Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
Nickelback написа:Деб@...Тъкмо си викам един път ще напишеш почти 100% положително мнение в тоя форум, а то...
Аз пиша това, което няма да видите в туристическите указатели или в рекламите на емиграционните власти. Оня кърдав идиот (приятелчето на Стинката) докара хиляди маймуни за сметка на данъкоплатеца. Говорят за 400 000 емигранти дошли 2016г. Попитайте, колко нови училища, болници и т.н. сервизи са открити.
Тук има място за всички, но да няма после въпроси тип "Ама аз не знаех" или "Ти защо не каза?"
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Хубаво е, че споделяш такова инфо, но сравнението с тук не е много коректно и правилно.
Ти го смяташ там, че си сам и няма никой зад теб, а тук всеки е в на мама жилището и баба и дедо гледат децата и прочие облаги понеже сме си "дома".
Ако е възможно някак да се смята равно положение и тук .. отиваш сам, в чужд град, няма никой, плащаш наеми и това сравнено с "там" някъде си , кое е по-добре и кое има някаква перспектива и бъдеще.
Защото някак се създава впечатление, че тук си е мега яко, но то се дължи сигурно бая % на второто ми изречение, като го махнем него , какво правим ?
И някак София е извън сравнението малко, понеже там оле мале може да си осигуриш нещо, но държавата не е София.
А пък навън как е като цяло цялата държава, а не техните столици, дето нали има повече работа и условия.
Хубаво е да казвате цялостното състояние на нещата, дали е като тук извън София сичко е майка плаче.
Ти го смяташ там, че си сам и няма никой зад теб, а тук всеки е в на мама жилището и баба и дедо гледат децата и прочие облаги понеже сме си "дома".
Ако е възможно някак да се смята равно положение и тук .. отиваш сам, в чужд град, няма никой, плащаш наеми и това сравнено с "там" някъде си , кое е по-добре и кое има някаква перспектива и бъдеще.
Защото някак се създава впечатление, че тук си е мега яко, но то се дължи сигурно бая % на второто ми изречение, като го махнем него , какво правим ?
И някак София е извън сравнението малко, понеже там оле мале може да си осигуриш нещо, но държавата не е София.
А пък навън как е като цяло цялата държава, а не техните столици, дето нали има повече работа и условия.
Хубаво е да казвате цялостното състояние на нещата, дали е като тук извън София сичко е майка плаче.

Аз не мога да пиша за места, където нямам опит. Кебек (като провинция) се дели на Монреал и всичко друго. От седем милиона провинция, близо 4 живеят в голям Монреал. В провинцията е страшно. Един град Кебек, столица на провинцията. Красив и бял град. Черните там са само туристи. Отивате и ще видите расизъм в действие. Говорите френски, не кебешки - на какви се правите? На английски са отказвали да ни обслужат в пицария ... И това е туристически град. Канада са няколко големи градове и това е. Е, може да правите пари като шофьори на север, но това е друга история.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
magareto_yori написа:alekangg написа:magareto_yori написа:Беше без пари! Най- много са шведите, после норвежците, датчани, немци и т.н.
Януари бях там. Една бира в лайнян ресторант е близо 4 евро, фанта в чаша с половин кило лед 3.5 евра! Ай няма нужда.
Къде си бил не се разбра? И къде има най-много шведи и норвежци.
В канарите със сигурност не са от най-многобройните!
Тези цени къде са??
Постоянно живеещи най-много има немци, англичани и италианци. След това другите, които са в пъти по-малко.
П.с. наистина има най много немци и англичани![]()
Тези цени са на гран канария. Говоря за цени по заведенията, че са почти идентични за храната в сравнение с тукашните. Иначе една бира при мен е 8-9 евро в бара и 3-4 в магазина. А за броя на туристите го четох в местния норвежки вестник дето го издават в гран канария.ако те лъжат и аз ви лъжа.
За норвежците и датчаните видях, че си се поправил, вестниците са ясни, както навсякъде се лъже яко.
Ето истинска информация, ако те интересува от националния статистически институт, където може да си види по области какви чужденци има според държава и дори пол, данните са актуализирани на 01.01.2016
Постоянно живеещи на островите Гран Канария, Лансароте и Фуертевентура
Шведи-1400
Норвежци -2674
Датчани-610
Немци- 13000
Англичани - 12000
Италианци - 16000
Българи-1300
И т.н.
Не знам къде си пил бира за 4 евро, освен ако не е била някаква белгийска или над 0,500ml, обикновено 330ml са 1,20-1,50 евро. С фантата за 3,50 евро направо ме разби, вероятно има и такива места, но те са единици.
Явно си бил в кръчма за норвежци и датчани, нямам друго обяснение честно.
Тези цени, дори да ги има са някакви супер завишени.
По Канарските острови е много евтино, може би, най-евтино от цяла Европа, като това включва всички видове цени.
Кафе 0,80 до максимум 1 евро при някой италианец.
Местни кръчми с дневно меню 1,2,3 и пиене 7-8-9 евро
330мл бира 1,20-1,40 евро.
Бензин сега се вдигна 0,80-0,85 цента, беше стигнал 0,70 и нещо.
Цени в магазина
Лаваца черна 250гр - 3 евро
Шунки варени 6-7-8 евро, най-скъпата е 11, която се реже от бута.
Бри президент под 1,80 евро
Слънчогледово олио 1-1,10 евро за 1л
Прясно мляко в тетрапак 1л 0,60-0,70 евро, най-скъпите марки като Президент са 0,80-0,90 евро.
Цена от снимката долу е от преди седмица от центъра на Сан Кристобал в Тенерифе, втория по големина град.
За 2,90 евро включва закуска от малко хлебче-земелка с нещо вътре, кашкавал, пастет или др, чаша изцеден сок от портокал, не от кутия, купичка с нарязани различни плодове и кафе.
Изводите за вас.
Освен тези цени на храни и продукти, местните били те и чужденци, ако са постоянно живеещи имат 50% намаление за самолети и кораби между островите и до Испания, редовно летят за по 20-30евро двупосочно до Мадрид, Барселона, Севия.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
чудесни цени,за съжаление на мен не ми се случиха
Бях в плая дел инглес близо до плажа. Кафета и ядене предимно около мен. Един ден бях до пуерто рико,пак на плажа и цените бяха същите. И да фанта,кола и тям подобните бяха 3.50 еуро.Незнам зашо и викаха,че това била голямата фанта. Сервирана в чаша с много лед и от автомат
последно платих 15/16 евро за 3 фанти и 2 кафета и мисля минерална вода.Тва в посредствено заведение на плажа. А бирата наливна,няква тамошна,мисля тропикал се казваше и си беше 3.90. Пиците средно по 10 евраМоже и поскандинавчени да са били заведенията,незнам.За първи и последен път ходя там. Заведения не съм подбирал по цени,може и да има евтини.Но все пак не съм ходил с идеята да ям в кварталните кръчми. Цените в магазините също бяха завишени. Спомням си,че портокалите бяха 1.2 евра,което ми се вижда много за там. За сравнение вчера се върнах от друга част на испания,където бях за уикенда и портокалите бяха 50 цента. В кръчмата осем човека се разпорихме за 200 евро,тва с много вино. В тенерифе не съм ходил,ама няма и да ида.другата зима ще карам сноуборд
Да не превръщаме темата в туристическа,ако някой има интерес да отварим друга.Или то май имаше такава

Да не превръщаме темата в туристическа,ако някой има интерес да отварим друга.Или то май имаше такава

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Само за спорта, не че ще емигрирам там, но някой бил ли е в Еквадор? Четох, че е идеалното място за живот, ако имаш някакви доходи от порядъка на 2К долара месечно. Страшна природа, бедно, но дружелюбно население и много ниски цени. Като изключим Гуаякил, почти нямало тежка престъпност и си било някаква форма на социализъм. Иначе работа и бизнес за емигрантите нямало. Руски и американски пенсионери умирали да се заселят там заради климата и природата. И аз бих се заселил в Салинас, където е вечно лято, макар че като разгледах на стрийт вю-то, циганийка ми се видя. Ама пък вечно лято 

ukelichko написа:Само за спорта, не че ще емигрирам там, но някой бил ли е в Еквадор? Четох, че е идеалното място за живот, ако имаш някакви доходи от порядъка на 2К долара месечно. Страшна природа, бедно, но дружелюбно население и много ниски цени. Като изключим Гуаякил, почти нямало тежка престъпност и си било някаква форма на социализъм. Иначе работа и бизнес за емигрантите нямало. Руски и американски пенсионери умирали да се заселят там заради климата и природата. И аз бих се заселил в Салинас, където е вечно лято, макар че като разгледах на стрийт вю-то, циганийка ми се видя. Ама пък вечно лято
Защо там? Иди в Куба

Понеже не ми повярваха за нивото на медицинско обслужване в Кебек, изнамерих нещо интересно. Мразя да се оказвам прав и да си губя времето с тролове, неверници или просто желаещи да се заяждат юзъри. Та накратко:
http://www.tvanouvelles.ca/2017/02/12/l ... s-urgences
Средното чакане за прием от лекар в спешното (бърза помощ) е 15 (петнадесет) часа.
Ако имате още въпроси за безплатната медицинска помощ, насреща съм
http://www.tvanouvelles.ca/2017/02/12/l ... s-urgences
Средното чакане за прием от лекар в спешното (бърза помощ) е 15 (петнадесет) часа.
Ако имате още въпроси за безплатната медицинска помощ, насреща съм

- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Предлагат ми работа в Холандия, Маастрихт. Заплата след данъците ми остава 4500 евро на месец. Достатъчни ли са за наем, храна, дрехи, битови сметки? Семейство без деца.
Sent from my iPhone using Tapatalk
anttonev написа:Предлагат ми работа в Холандия, Маастрихт...
Бил съм в Белгия , близо до Кортрик, Харелбеке се казваше градчето , макар и за два пъти по 2 седмици си спомням, че цените в магазина бяха, като в БГ само че в евро. Разбира се някои неща бяха и по-скъпи. Проверих после за майтап цените на наемите в Кортрик бяха от порядъка на 500-600 евро за малък двустаен апартамент. Всичко това по спомен. Като се има в предвид и сходството между двете държави си мисля, че не се различават много много, но някой с наблюдения в самата Холандия би бил по-наясно.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
anttonev написа:Предлагат ми работа в Холандия, Маастрихт. Заплата след данъците ми остава 4500 евро на месец. Достатъчни ли са за наем, храна, дрехи, битови сметки? Семейство без деца.
Мой познат в ротердам със семейство и дете издържа 3мата с минималната им към 1500 евра
Ти смятай нагоре
Заплати 3-4е е доста добре спрямо цените им.
Скачай смело;)
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

anttonev написа:Предлагат ми работа в Холандия, Маастрихт. Заплата след данъците ми остава 4500 евро на месец. Достатъчни ли са за наем, храна, дрехи, битови сметки? Семейство без деца.
Мисля, че ще ти стигнат дори без много да се ограничаваш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Някаква съществена разлика между Копенхаген, Оденс и Архус в Дания; Малмьо, Гьотеборг и Стокхолм в Швеция;Осло и Берген в Норвегия и Хелзинки и Еспо във Финландия? Кой език е най-труден измежду четирите? Къде е най-топло измежду тези градове? Къде има най-малко чалмари, черни... абе изобщо чужденци, като цяло?
madafaka_donkele написа:Някаква съществена разлика между Копенхаген, Оденс и Архус в Дания; Малмьо, Гьотеборг и Стокхолм в Швеция;Осло и Берген в Норвегия и Хелзинки и Еспо във Финландия? Кой език е най-труден измежду четирите? Къде е най-топло измежду тези градове? Къде има най-малко чалмари, черни... абе изобщо чужденци, като цяло?
финландския е невъобразим... няма една обща дума с друг език... мисля, че има няколко само с ... унгарския? ама така съм чувал
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
...и с естонския.В една група са трите.