По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от efren » 24 Фев 2017, 14:09

Никъде не съм споменавал, че соца е причина за реда. Просто тогава го имаше малко повече от сега. Факт, който не съм сигурен дали е последица от соца. И пак по темата - преди месец детето на мой познат докато отиваше на училище беше нападнато от бездомен пес в центъра на града и спасено от минувачи. Няма смисъл да ви обяснявам дали на кучето му се е случило нещо. Все пак и бездомните, агресивни и нападащи 11-год деца песове също имат неотменими права. Няма смисъл да се чудим дали проблемите с бездомните помияри са следствие от демокрацията или от липсващите виетнамци (то може едното да има връзка с другото).
... или може би няма проблеми с помиярите и трябва да им се извиним?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Фев 2017, 14:43

Проблема с уличните кучета е, че се кастрират те, а не хората, които ги хранят и "отглеждат" навън, а не в домовете си ...
Или айде поне да ги глобяват :mhihi:

И пак като с въшките - от къде идват тия бездомни кучета? Едва ли са дошли по толерстки пътеки от ЕС, а?

Франция няма комунизъм (или поне не пълен :mhihi: ) ама съм гледал по телевизора
как двама цивилни от някаква служба ходят и глобяват некви стотици евро ако кучето ти се изсере и не си го изчистиш ...
Смятам е излишно да се говори за бездомни кучета ...
Като гледам колко черна сган са си докарали от всякъде където са смукали ресурс едно време са малко по-толерасти от нас ...

Е кво, може ли да се реши проблема с кучетата без социализъм, комунизъм, СССР, СИВ и прочие?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар

Мнение от efren » 24 Фев 2017, 19:32

Въпросът в заглавието е "по-добре ли бяхме по соца?". Никъде не се пита дали това е било заради соца или въпреки него. То може и да е било въпреки него, но да не бъркаме причините и последствията с фактите.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Фев 2017, 22:03

Е и кво? Каква работа ти върши тази констатация без да знаеш детайлите?

Понеже сме все пак БМВ форум ще си позволя една аналогия:

Може ли да се сложи s85 в е36? Да, може.

Това е отговора на въпроса. Това е факта.
Ама нещо гледам много не ги слагат :dunno:
Сигурно не е нещо кой знае кво мотора...

Ето и линк ако случайно не си чел :yes:
viewtopic.php?f=67&t=236785
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 25 Фев 2017, 11:30

Изкривената толерантност идва от страхливост, немарливост и мърлящина. Винаги едно лице, което е отговорно за някакъв проблем може да си измие ръцете с толерантност и някакви европейски ценности и да не направи нищо. Истинската толерантност е да приемаш различните, стига да не накърняват твоята свобода. Никъде не пише, че трябва да оставим циганите да ни ограбват безнаказано или някой смрад да разнася въшки и да заразява другите. Даже българите изобщо не са толерантни към различните, дори повечето биха избили всички цигани, педераси и хората, които карат френски и италиански коли :lol: Ама пусти старх. Българинът е толерантен истински единствено към Азис, защото прави хубава музика :lol: и към корупцията, защото се надява един ден и той да участва в нея от страната, която взема. Има истинска толерантност и към мутрите, защото комплекасарите се надяват някой ден ако не станат мутри, поне да ги приемат в обкръжението на истинските батки. Ако има далверка, нашенецът става толерантен и към циганите, ама само докато е на кяр. Останалото е мързел и оправдания.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Фев 2017, 12:17

Човек,ти трябва да пишеш,сериозно :clap: :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Фев 2017, 14:40

Такова нещо като толерантност не съществува само по себе си , като си толерантен а оня - обекта на толерастията ти се качва на главата ти не си толерантен - ти си просто един загубеняк и нещастник .
Тоя глупав термин - толерантност , се насажда единствено с цел да се манипулира обществото . Какво значи да си толерантен ? Истинското значение на тоя термин е - да допускаш за нормално малцинството да налага волята си над мнозинството . Дори отделни екземпляри се опитват да го правят криейки се зад измислени каузи . Малцинствените групи са част от обществото , те или спазват общоприетите норми на поведение и законите или си понасят последствията . Не виждам за каква толерантност може да става дума в това .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 25 Фев 2017, 15:55

Такова нещо като толерантност не съществува само по себе си , като си толерантен а оня - обекта на толерастията ти се качва на главата ти не си толерантен - ти си просто един загубеняк и нещастник .
Тоя глупав термин - толерантност , се насажда единствено с цел да се манипулира обществото . Какво значи да си толерантен ?

Това значи:
Толерантността (също търпимостта) е термин в социалните, културни и прочее контексти да опише поведения, маниери, подходи и отношения на подкрепа, разбиране и недискриминация към малцинствени или слабо представени групи, или групи, които по някакъв начин са в неравностойно положение.

Всъщност темата беше, по-добре ли сме живели през соца. Аз не, защото обичам свободата, обичам много да пътувам, мразя сивите сгради и дрехи и обичам да имам избор.
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 25 Фев 2017, 18:27

Искаш да кажеш, че мразиш гадните сиви панелни квартали на София от соца и харесваш сегашното презастрояване защото е шарено? Искам да ми кажеш какъв избор имаш по въпроса с въшките и уличните помияри? През соца наистина тези които имаха въшки нямаха избор, сега имат... Да живее демокрацията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 25 Фев 2017, 21:30

efren написа:Искаш да кажеш, че мразиш гадните сиви панелни квартали на София от соца и харесваш сегашното презастрояване защото е шарено? Искам да ми кажеш какъв избор имаш по въпроса с въшките и уличните помияри? През соца наистина тези които имаха въшки нямаха избор, сега имат... Да живее демокрацията.

Е тук ме хвана неподготвен, предавам се. Последно ходих в София при един приятел в някаква стара кооперация на Скобелев някъде. На мен жилището много ми хареса, даже се замислих за едно такова. Ама вноската по кредита за такова жилище не ме изкефи. Кумеца живее в някаква кооперация в Павлово, ново строителство но не ми грознееше. Даже има езерце с рибки в двора. Посещавал съм много европейски столици и София не изглежда толкова зле. Космополитен град, където има всичко за всеки. Ако пък нашето море ти се струва презастроено, значи не си виждал Френската Ривиера. Нови кооперации има всякакви. Скапаните са евтини, добрите в добрите квартали са скъпи и не остават пари за БМВ. Заплати в София също има всякакви. Е за тия от по няколко К искат да говориш английски и поне още един език(без цигански, турски и влашки) и да разбираш от компютри, за другите от по половин К, не. Несправедливост има навсякъде по света. Едни въшки и едни помияри не са кой знае какъв нерешим житейски проблем. Пожелавам ти най-искрено и чистосърдечно през целият ти живот грозните кооперации, помиярите и въшките да са ти най-големия проблем.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Фев 2017, 23:20

efren написа:...

не ти ли хареса аналогията за s85? Нищо не каза :dunno:

На панелните квартали трябва да им се признае едно - строени са като квартали и с мисъл :yes:
Самите блокове :no: Идеята за панели и ЕПК :no:
С две думи - пак добри намерение и половинчато изпълнение :dunno:
Изображение

...

Аватар

Мнение от efren » 25 Фев 2017, 23:49

K_Ilkov написа:
efren написа:...

не ти ли хареса аналогията за s85? Нищо не каза :dunno:

На панелните квартали трябва да им се признае едно - строени са като квартали и с мисъл :yes:
Самите блокове :no: Идеята за панели и ЕПК :no:
С две думи - пак добри намерение и половинчато изпълнение :dunno:

За s85 само ти си знаеш логиката - не мога да я хвана, не коментирам. Панелите като качество са ужасни, но поне са константно лоши, за разлика от новото строителство което си е рулетка.
ukelichko написа:
efren написа:Искаш да кажеш, че мразиш гадните сиви панелни квартали на София от соца и харесваш сегашното презастрояване защото е шарено? Искам да ми кажеш какъв избор имаш по въпроса с въшките и уличните помияри? През соца наистина тези които имаха въшки нямаха избор, сега имат... Да живее демокрацията.

Е тук ме хвана неподготвен, предавам се. Последно ходих в София при един приятел в някаква стара кооперация на Скобелев някъде. На мен жилището много ми хареса, даже се замислих за едно такова. Ама вноската по кредита за такова жилище не ме изкефи. Кумеца живее в някаква кооперация в Павлово, ново строителство но не ми грознееше. Даже има езерце с рибки в двора. Посещавал съм много европейски столици и София не изглежда толкова зле. Космополитен град, където има всичко за всеки. Ако пък нашето море ти се струва презастроено, значи не си виждал Френската Ривиера. Нови кооперации има всякакви. Скапаните са евтини, добрите в добрите квартали са скъпи и не остават пари за БМВ. Заплати в София също има всякакви. Е за тия от по няколко К искат да говориш английски и поне още един език(без цигански, турски и влашки) и да разбираш от компютри, за другите от по половин К, не. Несправедливост има навсякъде по света. Едни въшки и едни помияри не са кой знае какъв нерешим житейски проблем. Пожелавам ти най-искрено и чистосърдечно през целият ти живот грозните кооперации, помиярите и въшките да са ти най-големия проблем.

Абсолютно никакъв смисъл не виждам в това да има рибки, ако са в сянката на съседния блок, който е в сянката на съседния и т.н. Другите евростолици са ми през оная работа, София беше супер устроена във всички квартали проектирани от западналия соц, а сега много от тях се превърнаха в гета. Връх в проектирането и планирането беше изграждането на Арена Армеец, на която паркинга има общо два вход/изхода, които излизат на една и съща улица :kuku:
Не искам да изпадам в подробности за гъзарските квартали, на които по тротоарите са спрели коли на всеки метър. Иначе да - мога да сравня София с няколко други столици (аз не съм ходил в много) - по прашна и мръсна не е лесно да се намери.
П.С. През живота си никога не съм живял в кооперация, не знам какво не им харесвате на къщите...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 26 Фев 2017, 0:31

ukelichko написа:.........

АЕЦ -а сивее ли ти или е добре ? :mrgreen: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 26 Фев 2017, 2:22

hell's angel написа:
ukelichko написа:.........

АЕЦ -а сивее ли ти или е добре ? :mrgreen: :mhihi:

Нямам право да разгласявам подробности. Пише ми го в договора. :mhihi: :mrgreen:

П.С. През живота си никога не съм живял в кооперация, не знам какво не им харесвате на къщите...

Харесвам им всичко и даже живея в къща, ама панелките ме връщат в моята младост, когато хлябът беше по 30 стотинки и е@ането беше на мода.
Не искам да изпадам в подробности за гъзарските квартали, на които по тротоарите са спрели коли на всеки метър.

Те гъзарите и без това не ходят пеш и не им трябват тротоари. :mhihi:
София беше супер устроена във всички квартали проектирани от западналия соц....

Беше, ама ние от провинцията нямахме право да живеем там. Всъщност имаше разни опции като Кремиковци, да стана ватман или да се оженя за местна. И държани толкова години далеч от обетованата земя, през прехода половината селяни се преместиха в София само ей така, заради едната мечта и защото има трамваи. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Фев 2017, 9:44

Те щото западняците всите живеят в столиците , та и тука всеки от горно нанадолнище , от долно нанадолнище и от всяка махала и паланка трябва да отиде в София да си търси панелката . Що ? По селата не живеят хора в Европата или как ? Панелка или не , няма как всички да живеят в еднофамилна къща - поне в големите градове няма как .
Тия разкази как било някъде по европата , много напомнят един Алеков персонаж . Като го пуснем паралела назад във времето , 100-120 години назад българина си е все същия . Дали в панелка или саниран коптор с рибки отпред си е все същия бай Ганя .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата