е39 не пали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Re: е39 не пали
Ivo_Borisov написа:Колеги, от опита ми с Е39 дизел мога да ви кажа, че ако карате с гориво над 20 л винаги, проблем с помпите няма да имате или ако имате ще е по скоро изключение.
Подкрепям мнението на колегата с две ръце!
С неработеща помпа под седалката колата пак ще пали! Дори на резерва да е. Просто във високите обороти след 4к започва да прекъсва. Поне на един приятел беше така. Даваше грешка, че изобщо няма комуникация с Pre-suppply помпата, но си палеше и вървеше. Сменихме я и вече не прекъсва.
- ico83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
все не остава време тези дни за тази колата, но е сигурно, че до помпата под шоф. седалка не достига гориво
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Сипвай 10 литра, повърти малко и като запали не я оставяй да пада под 20 литра за най сигурно. При мен е така и нямам никакви проблеми от година и нещо.
- ico83
- кандидат ентусиаст
-
ivopicha написа:Сипвай 10 литра, повърти малко и като запали не я оставяй да пада под 20 литра за най сигурно. При мен е така и нямам никакви проблеми от година и нещо.
горивото е над 25л., в събота ще се гледа колата
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
[quote="Ivo_Borisov"]Колеги, от опита ми с Е39 дизел мога да ви кажа, че ако карате с гориво над 20 л винаги, проблем с помпите няма да имате или ако имате ще е по скоро изключение
Колегата много правилно го е казал
Колегата много правилно го е казал

- ico83
- кандидат ентусиаст
-
Няма палене
записва тази грешка
записва тази грешка
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ico83
- кандидат ентусиаст
-
(h)aman написа:Е то си пише какво я боли, какво толкова я мислите?
и двете помпи работят, нафта до дюзите стига, а не пали
Малко е странно да ти работят двете помпи, след като дава изгоряло реле на помпата? Провери си в жабката бушони №17, 22 и 31. Отзад в багажника над акумулатора провери бушон №54 и реле №2 .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ico83
- кандидат ентусиаст
-
(h)aman написа:Малко е странно да ти работят двете помпи, след като дава изгоряло реле на помпата? Провери си в жабката бушони №17, 22 и 31. Отзад в багажника над акумулатора провери бушон №54 и реле №2 .
Утре ще проверя бушоните и релетата ( три са в багажника)
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
по темата с помпите-при мен е следната аномалия-помпата в резервоара работи нормално,но горивото ми е само в едната половина,другата е празна.отворих и на двете места резервоара,и се случва следното,-нафтата се връща по другата тръбичка обратно при помпата.от другата страна не остава нищо.защо?иначе колата си върви,никакви признаци за проблем,от скритото меню видях че има нафта само в едната половина-а тя около 30л в момента???
p.s.или пък да е нормално,щото като престоя около 2ч.,преди да стартирам погледнах в подменюто и нафтата се беше разделила почти по равно,като тръгнах пак едната половина почти остана на нула-1-3литра.
p.s.или пък да е нормално,щото като престоя около 2ч.,преди да стартирам погледнах в подменюто и нафтата се беше разделила почти по равно,като тръгнах пак едната половина почти остана на нула-1-3литра.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Нормално е това - сипи повече нафта и тогава ще има гориво и в лявата половина. Не съм сигурен в момента за точната цифра, но като остане около 31-32 литра, всичкото гориво се прехвърля от помпата в дясната половина. Това е и признак, че тази помпа работи коректно - ако не е така, като останат около 15-20 литра колата ще гасне или няма да пали... 

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Мамата му стара, 2часа мръзнене на вятъра,парче месо от пръста на вятъра.....
Точно 31 литра има в резервоара.
Благодаря за пояснението.
За какво ми трябваше да гледам тва подменю??????
Точно 31 литра има в резервоара.
Благодаря за пояснението.
За какво ми трябваше да гледам тва подменю??????
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Z3Ro* написа:Нормално е това - сипи повече нафта и тогава ще има гориво и в лявата половина. Не съм сигурен в момента за точната цифра, но като остане около 31-32 литра, всичкото гориво се прехвърля от помпата в дясната половина. Това е и признак, че тази помпа работи коректно - ако не е така, като останат около 15-20 литра колата ще гасне или няма да пали...
Аз съм го писал същото много пъти, това е начина за проверка дали работи помпата в резервоара.
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3