въпрос/проблем с автомат 330д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
въпрос/проблем с автомат 330д
Зная, че е почти невъзможно да се разбере по интернет, какъв е проблема.. ама все пак.
Паля колата и всичко е нормално. Карам 2-3км и отказват скоростите. Няма значение N D или R. Светва индикацуята за проблем. Гася колата. Паля и всичко е ок. И пак и пак...
Не записва грешки.. иначе си ги сменя много мазно. . Когато работи де
Идеи?
Паля колата и всичко е нормално. Карам 2-3км и отказват скоростите. Няма значение N D или R. Светва индикацуята за проблем. Гася колата. Паля и всичко е ок. И пак и пак...
Не записва грешки.. иначе си ги сменя много мазно. . Когато работи де

Идеи?
- Boeing
- Потребител
-
- Кара: 330xd touring M57N 2003
Re: въпрос/проблем с автомат 330д
Колега при мен проблема беше същия. Само където още първия път когато се появи и след около 3 часа вече скоростната кутия ме заряза на пътя. След това основен ремонт и всичко беше ок. Закарай колата на майстор. Колкото по-рано после по малко щети ще има за отремонтиране. Друг е въпроса, че не съм сигурен дали реалното състояние на кутията е от значение за цената на ремонта. Майсторите все казват че ремонта е бил сериозен и скъп 

- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
Смени маслото+филтъра на кутията.АТФ 2 червено към 10л. Явно като загрее турбината не вдига налягане.
- stefan_suny
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330xi
bobreti написа:Смени маслото+филтъра на кутията.АТФ 2 червено към 10л. Явно като загрее турбината не вдига налягане.
Ако нивото на маслото е добре \а най вероятно е\ то смяната му няма да помогне. И налягането го прави помпа \ а не турбината\, която ако се счупи ще разбереш или поне няма да отлепиш изобщо. Има обаче един електрически клапан който регулира налягането в хидравличния блок и аз бих започнал от него. Също ми е интересно коя лампа за проблем светва - зъбното колело ли или лампата на двигателя или и двете? И също къде няма грешки - в двигателя или скоростната кутия? Понякога при проблем с двигателната електроника кутията също влиза в авариен режим и светва зъбното колело, но не знам дали има ситуация в която напълно да спре кутията.
Моята пък и направих ремонт и пак почна да прави мизерии
Проблема беше при мен ( хидроусилвателя) и почистих логиката понеже свалих кутията. Сложих рециклиран Хидроусилвател от ЦАНКО Мид Ауто мисля беше
след 5000 км. Пак почна на четвърта скорост да си мини обороти. Вече незнак какво да правя. Ако може някой да ми каже поне кои кутии са взаимно заменяеми да търся и други

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
stefan_suny - светна само зъбното колело. Като я зачетох колата имаше грешка - проблем при превключване от 2ра на 1ва. След като я изтрих повече нищо не е записвала колата. От към двигател е чиста. Вчера я запалих да поработи на място, да не падне акумулатора.. след 5 мин сложих на D.. и никой.. дори не мръдна 1 метър. Загасих, запалих веднага и всичко беше наред.
Ще го погледна този клапан задължително.
Лошото е, че нямам никакво време за каквито и да е ремонти... Но все пак събирам предположения, че да ги изключвам едно по едно
Ще го погледна този клапан задължително.
Лошото е, че нямам никакво време за каквито и да е ремонти... Но все пак събирам предположения, че да ги изключвам едно по едно
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Ето го клапана(номер 3) над филтъра :
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=EX71-EUR-07-2003-E46-BMW-330xd&diagId=24_0938
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=EX71-EUR-07-2003-E46-BMW-330xd&diagId=24_0938
- Boeing
- Потребител
-
- Кара: 330xd touring M57N 2003
Колега какво стана със скоростната кутия? Интересно ми е 

9 мнения
• Страница 1 от 1