Проблем с осветлението над заден регистрационен номер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- turgai_kalinov
- Потребител
-
Проблем с осветлението над заден регистрационен номер
Здравейте, колеги! Искам да попитам за инфо относно един малък проблем, на който търся решение. Осветлението ми на задния регистрационен номер не работи нормално. Разглобих го да го видя, плафона на едната лампа беше корозирал напълно, почистих го, прекарах му ток от другия работещ плафон, но пак не работи както трябва. Имам чувството, че просто нещо просто е объркано в самия панел над номера.
Искам да попитам някой ако може да ми каже целия панел над номера ли трябва да сменя, заедно с копчето за отваряне на багажника или само плафоните е достатъчно?
Искам да попитам някой ако може да ми каже целия панел над номера ли трябва да сменя, заедно с копчето за отваряне на багажника или само плафоните е достатъчно?
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
Re: Проблем с осветлението над заден регистрационен номер
Какво означава че не работи както трябва? Не свети изобщо или? Много е възможно да имаш прекъснати кабели във гумения маншон между капака на багажника и самото купе, провери там.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
стига ли ток до него?
На мен едната ми кружка беше изгоряла и си взех LED, и като тръгнах да ги слагам едното краченце направо изпадна - и при мен беше корозирало. В последствие свалих панела и вкъщи направо прекарах кабелите към диодите. Всъщност стана много културно с кабелни обувки и сега дори и да изгорят няма да имам проблеми да ги сменя с други.
Та мисълта ми е, свали си панела (на 4 торкс болта се държи и изключи буксите за светлините) и го занесе вкъщи и ще го измислиш на спокойствие. Това ако колата е седан, при комби/купе/кабрио предполагам е същото.
На мен едната ми кружка беше изгоряла и си взех LED, и като тръгнах да ги слагам едното краченце направо изпадна - и при мен беше корозирало. В последствие свалих панела и вкъщи направо прекарах кабелите към диодите. Всъщност стана много културно с кабелни обувки и сега дори и да изгорят няма да имам проблеми да ги сменя с други.
Та мисълта ми е, свали си панела (на 4 торкс болта се държи и изключи буксите за светлините) и го занесе вкъщи и ще го измислиш на спокойствие. Това ако колата е седан, при комби/купе/кабрио предполагам е същото.

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
И аз не разбрах какво значи да не работят нормално, но мога да кажа, че в оригинален вид крушките са вързани съответно лява за лявата и дясна за дясната задни чек лампи на таблото. Прекарвайки ток от едната до другата се нарушава чека и няма да работи коректно. Наистина плафончета страдат от корозия по клемите и ми се е случвало да не свети чек при изгоряла лампа или да свети и да няма изгоряла крушка като винаги се е оказвал проблема именно в плафончетата на номера. След като се почистят добре клемите това се оправя.

4 мнения
• Страница 1 от 1