Термостат, разширително казанче, температура, гарнитура ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Мазда 6 2.0i
Мечтае да кара: може би е46
Детайли за колата: бензин

Термостат, разширително казанче, температура, гарнитура ?

Мнение от Besniq27 » 10 Мар 2017, 18:36

Понеже на доста теми попаднах свързани с температурата, която държи бензиновия двг и от там проблеми със казанчета, водни съединения, ганитури, прегряване и цилиндрови глави...
Та въпроса ми е : нормално ли е да поддържа над 100гр. температура на водата, това не държи ли цялата система под напрежение ( маркучи, радиатор, термостат, казанче и т.н. )... един вид, колата винаги е на предела ?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Re: Термостат, разширително казанче, температура, гарнитура

Мнение от djkita » 11 Мар 2017, 15:32

За кой двигател става въпрос? Ако е за М43/N42 даже и ниска тази температура.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Besniq27 » 11 Мар 2017, 15:44

не визирам определен, а като цяло ! Нов съм и още не съм много наясно с номерата на моторите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 150hp

Мнение от BMW_320CI » 12 Мар 2017, 0:05

Besniq27 написа:не визирам определен, а като цяло ! Нов съм и още не съм много наясно с номерата на моторите.

Какво пише в талона,колега? 316,318,320,323,325,328,330,година на колата?

Потребител
Аватар

Мнение от Besniq27 » 12 Мар 2017, 0:08

Колега нищо не пише в никъв талон, такъв нямам...на път съм да взимам бензиново е46 до 150к.с. и чета тук за тях ! И понеже на много теми попаднах с въпросните проблеми, ми става интересно нормално ли е ?

Изпратено от моят LG-D855 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 12 Мар 2017, 12:54

По тези въпроси е писано много във форума!
Какво очакваш да ти кажат колегите за несъществуващ проблем в несъществуваща кола?! :kuku: :banghead:
Има и тема за избор на Е46 , но там пишеш само глупости!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от navseal » 12 Мар 2017, 16:19

Колега, моят съвет е да седнеш и да прочетеш малко относно нещата, които те интересуват. След това, ако нещо не ти е ясно, може да зададеш въпроса си кратко и точно, така, че да могат да ти отговорят адекватно.
Пусни колите, които си набелязал и си "на път" да ги вземеш и тогава очаквай нещо по-съществено..

Потребител
Аватар

Мнение от Besniq27 » 12 Мар 2017, 16:56

1 Пише, да, но никъде не видях да пише защо се получава това...колегите си ги ремонтират и това е ! Това фабричен дефект ли е ?
2 В момента карам Мазда 6 2.0 бензин, там практически няма проблеми с ДВГ, охладителна система и т.н. Отдавна имам симпатии към Е46 и чета...търся отговори за да знам дали ще сбъркам, ако сменя маздата за е46.
3 Какви толкоз глупости съм писал, никого не съм обидил ! Вашето отношение е някакси враждебно, като съм сбъркал раздела - разпнете ме :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 12 Мар 2017, 17:25

Айде аз ще ти отговоря и ще ти спестя търсенето!
Проблем с работна температура 100 градуса НЯМА!!!
Проблемите идват от неработеща перка ,спукан и мръсен радиатор, виско , термостат или водна помпа.
Просто някои колеги карат с развалени такива и после отиват на ремонт глава.
Проблем с висока температура има само N42 мотора и той НЕ е свързан с налягането,
а с годините пластмасите и гумите в него се прецакват от температурата и го скапват.

p.s. Ако още веднъж се оплачеш от модератор или враждебно отношение във форума :censored:
Отново те съветвам да прочетеш това , преди пак да пишеш : viewtopic.php?f=34&t=404818
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Besniq27 » 12 Мар 2017, 18:14

Благодаря !
Попаднах на клип в тубата, в който на е46 320и 150к.с. премахнаха виското и го замениха с ел. перка, която си пасна идеално...кои модели са с ел. перка ?
п.с. Сега ще потърся във форума обозначителните номера на моторите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 12 Мар 2017, 18:53

Дали е с виско или ел. перка е все тая, стига да работят коректно - виското да зацепва когато трябва и при другия вариант всичките скорости на перката да работят.
Е46 няма проблеми с охладителната система. Просто някои двигатели работят на по-висока температура и пластмасовите неща по системата се пукат заради годините.
При покупка на кола е задължително да се смени водна помпа и термостат, при Е46 добавяме към списъка и казанчето за антифриза и един тройник отзад, щом искаш да си по-сигурен в колата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 13 Мар 2017, 1:04

Besniq27 написа:Понеже на доста теми попаднах свързани с температурата, която държи бензиновия двг и от там проблеми със казанчета, водни съединения, ганитури, прегряване и цилиндрови глави...
Та въпроса ми е : нормално ли е да поддържа над 100гр. температура на водата, това не държи ли цялата система под напрежение ( маркучи, радиатор, термостат, казанче и т.н. )... един вид, колата винаги е на предела ?!

Днес от любопитство реших да погледна на моята кола как е температурата - движение по магистралата с около 130км/ч температурата беше между 93-95 градуса. После в леко задръстване из града на моменти стигаше 95 градуса и после пак спадаше леко до към 94.

Сменено е абсолютно всичко по охладителната система преди половин година. Според мен температура над 100 градуса (за 6 цил. двигател) в това време е много (тук днес беше между 8 и 10 градуса, слънчево, сухо с лек североизточен вятър :lol: ).

На полото ми съм виждал маслото му да стига над 110 градуса и перката отпред полудяваше. Btw, там редовно се случваше да изгася колата и перката да остане да работи, а на Е46 гледам, че спира веднага.

П.С. Тия коли нямат проблеми с охладителната система, а с поддръжката :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Besniq27 » 01 Май 2017, 16:35

Честно казано се отказах от е46...Тази машина е необосновано скъпа за годините си, с калпава предница, лабилна охладителна система, капризни датчици отговарящи за АБС и АСЦ - заради, които зимата ще имам адски ядове. Цените на частите също са безбожно скъпи и като тегля чертата направо би било смешно, ако не е толкоз тъжно. Да сложим средна цена 4000лв. за е46 преди фейса, регистряция + 400лв. добавяме и АГУ + 1000лв и да сменя това онова по охлаждане, окачване и т.н. + минимум 700лв. и Къде отива всичко!?! кола на 17г. за над 6000лв. Това е направо смешно.

П.П.

Това е мое мнение и не ангажирам никой с него, Поздрави и благодаря !

И понеже знам, че така ще стане, нека "храненето" ми започне сега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 2000cc. 143hp. DOUBLE VANOS
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: BMW E46 2000cc. 143hp. VALVETRONNIC DOUBLE VANOS

Мнение от onewg » 06 Май 2017, 18:17

Да ама след 5 години още ще струва нещо тази кола :D :clap:

един познат даде 40 хил за кия, сега след 6 години е пуснал обявата за 10хил и никой не звъни :conf: :dunno:
:driving:
Изображение
Тиез коне искат да ядат.... :bowdown: :conf: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 07 Май 2017, 21:40

Besniq27 написа:Честно казано се отказах от е46...Тази машина е необосновано скъпа за годините си, с калпава предница, лабилна охладителна система, капризни датчици отговарящи за АБС и АСЦ - заради, които зимата ще имам адски ядове. Цените на частите също са безбожно скъпи и като тегля чертата направо би било смешно, ако не е толкоз тъжно. Да сложим средна цена 4000лв. за е46 преди фейса, регистряция + 400лв. добавяме и АГУ + 1000лв и да сменя това онова по охлаждане, окачване и т.н. + минимум 700лв. и Къде отива всичко!?! кола на 17г. за над 6000лв. Това е направо смешно.

П.П.

Това е мое мнение и не ангажирам никой с него, Поздрави и благодаря !

И понеже знам, че така ще стане, нека "храненето" ми започне сега.

Като цяло си прав, че е скъпа, но може би си взел кола с проблеми и на теб се е паднала честта да я вкарваш в движение отново. Аз например не съм имал толкова проблеми, даже повечето неща ги сменям главно защото искам и предпочитам да съм сигурен, че няма да ме остави на пътя.

С Мазда 6 ли я смени? Няма хранене, всеки си преценява за себе си, както си направил в случая. :)

onewg написа:Да ама след 5 години още ще струва нещо тази кола :D :clap:

един познат даде 40 хил за кия, сега след 6 години е пуснал обявата за 10хил и никой не звъни :conf: :dunno:

е то с BMW-тата е същата работа с обезценяването, просто се почва от по-висока цифра
Изображение

Следваща

Назад към E46