Съвети и въпроси относно избор на Е39.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко с гуми !
Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е39.

Мнение от Ranchev » 28 Мар 2017, 1:31

c04 написа:
Ranchev написа:На някои да му е известен този автомобил ?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11486632467398570&slink=2ey0tr

Търся кола за моята жена и гледам голяма,автомат,дсц и да е с максимално малък мотор. За 2-ката знам че е гаден за 2,5 много хора са ми казвали че е гаден но реално трябва да е същия като 3,0ката м57 и много се чудя дали да заложа на сигурните 3000цц. Реално данъка и гражданската са с по 20лв разлика а разхода не знам дали ще има разлика даже.

Тези, които са ти казали, че 2,5 163 кончета е лош мотор хич повече не ги слушай...В никакъв случай не е по-лош от 3,0, то и 2-та са си М57.Разлика в разхода на гориво, хич да не е, трябва да има.А въпросната кола изглежда доста хубава и екстри доволно, само май е със спортно окачване, което нз - или + е за теб.

То тези тези приказки ги чух ужким от познат :lol: Които каза че негов приятел си продал 525д заради висок разход и си взел 530д и сега бил доволен. :censored: Гледам че много ги разбирате а аз напоследък нямам никакво физическо време да чета за колата и направо ще си задам въпросите и ще обясня как се е стигнало до тях.
:oops: Колата е за приятелката ми и тя иска разбира се разни пежота 308 ,форд фиеста,рено лагуна и някакви такива подобия на кола които дори и не искам да виждам + е92 ама няма да я огрее за сега :mhihi: . Убедил съм я на 95% за е39-ка като не може да предположите нали, основната екстра която търсим и желаем е (подгряване на седалките и прословутата печка на е39 :D и донякъде возия и автомат) такива работи навигация М-волан М-пакет не я топлят буквално :D и стигаме до въпрос номер 1
1. Как се разбира дали автомобила е оборудван с печка ?
:oops: Така от дотук прочетеното от мен разбирам че първите бензинови е39-ки са снабдени с 4 степенен автоматик на General Motors или GM него го оставяме настрани след това идва 5 степенен автомат пак на GM като за превключване на скорост нагоре се бута лоста напред и за доуншифт се дърпа. През 2001 година това се променя ( като е доста по-удобно) като последния вариант е напред е доуншифт а дърпането води до ъпшифт и почваме да разглеждаме подробно скоростните кутии след тази промяна .
Според wikipedia това са всички моделите скоростни кутии (автомат)
5-speed GM 5L40-E (A5S360R)
5-speed GM 5L40-E (A5S390R
5-speed ZF 5HP19 (A5S325Z)
5-speed ZF 5HP24 (A5S440Z)
5-speed ZF 5HP30 (A5S560Z)
Според Realoem след 09/2002 има пак промяна на скоростната кутия и новата е с партНомер: 24007530443 и A5S 390R - ZO , което за мен е 2-рата кутия от горе посочените.
2. Има ли 530д 525д с ZF автоматична скоростна кутия и ако да разбира се кои и как се разпознават ( Предполагам че отговора ще е Не защото някъде четох че само бензините се предлагат с тези скорости но ми се вижда нелогично и реших да попитам)
3. Чел съм и знам че ZF са по-хубави от GM но реално никъде не съм прочел каква им е разликата толкова. В форума търсих и не видях някакви масови оплаквания тук там някои му тупкало,хлопало и придърпвало като повечето пъти се оказва дюзи или разбито нещо по окачването. Някои има ли оплаквания от GM и ако да какви? Може и на лично 3-ти въпрос . До колкото знам в София ги правят торк конвертора у-а така че каквото и да става с нея 1000+- някои лев ще я излекуват надявам се.

Ganchev__ написа:Така и така сме на тема 2.5д, да попитам какво е мнението ви за следните екземпляри:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 1712953676

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 8430910214

Миналата седмица ходих да гледам една Е39 3.0д 193кс, ръчка.Хареса ми много откъм вървене, но другите неща бяха зле на конкретния екземпляр.Какво да очаквам от 2.5д ?

Офф: Ходих да гледам и една уж много хубава е46-ца 2.0д м47 150кс.Е това колко е тясно и как не върви не е истина.Стори ми се по зле от е36-ца и в двете отношение :dunno:

Колега погледни тази кола: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11487600466953131&slink=2exquq

Не съм я гледал на живо защото жената не иска ръчка колкото и да я карам :lol: а за убеждаване няма да се разкарвам до Варна но на снимките изглежда много добра или поне на мен много ми харесва
Съжалявам за километричните постове :mrgreen:

"не съм богат ,за да купувам евтино"

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 28 Мар 2017, 8:55

Всички комънрейл Е39 са с фабрична печка. Включва се автоматично под 3 градуса, може да се задава време кога да се включи или да се включва с дистанционно, ако го имаш и печката е отключена.
Няма М57 с ЗФ кутия, с ГМ са всичките. Няма и такова нещо като Е39 с четири степенен автомат. Дизела са ГМ, бензина ЗФ. ГМ-а най-често е проблем при 30д 184к.с. но не е всяка втора 39ка дизел да със счупени или чупени някога скорости.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 28 Мар 2017, 10:07

За автомата (само съм чувал),че при 530д е малко по вероятно да има проблеми заради повечето въртящ момент, но все пак като цяло кутиите са здрави.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X

Мнение от Ranchev » 28 Мар 2017, 10:40

Bavarcho написа:Всички комънрейл Е39 са с фабрична печка. Включва се автоматично под 3 градуса, може да се задава време кога да се включи или да се включва с дистанционно, ако го имаш и печката е отключена.
Няма М57 с ЗФ кутия, с ГМ са всичките. Няма и такова нещо като Е39 с четири степенен автомат. Дизела са ГМ, бензина ЗФ. ГМ-а най-често е проблем при 30д 184к.с. но не е всяка втора 39ка дизел да със счупени или чупени някога скорости.

Има има в ранните години :smoke: :

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=24_0625

А сигурен ли си в това че всички комънреили имат печка ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 28 Мар 2017, 14:07

Ranchev написа:
Bavarcho написа:Всички комънрейл Е39 са с фабрична печка. Включва се автоматично под 3 градуса, може да се задава време кога да се включи или да се включва с дистанционно, ако го имаш и печката е отключена.

Има има в ранните години :smoke: :

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=24_0625

А сигурен ли си в това че всички комънреили имат печка ?

Всички имат да. Друг е въпроса дали им работят защото са малко проблемни. Намират се в левия подкалник. Като отвориш капака от дясно може да се види как отиват маркучи до печката. А мисля, че някъде в коша пишеше webasto.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bay_ganyo » 28 Мар 2017, 19:24

Здравейте,

бих искал Вашето мнение относно тази обява:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2hasw6

Къде бихте ми препоръчали да закарам колата за пълен преглед?

Благодаря Ви предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 29 Мар 2017, 10:50

bay_ganyo написа:Здравейте,

По назад друг пита за нея, сигурно се продава от полвин година вече и никои не я иска.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 29 Мар 2017, 14:41

bioz написа:
bay_ganyo написа:Здравейте,

По назад друг пита за нея, сигурно се продава от полвин година вече и никои не я иска.

Тя и цената и падна, интересно защо...Все пак и на мен ми е интересна, ама трябва да я свали още цената.Ако някой я гледа да сподели какъв и е проблема. :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35 97'
Мечтае да кара: BMW E38 Аlpina B12 6.0

Мнение от Peev_92 » 30 Мар 2017, 18:32

Задната ел. щора е счупена от 1та страна ( пластмасата е на 2 половини :mhihi: :mhihi: ), пластмасите за управление на седалките са в ужасно, ужасно състояние, липсват някой от копчетата ( за лумбалната опора, ако не ме лъже паметта ) и има малко наченки на ръжда по калниците отвътре.
Не страст, а диагноза :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20 330iX

Мнение от Yachev » 02 Апр 2017, 1:00

Да, наскоро един приятел обяви печката си за мъртва, защото на Маздата му печката се включвала преди това под 7 градуса (което иначе на мен ми звучи доста по-логично и правилно). И без да чете се беше залетял към ремонти и смени. :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X

Мнение от Ranchev » 03 Апр 2017, 15:20

Ходих да гледам колата това са снимките като цяло запазена лъскава , имаше заводски някаква музика с големи говорители отзад. Човека ни даде запалихме я няма никакъв проблем , вози ни автомата превключва добре но това което ме притеснява е че предните врати се затваряха малко трудно не запъваха ами все едно въздуха вътре нямаше от къде да излезе и правеше обратно налягане ( :mhihi: такова чувство имах ). Другото което се оказа че е в автокъща ама била кола на братовчед му :clap: а другото което стана е че капачето на пепелника падна при първото натискане и копчето за подгряване на задното стъкло ръбчето му (1мм) беше отчупено и на задна Дясна врата като се хванеш за дръжката отдолу на пръстите кожата е почнала да се отлепя като 1см накъде но е здрава и не изхабена ;) Предния капак малко странно ми седеше но колкото повече е39-ки гледам по нормално ми изглежда.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X

Мнение от Ranchev » 03 Апр 2017, 15:30

Това са останалите снимки. Да подчертая че ръждата е на задна лява врата а отлепената дръжка на задна дясна. Кляках и под колата отдолу нямаше видими ръжди само тръбите и гърнетата бяха леко нашарени но много повърхностно.

Това е справка за причинени ПТП-та за колата
Изображение
А това е history на гражданската , колата не е сменяла номера си от какво е в бг ( малко вероятно и собственика си )
Изображение
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Мнение от dak » 03 Апр 2017, 18:27

Колега , вратите лесно се регулират . Най вероятно са направени така за да не скърцат !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 03 Апр 2017, 20:52

Вратите на всички е39ки се затварят малко трудно точно заради това че са мн добре изолирани. Пробвай да отвориш прозореца и затвори вратата и ще видиш че по лесно се затваря.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X

Мнение от Ranchev » 04 Апр 2017, 0:51

А проблема с ръждата нормален ли е ? Отстраним ли е ?
Гледам сега една много лачена ама вече отивам на космически суми :mhihi:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11487688716403549&slink=2km9kn

ПредишнаСледваща

Назад към E39