Поредно изкривяване на дискове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Re: Поредно изкривяване на дискове
Колеги , моля също да си дадете мнението за спирачни дискове и накладки JURID . Непозната марка на нашия пазар , но на запад доста известна , в някои марки се използват за фабрично вграждане .
- ceko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Лагерница
- Мечтае да кара: M4 G82
- Детайли за колата: Бърза без спирачки
Някой може ли да сподели колко излиза струговането като цена при Pro cut. Моля на лс. мерси
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
philipz написа:Колеги , моля също да си дадете мнението за спирачни дискове и накладки JURID . Непозната марка на нашия пазар , но на запад доста известна , в някои марки се използват за фабрично вграждане .
как да е непозната марката, позната си е още от е30 и е34, както и сам си написал са правили дисковете и накладките за BMW.

ceko88 написа:Някой може ли да сподели колко излиза струговането като цена при Pro cut. Моля на лс. мерси
25 на диск
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
Denmark написа:philipz написа:Колеги , моля също да си дадете мнението за спирачни дискове и накладки JURID . Непозната марка на нашия пазар , но на запад доста известна , в някои марки се използват за фабрично вграждане .
как да е непозната марката, позната си е още от е30 и е34, както и сам си написал са правили дисковете и накладките за BMW.
И още ги правят те за първично вграждане,пример аз скоро взех за моето е46 предни и задни дискове и накладки оригинални и на тях си пише джурид.
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Моето дойде с предни накладки с надпис Jurid и щампа Bmw .. бяха перфектни и спираха уникално . 

- philipz
- младши ентусиаст
-
Моля колега , който е пазарувал дискове или накладки JURID , от България , да ми сподели на лично съобщение от къде е пазарувал , за да не е реклама .
Разгледах от две големи вериги в София , и цените ми се струват учудващо ниски за 325х25 мм диск , притеснява ме да не би да са фалшиви

Разгледах от две големи вериги в София , и цените ми се струват учудващо ниски за 325х25 мм диск , притеснява ме да не би да са фалшиви

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Изчакай една седмица и ще ти пиша за тези (днес са сложени на колата), серия с намалено цапане се водят

- philipz
- младши ентусиаст
-
Ще чакам да кажеш мнение .
Това са JURID White серия ако не се лъжа ?
Някой друг колега с мнение ча JURID , било то добро или лошо ?
bioz написа:ceko88 написа:Някой може ли да сподели колко излиза струговането като цена при Pro cut. Моля на лс. мерси
25 на диск
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
Аз също струговах моите с Pro cut и съм много доволен.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Поредно изкривяване на дискове
philipz написа:Ще чакам да кажеш мнение .
Карал съм с оригинал и щампа бмв, бяха перфектни. Като купих за баничарката от еврото журид (свалих оригинал) ми се прииска да не бях правил експерименти ( та това се сменя веднъж годишно и нагоре )
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Evkata написа:Моето дойде с предни накладки с надпис Jurid и щампа Bmw .. бяха перфектни и спираха уникално .
+1

от собствен опит и в момента съм с такива
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
Здравейте колеги прочетох цялата теме,понеже и аз имам проблем с дисковите,когато карам нормално няма проблем,но загреятли немога да държа волана колата е 330хд автомат,трябва да има някаква причина за това кривене,някой беше споменал за не правилно работещ апарат при което диска има допир с накладката в някои моменти също така диска има странично отклонение,това едва ли някой ще го усети когато дава газ,но когато натиснем спирачката няколко пъти диска загрява и то загрява можеби неравномерно,а когато желязото загрее то се разширява,но не се разширява равномерно целия диск,може от там да се получава това тресене в случаите когато загреят дисковите,а когато са студени няма проблем,ако не се лъжа ако имаш разбит лагер или легло на лагер на главината спирачния диск играе и прави допир с накладката,ако имаме съвсем лек луфт на главината и спирачен апарат койте не прибира накладките напълно каквито и дискове да слагаме ще се изкривят и то бързо,може и да греша,но се сещам друго.Явно трябва да пробвам да сменя всичко дискове,накладки.апарати и лагер на главина.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Ned330xd написа:Здравейте колеги прочетох цялата теме,понеже и аз имам проблем с дисковите,когато карам нормално няма проблем,но загреятли немога да държа волана колата е 330хд автомат,трябва да има някаква причина за това кривене,някой беше споменал за не правилно работещ апарат при което диска има допир с накладката в някои моменти също така диска има странично отклонение,това едва ли някой ще го усети когато дава газ,но когато натиснем спирачката няколко пъти диска загрява и то загрява можеби неравномерно,а когато желязото загрее то се разширява,но не се разширява равномерно целия диск,може от там да се получава това тресене в случаите когато загреят дисковите,а когато са студени няма проблем,ако не се лъжа ако имаш разбит лагер или легло на лагер на главината спирачния диск играе и прави допир с накладката,ако имаме съвсем лек луфт на главината и спирачен апарат койте не прибира накладките напълно каквито и дискове да слагаме ще се изкривят и то бързо,може и да греша,но се сещам друго.Явно трябва да пробвам да сменя всичко дискове,накладки.апарати и лагер на главина.
Колега, и при мен беше така. Даже когато си мислиш, че спират нормално, придърпват. При мен беше така. При високи скорости спираше нормално (на леки пресекулки), след 2-ро, 3-то натискане воланът почва да играе и ще ми счупи ръцете. В града се усещаше на ниска скорост спиране на пресекулки при леко натисната спирачка. Сложих оригинални предни дискове с щампа БМВ и нови накладки АТЕ - едни червени, по-скъпи и всичко заспа - спирането е плавно, няма тресене, вибрации във волана, пресекулки - всичко е плавно. И така вече 20000 км.
Кривенето се получава при прегряване на диска, при което той изменя химичния си състав и променя коефициента на температурно разширение. Обикновено това се случва при износени(изтънели дискове), при които материалът по-тънък и по-склонен към деформация. Също се случва и при неоригинални дискове, при които материалът не е подходящ за подобни натоварвания и се деформира по-лесно. Възможно е това да се получи от блокирал спирачен цилиндър(буталото), но при теб е малко вероятно, защото обикновено като блокира, не се връща обратно. Най малкото щеше да усетиш дърпане на една страна и т.н. Блокиране на цилиндрите на двете гуми едновременно е почти изключено. Кривият диск също може да опира в накладките и съответно да загрява и влошава поведението на автомобила. https://www.youtube.com/watch?v=ZvtjnxpFRbU. Виж на 1:10 мин. При всички случаи при смяна на дискове накладки непременно се проверява спирачния апарат и се оправя всичко нередно по него - това е най-важната система в един автомобил.
Не си губи времето, ами си смени дисковете и накладките!
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
А защо не помислите за ревизия на спирачните апарати с разните комплекти дето продават? Не са скъпи и със сигурност ще забравите за проблеми с апаратите.
Аз като купих колата беше със zimmermann дискове и накладки - смених накладките с EBC и карах около 30к. После вече дисковете бяха за смяна и смених и дисковете и накладките с ATE, като в същото време ревизирах спирачните апарати и смених спирачната течност и вече 25к никакви проблеми със спирането.
Аз като купих колата беше със zimmermann дискове и накладки - смених накладките с EBC и карах около 30к. После вече дисковете бяха за смяна и смених и дисковете и накладките с ATE, като в същото време ревизирах спирачните апарати и смених спирачната течност и вече 25к никакви проблеми със спирането.