!!!как да се справя с този проблем?, отчисляване на кола!!!
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
!!!как да се справя с този проблем?, отчисляване на кола!!!
Пускам тази молба от името на мой приятел
10х на всички които имат идея!
Имах една кола преди 8 години дето я продадох и я отчислих от данъчното.Преди 5 години ми припомниха, че май са се осрали и попълних някаква декларация....
Преди 10 дена разбрах че още се води на мое име.
Някой сблъсквал ли се е с подобна тъпня и знае ли какво е решението?
За жалост архива ми от преди 8 години го няма и нямам копие от договора.
Предложиха ми следните вариянти:
1.Отивам до КАТ вадят ми извадка че колата не е моя, оттам в данъчното и така.
2.Отивам до нотариуса, вземам си копие от договора/което надали ще има щото 8 години..../ и така отивам в данъчното.
Ако някой знае как да се реши проблема, да сподели.
Благодаря
10х на всички които имат идея!
Имах една кола преди 8 години дето я продадох и я отчислих от данъчното.Преди 5 години ми припомниха, че май са се осрали и попълних някаква декларация....
Преди 10 дена разбрах че още се води на мое име.
Някой сблъсквал ли се е с подобна тъпня и знае ли какво е решението?
За жалост архива ми от преди 8 години го няма и нямам копие от договора.
Предложиха ми следните вариянти:
1.Отивам до КАТ вадят ми извадка че колата не е моя, оттам в данъчното и така.
2.Отивам до нотариуса, вземам си копие от договора/което надали ще има щото 8 години..../ и така отивам в данъчното.
Ако някой знае как да се реши проблема, да сподели.
Благодаря
Последна промяна turboto на 01 Дек 2006, 18:35, променена общо 1 път
- Lila_Angel
- младши ентусиаст
-
Re: !!!как да се справя с този проблем?, отчисляване на кола
еми по един от двата изброени варианта.
п.п. архивите на нотариалните сделки са с по-голяма от 8 годишна давност, така че и 2та варианта са възможни.

п.п. архивите на нотариалните сделки са с по-голяма от 8 годишна давност, така че и 2та варианта са възможни.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
С докумет от КАТ, удостоверяващ от кога е сменена собствеността ще стане работата. или с молба до шефа на данъчната служба, който по служебен път може да изиска информация от КАТ.
Never mistake motion for action...
вариант 1.
2 е неизпълним, тк. нотариуса не поддържа подобен архив. Техните архиви съдържат документи по сделки с недвижими имоти, завещания и т.н. Ако държаха копия от всички документи, на всеки нотариус ще му трябва по един товарен влак за архив, на всеки пет години.
Има 3 вариант; подаваш декларация в ДП, в която излагаш фактическата обстановка и заявяваш, че си наясно с наказателната отговорност по чл 313 НК. Ако си пазиш номера от предходната декларация, направо жалба до директора на ДП, като след фактите, искаш да се заличи от дан.регистър.
ако искаш дрънни една жица ще ти обясня по телефона.
успех
2 е неизпълним, тк. нотариуса не поддържа подобен архив. Техните архиви съдържат документи по сделки с недвижими имоти, завещания и т.н. Ако държаха копия от всички документи, на всеки нотариус ще му трябва по един товарен влак за архив, на всеки пет години.
Има 3 вариант; подаваш декларация в ДП, в която излагаш фактическата обстановка и заявяваш, че си наясно с наказателната отговорност по чл 313 НК. Ако си пазиш номера от предходната декларация, направо жалба до директора на ДП, като след фактите, искаш да се заличи от дан.регистър.
ако искаш дрънни една жица ще ти обясня по телефона.
успех
Ок.
Значи какво трябва да направя?
Аз съм приятеля на бобката с проблема.
Ето на фактите:
Нямам данни кой е купил колата, защото от мен я купи човек който я е препродал.
Нямам данни за колата защото целия ми архив с документи от онова време липсва.
Помня само номера модела и марката.Цвета също
Нямам представа как може да се води кола със стар номер.Нямам и представа как мога да взема от КАТ такъв документ.От кой да го взема и колко време ще отнеме.Тука в КАТ е кочина, в София не знам как е.Тука-то е Варна....
Еми това се сещам засега
Значи какво трябва да направя?
Аз съм приятеля на бобката с проблема.
Ето на фактите:
Нямам данни кой е купил колата, защото от мен я купи човек който я е препродал.
Нямам данни за колата защото целия ми архив с документи от онова време липсва.
Помня само номера модела и марката.Цвета също

Нямам представа как може да се води кола със стар номер.Нямам и представа как мога да взема от КАТ такъв документ.От кой да го взема и колко време ще отнеме.Тука в КАТ е кочина, в София не знам как е.Тука-то е Варна....
Еми това се сещам засега
не си губи времето да ходиш при нотариуса, няма да ти издадът нищо, т.к не водят такава статистика и не пазят този тип договори, като архив, а по квитанциите за платени такси преди 300 години, няма кой да ти ги рови. само от кат удостоверение, но най-добре директно в данъчното - виж какво съм писал по-горе.
ако нещо не ти е ясно Боби (турбото) ми има телефона, вземи го от него и ми звънни ще ти раскажа приказка, че много дълго за писане.

ако нещо не ти е ясно Боби (турбото) ми има телефона, вземи го от него и ми звънни ще ти раскажа приказка, че много дълго за писане.

Laura написа:Днес бях при нотариуса и ми издаде удостоверение че еди кога си съм сключил такъв договор...
надявам се това трябва да свърши работа?
как мислите?
Ще ти свърши. Аз си продадох жигулата навремето и след хиляди мъки, накарах новия собственик да я прехвърлипме, но той немина през кат след като минахме нотариуса. След време беше ударил колата и без застраховка, застрахователите пратиха писмо до баща ми, (като собственик по талон), да плати сумата по щетата. Баща ми си извади договор т нотариуса и го показа на застрахователите, след което престанаха да го тормозят.
Имам подобен проблем-след като си купих колата(вече бившата(алелуя!))изтървах двуседмичният срок за пререгистрация,а след това ме домързя и не я регистрирах на мое име в КАТ.За сметка на това най-културно я регистрирах в ДАНЪЧНОТО...Скоро я продадох,но чрез договор между стария собственик и новия.Въпросът ми е:мога ли да взема някакъв документ от КАТ или другаде(и как) за това,че вече не я притежавам,с който да я отпиша от данъчното?
No fear, no pain/Nobody left to blame
I'll try alone/Make destiny my own
I learn to free my mind
Myself I now must find
Once more...
I'll try alone/Make destiny my own
I learn to free my mind
Myself I now must find
Once more...
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Имах такъв проблем!
РЕШЕНИЕТО:
1. Молба свободен текст до шефе на КАТ, че ти е нужна служебна бележка откога колата не се води на твое име. Най-долу пишеш, че документа трябва да послужи пред данъчните власти!!!
Ако сте я перегистрирали, получаваш документа в който пише от коя дата не си собственик на въпросното МПС.
2. Щом го вземеш, първо си направи 2 нот.заверени копия. Едниният от двата нот.заверени преписи е за теб /за твоя архив, в случай че отновд ти потрябва/. Другия е за всеки случай...
3. Оттам с служебната бележка, отиди в данъчното и си ОК!
Успех!
РЕШЕНИЕТО:
1. Молба свободен текст до шефе на КАТ, че ти е нужна служебна бележка откога колата не се води на твое име. Най-долу пишеш, че документа трябва да послужи пред данъчните власти!!!
Ако сте я перегистрирали, получаваш документа в който пише от коя дата не си собственик на въпросното МПС.
2. Щом го вземеш, първо си направи 2 нот.заверени копия. Едниният от двата нот.заверени преписи е за теб /за твоя архив, в случай че отновд ти потрябва/. Другия е за всеки случай...
3. Оттам с служебната бележка, отиди в данъчното и си ОК!
Успех!

13 мнения
• Страница 1 от 1