Е46 320д фейса- драма с подгрев странични огледала
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- novatora
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 320d 150 hp 2003 turing
- Мечтае да кара: 7 серия
Е46 320д фейса- драма с подгрев странични огледала
Здр. колеги. Лятото имах инцидент с шофьорското огледало и беше счупено. Смених го с ново втора ръка и сам се прецакал защото не съм обърнал внимание че е без подгрев. Сега в студа като ми потрябва установих грешката. Намерих букса с подгрев и стъкло и я смених. Огледалото заработи. Пасажерското също не грееше и пробвах новото стъкло пак не грее. Разглобих вратата и драмата започна. Оказа се че тая врата е от е46 без подгрев защото 4 и 5 пин именно на черните кабели дето е подгрева нямат крачета. Как да процедирам колеги? Струва ли си да прокарвам кабели или да търся инсталация с подгрев?
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Re: Е46 320д фейса- драма с подгрев странични огледала
Не съм запознат дали до буксата са прекарани вече, ако са прекарани и трябва само да се пуснат два кабела до огледалото действай не мисля, че ще е голям филм.
Ако не трябва да измислиш алтернатива, аз нямам подгрев и мисля да прекарам скоро само да ми остане време. Така, че ако някой има повече информация ще е полезна и за мен
освен ако няма вече пусната такава тема.
EDIT :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=411130&p=4215463&hilit=%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B2#p4215463
Ето го решението така ще направя и аз
Ако не трябва да измислиш алтернатива, аз нямам подгрев и мисля да прекарам скоро само да ми остане време. Така, че ако някой има повече информация ще е полезна и за мен

EDIT :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=411130&p=4215463&hilit=%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B2#p4215463
Ето го решението така ще направя и аз

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- novatora
- Потребител
-
Огледалото си е с подгрев. Кабела си е прекаран но в самата врата вътре дето е буксата е само с 3 пина. На шофьорската врата са 5 и си работи подгрева. Колата ми има подгрев от завода. Просто е имало сигурно удар на тая врата и е сложена от кола без подгрев. Възможно ли е да съм само с подгрев от шофьора заводско? Та мисълта ми беше от как да взема ток за подгрева и да функционира при пускане. Постоянно греене не е практично.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Ако са сложили друга врата би трябвало да има надени кабели някъде. Ако няма проследи кабелите от вратата поне до шасито вътре и ще разбереш дали е имало.
Едни казват, че се пуска при +3 градуса , други че работи постоянно . Че кола с кожен салон, подгрев на седалките и памет ( както съм аз ) имат подгрев - аз нямам
А някой, че само пасажерското огледало има подгрев. Имам двама приятели с е46 с платнян салон .... единия му грея постоянно , а на другия като паднат температурите
Единия е с подгрев на пръскалките дригия без, а аз би трябвало да имам заради пакета, който имам ,но нямам подгрев на пръскалките .
Не знам какъв съвет да ти дам. Ако държиш да е като хората проследи кабелите да видиш и си удължи кабелите до огледалото. Ако нямаш и не са надени давай на късо и слагай подгряващо огледало с копче
Друго не виждам какво можеш да направиш.
Едни казват, че се пуска при +3 градуса , други че работи постоянно . Че кола с кожен салон, подгрев на седалките и памет ( както съм аз ) имат подгрев - аз нямам

А някой, че само пасажерското огледало има подгрев. Имам двама приятели с е46 с платнян салон .... единия му грея постоянно , а на другия като паднат температурите

Единия е с подгрев на пръскалките дригия без, а аз би трябвало да имам заради пакета, който имам ,но нямам подгрев на пръскалките .
Не знам какъв съвет да ти дам. Ако държиш да е като хората проследи кабелите да видиш и си удължи кабелите до огледалото. Ако нямаш и не са надени давай на късо и слагай подгряващо огледало с копче

Друго не виждам какво можеш да направиш.

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- novatora
- Потребител
-
Да колега прав си. Нали поправих шофьорското и го следим цял ден, грее си. Градусите са около нулата. Като станат над +5 няма ли да спре да грее? Ако е постоянно какво правим лятото? Сега ми дойде една идея да го захраня огледалото от ел моторчето на пасажерската врата и да поставя копче, да го прекъсвам( да го пускам когато ми е нужно). Копчето ще сложа на кухината където е дръжката (където е управлението на огледалата на шофьорската врата). Малко жигулско изп лнение но ще реша доста главоболия.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Имаш прокарана инсталация до буксата на вратата! Каква драма, какви 5 лева? От морга си сваляш двата кабела с пиновете до огледалото и съответно до буксата, която се намира в гофрето към купето. Като ги сваляш от вратата, ще видиш в кои пинове се намират!
- novatora
- Потребител
-
Огледалото си е с букса за подгрев. Тази във вратата е за кола без подгрев. Има само 3 кабела 3 пина. Огледалото е с 5 пина. Точно тези дето трябва да греят не контактуват никъде. Този кабел дето идва от купето ли трябва да сменя? Възможно ли е? Той е в сноп с други
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
novatora написа:Да колега прав си. Нали поправих шофьорското и го следим цял ден, грее си. Градусите са около нулата. Като станат над +5 няма ли да спре да грее? Ако е постоянно какво правим лятото? Сега ми дойде една идея да го захраня огледалото от ел моторчето на пасажерската врата и да поставя копче, да го прекъсвам( да го пускам когато ми е нужно). Копчето ще сложа на кухината където е дръжката (където е управлението на огледалата на шофьорската врата). Малко жигулско изп лнение но ще реша доста главоболия.
Няма никаква логика огледалото да грее само при под +3 градуса. Подгряването не е сложено за размразяване на огледалото, а за изсушаването му. При дъжд пак трябва да работи, за да изсушава капките и да се вижда. Това лято не ми работеше подгрева на дясното огледало и по дъждовете не се виждаше нищо, а лявото беше идеално. Сега като го оправих нямам грижи. Огледалата трябва да греят постоянно!
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Това е истината! Немските инженери не правят излишни неща и това важи и за отоплението на огледалата.
- novatora
- Потребител
-
Значи си греят постоянно. Тогава свързването се улеснява. Другият вариянт ако не шскаш лятото да грееш махаш бушон 25 от 5ампера
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
novatora написа:Огледалото си е с букса за подгрев. Тази във вратата е за кола без подгрев. Има само 3 кабела 3 пина. Огледалото е с 5 пина. Точно тези дето трябва да греят не контактуват никъде. Този кабел дето идва от купето ли трябва да сменя? Възможно ли е? Той е в сноп с други
Нищо не разбрах!

Вратата има букса, която се включва в буксата на купето. Инсталация за подгрева на огледалото, от бушоните до буксата на купето си я имаш. Остава ти да прокараш две кабелчета от буксата на вратата до огледалото. Понеже новата врата ги няма. От някоя морга си ги набавяш, като гледаш от кои пинове на буксата на вратата ги махаш, и си ги слагаш на твоята букса, като прокарваш кабелчетата до огледалото.
Огледалата не греят постоянно, включват се под определена температура!
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
vavilon написа:novatora написа:Огледалото си е с букса за подгрев. Тази във вратата е за кола без подгрев. Има само 3 кабела 3 пина. Огледалото е с 5 пина. Точно тези дето трябва да греят не контактуват никъде. Този кабел дето идва от купето ли трябва да сменя? Възможно ли е? Той е в сноп с други
Нищо не разбрах!![]()
Вратата има букса, която се включва в буксата на купето. Инсталация за подгрева на огледалото, от бушоните до буксата на купето си я имаш. Остава ти да прокараш две кабелчета от буксата на вратата до огледалото. Понеже новата врата ги няма. От някоя морга си ги набавяш, като гледаш от кои пинове на буксата на вратата ги махаш, и си ги слагаш на твоята букса, като прокарваш кабелчетата до огледалото.
Огледалата не греят постоянно, включват се под определена температура!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=116080
В тази тема колега пише, че се подгряват постоянно. На е36-цата ми се подгряваха постоянно.И както каза колегата по горе
NGneer4eto написа:novatora написа:Да колега прав си. Нали поправих шофьорското и го следим цял ден, грее си. Градусите са около нулата. Като станат над +5 няма ли да спре да грее? Ако е постоянно какво правим лятото? Сега ми дойде една идея да го захраня огледалото от ел моторчето на пасажерската врата и да поставя копче, да го прекъсвам( да го пускам когато ми е нужно). Копчето ще сложа на кухината където е дръжката (където е управлението на огледалата на шофьорската врата). Малко жигулско изп лнение но ще реша доста главоболия.
Няма никаква логика огледалото да грее само при под +3 градуса. Подгряването не е сложено за размразяване на огледалото, а за изсушаването му. При дъжд пак трябва да работи, за да изсушава капките и да се вижда. Това лято не ми работеше подгрева на дясното огледало и по дъждовете не се виждаше нищо, а лявото беше идеално. Сега като го оправих нямам грижи. Огледалата трябва да греят постоянно!
Склонен съм да вярвам, че си греят нон стоп . Събота си играх с бушоните на колата и открих, че инсталацията е прекарана до бушоните за всяка една екстра. Това, което трябва е само да се окабели от бошоните до самата екстра, която се слага. Тоест букса , кабел до бушоните и два кабела до всяко огледало.
Занимавай се малко повече и си го направи, като хората.

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- novatora
- Потребител
-
Да това е хубава идея. Като се поуправи времето ще си поиграя. Само незнам в жегите като греят тези огледала как ще е. Неможе ли софтуерно да се зададе градусов лимит за подгрев?
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
novatora написа:Да това е хубава идея. Като се поуправи времето ще си поиграя. Само незнам в жегите като греят тези огледала как ще е. Неможе ли софтуерно да се зададе градусов лимит за подгрев?
Колега, ти изобщо прочете ли внимателно защо се подгряват огледалата или просто си пишеш наизуст?
Как ли са издържали и не са се пръснали огледалата на 90% от БМВ-тата дето 15-20 години са се пекли на нежното италианско слънце и 40 градуса на сянка? Ама не! Дай да ги направи по български и да им зададем температурен лимит да не дърпат ток или да не пръснат пластмасата. Понякога такива неща даже и не са смешни.

Колеги, да ползвам темата, за да не отварям нова.
Имам проблем с едното огледало, от шофьорската страна. Не грее. Другото работи перфектно, но шофьорското грам. Има ли отделен бушон за него, или реле? Колата така я купих лятото, нищо не съм пипал там, не знам преди това дали е пипано. Как да процедирам за да установя къде е проблема?
Благодаря и весели празници.
Имам проблем с едното огледало, от шофьорската страна. Не грее. Другото работи перфектно, но шофьорското грам. Има ли отделен бушон за него, или реле? Колата така я купих лятото, нищо не съм пипал там, не знам преди това дали е пипано. Как да процедирам за да установя къде е проблема?
Благодаря и весели празници.
15 мнения
• Страница 1 от 1