Въпросче за ABS!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпросче за ABS!

Мнение от mirmidon » 16 Дек 2006, 18:34

Когато подам контакт оранжевата лампа светва за момент и след това изгасва. Това е показател, че абс-а работи до колкото знам. Обаче предишната ми кола беше Волво 850 и когато при спиране се включваше абс-а лампата светваше и веднага при прекъсване на асистенцията му изгасваше. Въптосът ми е дали и при БМВ е така? Собственик съм от 4 месеца и досега никога не ми е светвала лампата на абс освен при подаването на контакт. Дали имам проблем с абс-а или при БМВ лампата не свети коато се включва, а се усеща само на педала. Сега когато е студено и сутрин рано има заледявания по пътя на няколко места усетих леко притрепване(все едно топченца те бият по крака) на педала на спирачката при по ряско спирания върху заледен участък!
B M W и всички останали!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 16 Дек 2006, 18:42

Всичко си е наред :) точно както трябва си работи лампата. Ако няма проблеми лампата светка само за малко при даване на контакт и изгасва. Нормално е и да чувстваш леко притрапване на педала когато се наложи да ти помага ABSа. Поне при мен точно така си работи и доколкото знам това е нормалното му състояние.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 18 Дек 2006, 11:48

juro написа:Всичко си е наред :) точно както трябва си работи лампата. Ако няма проблеми лампата светка само за малко при даване на контакт и изгасва. Нормално е и да чувстваш леко притрапване на педала когато се наложи да ти помага ABSа. Поне при мен точно така си работи и доколкото знам това е нормалното му състояние.

Точно така, лампата не свети когато ти помага ABS-а а само се усеща на педала на спирачката. Лампата свети само в началото (когато дадещ на контакт) и светва постоянно ако има проблем в системата и тя не работи.

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

за абс-то

Мнение от Dido_stz » 18 Дек 2006, 13:00

а при мен момчета се получава нещо, което не знам дали е екстра или е проблем.Когато спирам при натискане на педала го припомпвам,не го натискам здраво и постоянно.Обаче ако например при някаква ситуация натисна спирачката здраво, дори и да я пусна колата продължава да спира и спира на място без моята намес.Имам чувството, че това е екстра за перфектно спиране,ама се притесявам така ли трябва да е? Ако има някой който да знае нека помага. :help: :help: :help: :help: :help: :help:
the project is ready....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 18 Дек 2006, 13:15

По скоро ти задържат цилиндърчетатата!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 18 Дек 2006, 13:23

И аз не съм чувал за такава "екстра", май колегата е прав.

ботокс ефект 
Аватар

a

Мнение от Dido_stz » 18 Дек 2006, 15:01

аз мога ли да направя нещо по въпроса или да ходя да си давам паричките :mhihi:
the project is ready....
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 18 Дек 2006, 15:17

Еми щом питаш нас дали ти можеш, най-добре ходи си дай паричките :mhihi:

ботокс ефект 
Аватар

абс

Мнение от Dido_stz » 18 Дек 2006, 17:50

да бе пич.Просто си взех бмвето преди 1 седмица и не сам го разучил още.Иначе преди това имах една вектра, която я бях разглабял неколкократно.Ама за бумер а не знам още :dunno:
the project is ready....
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 18 Дек 2006, 18:51

Lok-Na-Rok!

Чисти цилиндрите... Не е кой знае какво.
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 19 Дек 2006, 14:13

По-скоро Волквото нещо е имало дерт, защото не само при БМВ лампата на АБС светва контролно при палене и после САМО ако нещо се издъни по АБС системата светва, а не при задействане й (трептенето на педала).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 20 Дек 2006, 1:43

Аз карах 750-ката, а таткоми караше s80-ка и при нея беше същото. Светеше лампата на абс-а когато се включваше, по същият начин когато свети stc лампата при вклчването му в завой.
B M W и всички останали!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Дек 2006, 14:35

Колега, ти бъркаш АБС с някаква система за стабилност, според мен. Техните лампи мигат като се задействат. АБС лампата най много да свети докато вдигнеш над 30км/час, когато се активира системата (при по-старите Мерцдеси е така), но при БМВ не свети, освен докато запалиш колата ;)
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 21 Дек 2006, 0:59

Колега, ти бъркаш АБС с някаква система за стабилност, според мен. Техните лампи мигат като се задействат. АБС лампата най много да свети докато вдигнеш над 30км/час, когато се активира системата (при по-старите Мерцдеси е така), но при БМВ не свети, освен докато запалиш колата

Май не си прочел темата както трябва! Аз говорех за Волво, а не за БМВ и Мерцедес. И не бъркам лампите, а говорех че при волво лампата на абс-а свети по същият начин както когато се включва лампата за СТЦ:) Карал съм две години Волво и много добре знам коя лампа за какво е и кога свети, а там има лампи за какви ли не простотии.
Колеги всичко ми стана ясно(просто за първи път имам БМВ и не ми беше ясна тази история с абс-а), мерси за бързите отговори!
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от stoni » 24 Дек 2006, 20:18

аз имах V40 и светваше само като я дам на контакт и после гаснеше и за 40000км. не ми е светвала нито веднъж, на БМВ е същото

Следваща

Назад към E36