Желание за емиграция, къде и защо?
Модератор: Общи модератори
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Желание за емиграция, къде и защо?
Аз съм завършил преди 23 години. Грегъри ми беше по география и беше голям боклук. Тогава училището още носеше името на комуниста Карл Либкнехт. От моите съученици почти никой не се върна. Единствен аз от цялото училище не учих висше и се захванах с бизнес. А можеше сега и аз да съм лекар в Германия.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Мордехай написа:...А можеше сега и аз да съм лекар в Германия.
Всеки прави грешки.

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
alx написа:Мордехай написа:Повечето като мен не пият, не пушат, слушат европейска музика, чувстват се граждани на света, имат широк мироглед и харесват западната протестантско католическа култура.
ти уби детето в мене с това си изречение![]()
...
Ся да не ми резнеш консултацията за корвета.

Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Ба грешка, хубаво е направил човека. Бил съм поне пет пъти в Германия и то по работа. Общуваш с германци. Замислял съм се какво е да останеш там... и стигам до извода - пълна тъпня. Това е моят извод. Това дето го пише dextar го потвърждавам на 200%.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Тва дето го пише декстъра е точно опсание на хората дето учат в Германия и гледат през студентските си години как приятелите им в България се пръсват по дискотеките, а те бъхтят. И едва ли не си мечтаят и те за тоя живот, завършват и се прибират. Дано не ми се разсърди колегата, може и да не е така при него, ама тва е моето наблюдение от първа ръка.
Аз пък направих точно обратното, завърших в България, размазвал съм се като студент къде ли не, водил съм точно тоя студентски живот, дето го има по всичките клишета, после ходих по Германията за практики и дипломни работи, даже тия последните две ги направих в завода на Мерниците в Щутгарт. И тогава и аз луда глава, викам си, ше си се върна в бг-то, там ми е мястото. После бачках 4г. за смешни пари и никви перспективи и сега от 2г. съм в Германия и се чувствам отлично тук...... поне за момента, възможности за издигане и кариера се виждат навсякъде, единствено трябва да искаш, да си упорит и да можеш поне малко от малко. Има си готини немци, има си ги и тия от клишетата, еми подбираш си компанията просто, нима в бг не е така? Важното е да ти допада и да знаеш как да си го направиш. Идиоти и точни хора съществъват в абсолютно всяка държава.
Около мен например има адски много лекари, адвокати и инженери, които познавам и са българи. Имам чувството, че само тия дето познавам, ако се върнат и ще се почувства в България. Еми съжалявам ама тва са просто такива умуве, които биха могли да направят разликата в родната действителност, да ама за съжаление са там, където намират реализация и стойностен живот.
Тряя да се разбере, че глобализацията вече е абсолютен факт. С днешните комуникации, транспорт и възможности, просто започвам да се съмнявам, че да отидеш от България да работиш и живееш някъде другаде в европа, да се нарече емиграция, не знам дали е точната дума. Тва не е едно времешния филм с Стефан Данаилов и Велко Кънев за командировката в Япония, дето е уанс ин ъ лайф тайм опуртюнити, хай сиктир, дайте малко по-реалистично. Днеска си тука, утре решававш и си някъде другаде.
Човек трябва сам да си го почувства и разбере, от форумите надали на някой ще му се изЯсни....
П.С. Един колега тук скоро ми беше казал: "Да пътуваш по света е инвестиция в самия себе си". И аз лично съм напълно съгласен с това.
Аз пък направих точно обратното, завърших в България, размазвал съм се като студент къде ли не, водил съм точно тоя студентски живот, дето го има по всичките клишета, после ходих по Германията за практики и дипломни работи, даже тия последните две ги направих в завода на Мерниците в Щутгарт. И тогава и аз луда глава, викам си, ше си се върна в бг-то, там ми е мястото. После бачках 4г. за смешни пари и никви перспективи и сега от 2г. съм в Германия и се чувствам отлично тук...... поне за момента, възможности за издигане и кариера се виждат навсякъде, единствено трябва да искаш, да си упорит и да можеш поне малко от малко. Има си готини немци, има си ги и тия от клишетата, еми подбираш си компанията просто, нима в бг не е така? Важното е да ти допада и да знаеш как да си го направиш. Идиоти и точни хора съществъват в абсолютно всяка държава.
Около мен например има адски много лекари, адвокати и инженери, които познавам и са българи. Имам чувството, че само тия дето познавам, ако се върнат и ще се почувства в България. Еми съжалявам ама тва са просто такива умуве, които биха могли да направят разликата в родната действителност, да ама за съжаление са там, където намират реализация и стойностен живот.
Тряя да се разбере, че глобализацията вече е абсолютен факт. С днешните комуникации, транспорт и възможности, просто започвам да се съмнявам, че да отидеш от България да работиш и живееш някъде другаде в европа, да се нарече емиграция, не знам дали е точната дума. Тва не е едно времешния филм с Стефан Данаилов и Велко Кънев за командировката в Япония, дето е уанс ин ъ лайф тайм опуртюнити, хай сиктир, дайте малко по-реалистично. Днеска си тука, утре решававш и си някъде другаде.
Човек трябва сам да си го почувства и разбере, от форумите надали на някой ще му се изЯсни....
П.С. Един колега тук скоро ми беше казал: "Да пътуваш по света е инвестиция в самия себе си". И аз лично съм напълно съгласен с това.
Един чех днес ми даде верен отговор.Питах го как се чувства в Германия като гастарбайтер или мигрант.Отговорът беше,че е европейски гражданин и се чувства в къщи.
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
vvasilev1 написа:Ако някой наистина иска да емигрира и да лапа салама в чужбина, вече отдавна е заминал и се мъчи да живее там нормално. Други драскат тука и кълнат хората живели в странство, щото назовават нещата с истинските имена.
Сигурно си прав, обаче има и една трета категория хора. Това са хора, които също са искали/искат да емигрират и вече да са го направили, но поради семейни или други причини просто се налага да останат в БГ и още живеят с тази мечта. Недей да казваш, че едва ли не всеки, който е искал и му е стискало вече го е направил, а другите сме лаладжии в такива теми

Относно това как нашите сънародници в чужбина си описват животът и бита, трябва да си средно интелигентен човек и прочетеш някой друг емигрантски форум, за да ти стане ясно, че една част от емигрантите мрънкат и всякаш правят всичко възможно да те убедят, че при тях е ада на земята, но в същото време продълждават да си кютът там и не се връщат

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- nqmam_bmw
- Потребител
-
Утре ще ходя в Амстердам и ще видя дали си заслужава да се емигрира там, че от много време не съм ходил в ниската земя. 

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
не съм ходил там, но съм чувал че на центъра имало много хубави магазини, да си купиш нещо от витрините, имало и българки даже 

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- nqmam_bmw
- Потребител
-
Няма да стигна до центъра за съжаление....Ранният следобед се налага да се връщам в София-та. 

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз са се връщам от Белгия, там също има Българки по витрините, бая хубави при това.
От всички места на които съм ходил, а те не са кой знае колко, дотук съм се замислял само за Тайланд. Хич не е лошо, но очевидно идеята не ми е да го правя за пари или да разчитам на стандарт като в западна Европа.
От западна Европа все още не съм видял място, на което бих живял.
От всички места на които съм ходил, а те не са кой знае колко, дотук съм се замислял само за Тайланд. Хич не е лошо, но очевидно идеята не ми е да го правя за пари или да разчитам на стандарт като в западна Европа.
От западна Европа все още не съм видял място, на което бих живял.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
BiTurbo написа:Тва дето го пише декстъра е точно опсание на хората дето учат в Германия и гледат през студентските си години как приятелите им в България се пръсват по дискотеките, а те бъхтят. И едва ли не си мечтаят и те за тоя живот, завършват и се прибират. Дано не ми се разсърди колегата, може и да не е така при него, ама тва е моето наблюдение от първа ръка.
И аз съм решил да се върна в БГ след 6 месеца, пък ще видим до тогава и след това

Benord написа:Един чех днес ми даде верен отговор.Питах го как се чувства в Германия като гастарбайтер или мигрант.Отговорът беше,че е европейски гражданин и се чувства в къщи.
И аз така, само че винаги съм казвал гражданин на света

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Хората на запад живот си живеят, ние тука само ядеме и пиеме !