Вибрации при определна скорост (над 80км/ч)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- suni_m3
- Потребител
-
- Кара: BMW E92 335i
Вибрации при определна скорост (над 80км/ч)
Здравейте колеги, днес сложих летните джанти и при висока скорост запова кофти вибрация, която най - вероятно се дължи на втулките. Колата е с централен отвор 72.5(6)мм , а джантата е 78мм. Ходих при Симо от Обеля и той ме посъветва да си поръчам от стругар нови втулки алуминиеви. Въпроса ми е , имали ли сте подобен проблем и познавате ли стругар, който да работи на земни цени, защото на мен ми обявиха цена от 20 лв за брой, което ми се вижда много. Добавям, че гумите са ок ( без кривини, балони и тн. ) и на джантите им беше направен баланс днес.
Re: Вибрации при определна скорост (над 80км/ч)
Пробвай в "Маргел", последно втулките струваха по 8 лева броя.
офф топик - да не се счита за реклама, от конкуренцията съм
офф топик - да не се счита за реклама, от конкуренцията съм

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Има някаква вероятност да ти е и от това ако гумите ти са съхранявани цяла зима неправилно. По принцип зимно време ако са на джанти е добре да са силно напомпани, и джантите една върху друга. Всичко друго може да доведе до деформации, които след 100-200 км. извънградско може да изчезнат напълно като се изпънат добре теловете. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
- Мечтае да кара: М3,М4
- Детайли за колата: Е46 320i
E36 316i
В Маргел съм си правил и човека ми взе 10 лева за втулка,но бяха пластмасови,а за алуминиеви не знам какви пари ще ти вземе.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Top Gun Maverick написа:Има някаква вероятност да ти е и от това ако гумите ти са съхранявани цяла зима неправилно. По принцип зимно време ако са на джанти е добре да са силно напомпани, и джантите една върху друга. Всичко друго може да доведе до деформации, които след 100-200 км. извънградско може да изчезнат напълно като се изпънат добре теловете.

аз мойте ги държа в гаража на стойка за джанти от тия, които се редят една върху друга, но реално гумите са във въздуха, а джантите се държат на стойката по средата.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Никога, повтарям НИКОГА, не взимайте пластмасови втулки от Маргел... патих си... най-добре алуминиеви или стоманени, на стругар.
Si non confectus, non reficiat.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Denmark написа:Top Gun Maverick написа:Има някаква вероятност да ти е и от това ако гумите ти са съхранявани цяла зима неправилно. По принцип зимно време ако са на джанти е добре да са силно напомпани, и джантите една върху друга. Всичко друго може да доведе до деформации, които след 100-200 км. извънградско може да изчезнат напълно като се изпънат добре теловете.
какво значи силно напомпани и защо?
аз мойте ги държа в гаража на стойка за джанти от тия, които се редят една върху друга, но реално гумите са във въздуха, а джантите се държат на стойката по средата.
Защото реално когато гумата е напомпана и е на колата да речем с някакви 2.5 атмосфери, тя понася още допълнителна тежест от колата, а когато я смъкнеш от нея си стои без тази допълнителна тежест. Отделно ако трябва да стои цяла зима да речем или лято на стената, то тя със сигурност ще загуби налягане отново. Но при свалени от колата джанти не е чак такава кофти разликата защото нищо не ги натиска ако си ги сложил правилно. Ако обаче колата стои в покой дълго време, то със сигурност гумата се деформира и затова трябва доста да се напомпа, да кажем ако и дават 2.2-2.5 да я направиш над 3.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
Да, това е ясно, просто никога не се бих замислял да ги напомпам повече. Преди години съм си патил от неправилно съхранени гуми и уж съм си научил урока.
Иначе, аз моите ги държа на подобна стойка:
Виждал съм някои хора да ги държат прави и това според мен е грешка, но пък може би ако наистина са напомпани повече, може да няма проблем.
Иначе, аз моите ги държа на подобна стойка:

Виждал съм някои хора да ги държат прави и това според мен е грешка, но пък може би ако наистина са напомпани повече, може да няма проблем.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Най-добре е да са във въздуха да, тоест да нямат контакт една с друга така че да се натискат. Та браво за стойката! 

- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
Гледам и цената на тази стойка е около 35 лева,и мисля скоро да се сдобия и аз с една такава.
Ще върши чудесна работа.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
vasilzlatkov85 написа:Гледам и цената на тази стойка е около 35 лева,и мисля скоро да се сдобия и аз с една такава.Ще върши чудесна работа.
money well spent, аз мойта стойка я уцелих на промоция тогава и направо я отнесох. Не е най-перфектната изработка, ама кво значение има щом държи гумите. С други думи взимай я за тия пари

- suni_m3
- Потребител
-
- Кара: BMW E92 335i
Мерси колеги, ще си направя втулки при стругар, пък дано се оправи проблема, ако не ще мисля за други варианти ( нови гуми ) . Проблема на джантите е че са с кофти централен размер и няма такива произведени втулки , та поне да пробвам дали ще намали вибрациите. Иначе гумите ги държа една върху друга на джантите както са напомпани на 2.5 атмосфери.
- vasilzlatkov85
- кандидат ентусиаст
-
E36 316i
Трябва да намериш стругар,които да ти вземе размера(отвора) на джантите и да ти направи едни читави втулки,другия варят е оригинални джанти и няма да имаш ядове.

Denmark написа:vasilzlatkov85 написа:Гледам и цената на тази стойка е около 35 лева,и мисля скоро да се сдобия и аз с една такава.Ще върши чудесна работа.
money well spent, аз мойта стойка я уцелих на промоция тогава и направо я отнесох. Не е най-перфектната изработка, ама кво значение има щом държи гумите. С други думи взимай я за тия пари

Понякога една изтрита от вътрешната страна гума не се вижда. Понякога воланът може да изглежда "прав" , но всъщност да има нужда от реглаж на ходова част. Понякога едно "биене" може да е от крива джанта, но винаги се отива на баланс на ходова част- преден и заден мост. Понякога една нова гума бие, а след известно време си пасва и след още малко напомпване заспива. Най- често биене се получава от гуми, но може да има нужда от преглед на шарнири, тампони или биелетки.
Каквото и да се прави с джантите и гумите се преглежда дали има нужда от реглаж на ходова част, особено ако им няма нищо на гумите.
Каквото и да се прави с джантите и гумите се преглежда дали има нужда от реглаж на ходова част, особено ако им няма нищо на гумите.
Да ви предупредя за точно тозо модел стойка. Гледайте да не е сложена на наклон, колкото и малък да е, защото тежестта се прехвърля и опорния крак се чупи.
Моя грешка де...
Моя грешка де...
15 мнения
• Страница 1 от 1