностите до 4-5, които да ми дадат в магазина да пробвам и да си закупя правилния. Проблема обаче беше, че колата ми не беше в движение заради нарязаната гума и нямаше как да стигна до там. Тя ми предложи да направя пластелинов отпечатък на болта и да й го изпратя по куриер. Като тя на следващия ден да ми върне правилния секрет. Чак не можех да провярвам, че е възможно и процедират така. Честно казано се бях отказал вече, защото колата ми трябваше и не можех да чакам куриери още един ден и се бях навил да ги разпробия или да заварим нормален болт в/у тях, за да ги свалим "насилствено". Отидох в най-близкия до нас сервиз, за да попитам дали могат да извършат подобна процедура и там стана чудо! :lol: Майсторчето изкара някакъв разпилен на струг стар секретен болт, който успях да пъхне в моя и го свалихме. Свалих джантата, смених гумата и вече съм готов да давам газ. Дори успя да ми разпили някакъв друг болт и вече си имам и секрет. Какъв късмет! Дано има повече такива хора! Поздрави! :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 06 Яну 2016, 22:29

То пък бахти секрета ако при първия гумаджия си имат готов универсален. Смятай, че си все едно си караш без секретни болтове :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 06 Яну 2016, 22:35

georgivar написа:То пък бахти секрета ако при първия гумаджия си имат готов универсален. Смятай, че си все едно си караш без секретни болтове :mhihi:

То пък щото ако решат да ти крадат джантите секретите ще те спасят...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 07 Яну 2016, 10:33

Най-много да ти дигнат колата целата ако се ядосат, че не могат да ги развият тия ми ти секрети.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 02 Апр 2017, 16:13

Здравейте.
Аз вчера изгубих секретния преходник за секретните болтове.
Има ли вариант да поръчам от Дару или Мкар преходник по ВИН на колата ?

Потребител
Аватар
Кара: 328ci и Alfa Romeo 155

Мнение от iradev » 03 Апр 2017, 12:15

Kurtov написа:Здравейте.
Аз вчера изгубих секретния преходник за секретните болтове.
Има ли вариант да поръчам от Дару или Мкар преходник по ВИН на колата ?

С вин не става, а проба грешка. Всеки секрет има двуцифрен номер, ако си го спомниш го пише на накрайника или на кутийката. Обади се в Дару имат два куфара със секрети за да пробват. Секретите са два типа с форма на зъбно колело и детелинка (Mcgart производител).

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 03 Апр 2017, 13:12

Сега говорих с Мкар и ми казаха, че трябва да отида с колата на място и да разберат какъв точно модел е преходника за секретните болтове. По VIN не сватало.
Последна промяна Kurtov на 03 Апр 2017, 15:39, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 03 Апр 2017, 13:46

Да, можеш да го поръчаш по VIN ако ти е оригинален секретния болт!
Аз съм го правил :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 03 Апр 2017, 15:19

Моя секрет е на зъбно колело, а не от тоя вълнообразния.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Kurtov » 05 Апр 2017, 19:02

Здравейте отново.
В официалните сервизи в България, или поне за Дару Кар, Бова Кар и М Кар Пловдив съм сигурен, не могат да ви поръчат секретен ключ(преходник) за колелата по ВИН номер. Казвам в България, защото един колега спомена, че е купувал секрет от дилър по ВИН, но в Австрия. От Бова Кар ми казаха, че по Вин са им излизали всички номера, на секретните болтове, има номер на челото на секретния болт от 0-40 и по този номер се поръчва секрета, поне при описаните по-горе сервизи.
Явно са 40 уникални секрета.
Говорих с Дару и ми обявиха приемливата цена от 20 лв. за сваляне на секретите, казвам приемлива, защото в М Кар цената е 31,20 лв. :shock: Викам му на човека, че аз имам само три за сваляне и той ми вика "няма значение, това е цената за сваляне на секрети". Цената за преходник е 20 лв., докато в Дару, или Бова може и да се бъркам вече е 12 лв.
Иначе ми оправиха настроението, като ми смениха двата еърбега. Имало акция, явно още е в сила, който не е ходил да отива да провери, дали са му от дефектните партиди еърбезите.
Поздрави.

Предишна

Назад към E46