е46 пуши
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Stif4o
- Потребител
-
- Кара: Е46 touring
е46 пуши
Здравейте колеги, нов съм във форума. Преди 3дни си купих е46 дизел 320 - 150 коня феислифт. Нафтовата кола също е нова за мен понеже до сега съм карал само бензин. Въпросът ми е до колко е нормално колата да пуши бял полупрозрачен пушек при каране около 2000 оборота. Знм че е нормално при натискане по - сериозно на педала да изпуши черно и да спре, но през другото време трябва ли да пуши. Когато я взимах не беше палена от три месеца и въпреки слабия акумолатор запали от първия път без да изпушва при паленето и без да мени оборотите. Върви доста добре за комби, което е автомат. Няма странични шумове нито при студен , нито при топъл двигател - доста стегнато работи (по мое мнение). Човека от когото я купих ми показа фактура за сменени подгревна свещ, филтър за картерни газове. депферна шайба и др неща които, мисля че нямат връзка с пушенето. На диагностиката показва само грешка в допълнително подгряване на антифриза. Моля помогнете ми какви мерки да предприема, за да нямам по сериозни главоболия занапред. Благодаря предварително!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: е46 пуши
На първо място - Честито!
Закарай я при някой да ти я прегледа и обслужи качествено и ще те слуша много.

Това сега в студа ли?Stif4o написа:колко е нормално колата да пуши бял полупрозрачен пушек при каране около 2000 оборота.
Това е невъзможно.Stif4o написа: Когато я взимах не беше палена от три месеца и въпреки слабия акумолатор запали от първия път
2 дена да не се пали и моята ще изпуши, тая 3 месеца и не е изпушилаStif4o написа: без да изпушва при паленето

Тука вече се засегнахStif4o написа: Върви доста добре за комби,

Stif4o написа: Моля помогнете ми какви мерки да предприема, за да нямам по сериозни главоболия занапред. Благодаря предварително!
Закарай я при някой да ти я прегледа и обслужи качествено и ще те слуша много.

Tires are evil - destroy them all ...
- Stif4o
- Потребител
-
Да сега в студа, аз само сутрин и вечер карам , когато е по- студено. За другите неща може и да е припалванпреди да я купя , но и аз когато я паля не пуши и заковава стабилни обороти. А за вървенето на комбито не се обиждай
, казах го защото преди да я купя карах същия двигател , седан с ръчка на една колежка - далеч не вървеше толкова.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Моля помогнете ми какви мерки да предприема, за да нямам по сериозни главоболия занапред.
Колега, добре е да се провери работата на дюзите- може да работят лошо и без да има записани грешки.
- Stif4o
- Потребител
-
zvetiko написа:Моля помогнете ми какви мерки да предприема, за да нямам по сериозни главоболия занапред.
Колега, добре е да се провери работата на дюзите- може да работят лошо и без да има записани грешки.
Благодаря колега , ще я закарам на дизел сервиз да я проверят изцяло но ще е другата седмица.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Погледни нивото на антофриза как е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Stif4o написа:zvetiko написа:Моля помогнете ми какви мерки да предприема, за да нямам по сериозни главоболия занапред.
Благодаря колега , ще я закарам на дизел сервиз да я проверят изцяло но ще е другата седмица.
Колега, като начало нека някой ги прегледа софтуерно. Дизел сервиза е последната инстанция и обикновено посещението и е свързано с големи разходи.

- Stif4o
- Потребител
-
Антифриза е наред, но съм направил не повече от 250 км с нея и не знам,дали ще има отражение по него за този пробег. Диагностика е правена когато я купувах , но явно трябва да я закарам при някой, който е по запознат със софтуера за бмв. За да използвам темата , може ли някой да ми каже от каде мога да проверя маслото на автомата, или трябва и за него да я закарам в съответния сервиз?
- Stif4o
- Потребител
-
След малко повече пробег Пловдив - Ловеч, видях че загуби малко антифриз, около 50/100 милилитра. Видимо няма течове, но трябва да сваля корите над двигателя за да я огледам по - добре. Колко ще е лош варианта да е издухал гарнитурата на главата и как да разбера ако е така?
Колега с интерес следя темата . Имам същите наблюдения на моята била. Комби автомат 2.0 дизел 150 кс.
Пали супер работи стегнато на място и след няколко минути почват едни изпарения все едно съм на минералната вода пред централна баня.
Казвам изпарения защото според мен са изпарения или нещо като казваш бял прозрачен пушек. .
Както се появата изведнъж след още няколко минути изчезва. После всичко е Ок . На другата сутрин пак

Пали супер работи стегнато на място и след няколко минути почват едни изпарения все едно съм на минералната вода пред централна баня.
Казвам изпарения защото според мен са изпарения или нещо като казваш бял прозрачен пушек. .
Както се появата изведнъж след още няколко минути изчезва. После всичко е Ок . На другата сутрин пак

Колеги, аз имам същия проблем с 330d 184 к.с. автоматик. Моята не губи антифриз и също по мое мнение работи без странни шумове и притрисания. Колега, ако си решил проблема, сподели какво и е било на твоята.
11 мнения
• Страница 1 от 1