Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от alekangg » 24 Яну 2017, 20:17

vvasilev1 написа:
alekangg написа:
vvasilev1 написа:
alekangg написа:Пак залитна в друга посока ми се струва.
В последните постове става дума за старини и пенсионери, не за мобилизация и работа.
Ще ми кажеш ли какво плюсове има един пенсионер живееш у нас??
С колко прнсионера в чужбина си говорил и какво ти казаха по-точно?

Ти пенсионер ли си?

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

Защо? Или ти си застрахован, ще си вечно млад нещо?
Нали се говореше, че българите ще припкат да си идват на старитни, даже по селата ще се заселят сигурно!
Или просто лаф да става чешеш клавиатурата? На всеки въпрос се отговаря с нов въпрос май.

Аз се осигурявам на максимум. Бачкам яко и се надявам да съм подготвен за пенсионерския живот. Ти като толкова те дразни България и балъците пребиваващи тука иди в чужбина живей си живота там и не си трови мозъка да си пишеш с балъци на юг от Дунав.

Не ми казвай къде е по-добре да отида, ако може.
Радвам се, че се осигуряваш на МАХ.
Ако не ти харесва темата, не си длъжен да я четеш, още по-малко да пишеш.

Не разбрах какво са ти разказали пенсионерите за живота по света и у нас??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 24 Яну 2017, 20:27

alekangg написа:
vvasilev1 написа:
alekangg написа:
vvasilev1 написа:
В последните постове става дума за старини и пенсионери, не за мобилизация и работа.

Ти пенсионер ли си?

Нали се говореше, че българите ще припкат да си идват на старитни, даже по селата ще се заселят сигурно!
Или просто лаф да става чешеш клавиатурата? На всеки въпрос се отговаря с нов въпрос май.

Аз се осигурявам на максимум. Бачкам яко и се надявам да съм подготвен за пенсионерския живот. Ти като толкова те дразни България и балъците пребиваващи тука иди в чужбина живей си живота там и не си трови мозъка да си пишеш с балъци на юг от Дунав.

Казаха ми, че тия дето реват като млад, ще ревът и като дърти! А па ти недей ми дава акъл кво да чета! Айде много здраве, навън те чакат. Ние балъците ще пъшкаме тука и ще чакаме пенсия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Яну 2017, 20:30

vvasilev1 написа:
alekangg написа:
vvasilev1 написа:
alekangg написа:
vvasilev1 написа:

Ти пенсионер ли си?

Казаха ми, че тия дето реват като млад, ще ревът и като дърти! А па ти недей ми дава акъл кво да чета! Айде много здраве, навън те чакат. Ние балъците ще пъшкаме тука и ще чакаме пенсия.

Кефи ме безсилието ти! :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Яну 2017, 20:42

Не знам пенсионерите как живеят и колко им е добре в родината, ама по продължителност на живота сме 80ти... като преди нас има много държави за които нямаме високо мнение...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... expectancy
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 24 Яну 2017, 20:45

alekangg написа:
vvasilev1 написа:
alekangg написа:
vvasilev1 написа:
alekangg написа:
vvasilev1 написа:

Ти пенсионер ли си?

Кефи ме безсилието ти! :mhihi:

То и мен ме кефи, че циклиш и мечтаеш за пенсия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Яну 2017, 21:08

alx написа:Не знам пенсионерите как живеят и колко им е добре в родината, ама по продължителност на живота сме 80ти... като преди нас има много държави за които нямаме високо мнение...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... expectancy

Това е долна пропаганда, в Бг е най-добре!
Само дето зад нас са страни от 3ия свят, ама важното е да имаме самочувствие.
Има и по-интересни неща
http://bultimes.com/akad-petar-ivanov-balgariya-e-svetoven-shampion-po-smartnost-i-po-izchezvane/
https://news.bg/politics/trevozhno-uvelichena-detska-smartnost-u-nas-prez-2014-ta-otchete-nsi.html
Ето първи сме по нещо и ние!
Това не е от вчера, а от татово време още.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 24 Яну 2017, 21:15

Темата беше в обратната насока, но сега стана защо в територията е най-зле. :mrgreen:
Ключът вече е наложителен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 25 Яну 2017, 1:28

Grozdanoff написа: :yes: Ето за това си говорим, а скъпите сънародници в чужбина, които писаха че там е много трудно да си намерите работа и то свястна, не си мислите, че нещата в БГ са се оправили и тук е много по-лесно ;)

Кой пише, че е толкова трудно? Според мен тук е доста по-лесно да си намериш работа (квалифицирана и неквалифицирана), дори и да не говориш езика. В повечето случаи работата е от 8:00 до 16:00, 5 седмици отпуска на година (някои фирми плащат за още една). Курсовете по датски са безплатни първите три години (а за това време ще научиш езика). Заповядай в Дания, щом ти се емигрира. В зависимост от местоположението ти в страната си на няколко часа от Швеция, Норвегия и Германия. Можеш да си правиш мини-пътувания и през уикендите, без да си скапан от път.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Яну 2017, 6:39

Grozdanoff написа:
И така и никой от емигрантите не ми отговори на въпрос: Щом в чужбина е толкова трудно с намиране на работа, ниска заплати и др. какво правите още там, а не се връщате в обетованата земя ??? Недейте да ми обяснявате, че в БГ работата и др. било по-лесно, защо не се връщате тогава мазохисти ли сте ?

Всъщност темата не е ли "Желание за емиграция, къде и защо?" или вече стана "а недеите гадно, трудно, да си стоим в БГ"

Колега, аз може да звуча малко песимистични или както искаш го наречи. Чисто и просто давам информация, която трудно ще намерите в нета. Работа в Канада има колкото искаш. Но е за мижави пари и жестока експлоатация. Какъв Макдоналдс, какви пет лева, там ще ви смачкат на минимална заплата. Извинявам се, ако звучи грубо, но грам идея нямате за това, което коментирате. Виждал съм с очите си, как големи момчета плачат за работа и някакви пари. Статистиките просто не струват и пукната пара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 25 Яну 2017, 7:41

BMW_POWER написа:
Grozdanoff написа:
И така и никой от емигрантите не ми отговори на въпрос: Щом в чужбина е толкова трудно с намиране на работа, ниска заплати и др. какво правите още там, а не се връщате в обетованата земя ??? Недейте да ми обяснявате, че в БГ работата и др. било по-лесно, защо не се връщате тогава мазохисти ли сте ?

Всъщност темата не е ли "Желание за емиграция, къде и защо?" или вече стана "а недеите гадно, трудно, да си стоим в БГ"

Колега, аз може да звуча малко песимистични или както искаш го наречи. Чисто и просто давам информация, която трудно ще намерите в нета. Работа в Канада има колкото искаш. Но е за мижави пари и жестока експлоатация. Какъв Макдоналдс, какви пет лева, там ще ви смачкат на минимална заплата. Извинявам се, ако звучи грубо, но грам идея нямате за това, което коментирате. Виждал съм с очите си, как големи момчета плачат за работа и някакви пари. Статистиките просто не струват и пукната пара.

Стига ги спира. Като ги напъва, терминала и газ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 25 Яну 2017, 11:34

:OT:
Като си отговаряте един на друг, няма нужда да се цитирате, че трудно се чете с тия пирамиди :mhihi: :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 25 Яну 2017, 13:09

BMW_POWER написа:Колега, аз може да звуча малко песимистични или както искаш го наречи. Чисто и просто давам информация, която трудно ще намерите в нета. Работа в Канада има колкото искаш. Но е за мижави пари и жестока експлоатация. Какъв Макдоналдс, какви пет лева, там ще ви смачкат на минимална заплата. Извинявам се, ако звучи грубо, но грам идея нямате за това, което коментирате. Виждал съм с очите си, как големи момчета плачат за работа и някакви пари. Статистиките просто не струват и пукната пара.

Аз щях да съм много благодарен ако Вие сънародниците ни в чужбина споделяхте по нещо реалистично, донякъде окуражаващо и не толкова мрачно за живота Ви там в чужбина. До тук прочетох почти само песимистични и мрачни изказвания, за хора които "реват" и едва ли не са направили грешката на живота си и живеят в 101% нещастие. Еми трудно ми е да Ви повярвам, че говорите за някакви нормални хора, които се доближават до моите амбиции, способности и воля за емиграция, защото хората, които аз познавам в САЩ и Канада са преуспели. Тук говоря за едни кадърни хора, хора с образование и дух. Те емигрираха преди години с надеждата за изграждане на един по-добър живот за тях и техните деца, но не са отишли с идеята че там парите ще валят от небето и ще бъда богове. Знам колко трудно им беше през първите 3-5г. но никога не се пречупиха, защото знаеха че отиваики там ще бъдат никой....Пак искам да попитам тези хора, които визираш емигранти ли са или гурбетчии, които са си мислели, че парите ще валят ?

Искам да те попитам ти си столичанин сигурно, имаш ли си представа как живеят някои от младите българи в малките градчета и села в България? Моето семейство има фамилна къща от много години в едно планинско село близо до гр. Елена. Аз щом "нямам идея какво коментирам" вярваш ли ми че там познавам млад човек, който няма пари да си оправи зъбите и си ходи така докато зъките го болят, там още продават цигари на бройка и виждам майки да купуват по 1л олио, защото сигурно няма пари за голяма бутилка, и познавам един млад татко, който лятно време като се върне от сечището си вземаше фенер и ходеше зад село да събира гъби и да ги продава, защото дете гледа.....Хайде вече стига ми разправяйте кооолко много им е трудно на емигрантите в Канада, моля те !

Без обиди и сърдене, но пак от това, което чета за тези хора разбирам само: "мрън...мрън..мрън-мрън-мрън" Само един човек, ми даде смислено обяснение на въпроса, но ако може ще те питам и теб: щом тези емигранти "ревът" и аз идея си нямам колко им е трудно, какво правят още навън ами не се приберат ? Значи ми се струва, че все пак им е по-лесно и имат по-добра перспектива в Канада отколко в БГ !

Аз Ви вярвам на вас сънародниците ни в чужбина,че животът Ви там не е лесен, но както ли да ми ревете и да ми обяснявате на вас Ви е по-лесно отколкото на нас!!! Иначе нямаше да останете в чужбина !
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Яну 2017, 13:23

^ Поради няколко причини такива глупости дрънкат.
Да се изкарат герои ,или пък да не се изсипе половин България там,където са и да им "вземе хляба " някой.
По-скоро без основание,но човек,който има добра/или въобще някаква работа там си я пази буквално със зъби и нокти ,развивайки параноя.

Или пък връща се познат от чужбина,стоял над 5-10 години,но няма пукнат лев спестен (поне на думи)А реално е с няколко десетки големи настрани. Това последното е най-обяснимо,защото наистина се почват едни молби от близки,роднини и т.н. за пари назаем,че свят да ти се завие :lol:

По темата ,обява за работа. Нямам идея,но предполагам,че има стомаХолози,които печелят повече у нас.А и тази цифра със сигурност е преди данъци и най-късно на втората година ще е обложена с около 45%.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 25 Яну 2017, 13:39

Bogat-Beden написа:^ Поради няколко причини такива глупости дрънкат.
Да се изкарат герои ,или пък да не се изсипе половин България там,където са и да им "вземе хляба " някой.
По-скоро без основание,но човек,който има добра/или въобще някаква работа там си я пази буквално със зъби и нокти ,развивайки параноя.

Това е...и то си личи във всичките форуми, че го има това "геройство", значи не само аз го виждам това...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от Dextuar » 25 Яну 2017, 14:55

Не исках да пише, ама айде. Аз съм на 24, преди 2 години се върнах в България. От 19 до 22 учих в Германия, където докато следвах имах и сериозна работа 19 часа на седмица, заработвах си стабилно и работих квалифицирана работа, първо в университета, след 3-ти семестър и към немската стокова борса. След завършване на една от т.н перспективни специалности реших да се прибера тук както направиха и доста мои съученици. Какви бяха моите впечатление от 3.5 години прекарани там:
* колегите в университета главно бяха ботове, имаше и свестни, но повече бяха с предразсъдъци, но ги разбирам
* имах няколко приятелки немкини поне докато не разбираха, че съм от БГ / иначе съм с руса коса и сини очи/
* българите се събираха в БГ групички и дори не се опитваха да се интегрират, не че и имаха голям шанс, поне мъжете, за жените беше по-лесно, но там по разбираеми причини
*колегите в работата бяха ОК, понеже повечето бяха стажанти от цял свят, с които аз контактувах и рядко имаше само немци. Когато обаче се получи така, че 80% бяха немци, си сядаха на отделна маса и не ни викаха, иначе се разбирах добре с тях и не съм имал конфликти, просто предпочитаха да са си сред свои
*след работа се ходеше петък понякога на кръчма/диско / рядко ходех, защото живеех на 80 км и гледах да хващам влака по-отрано/, но главно се говореше за работа и се пиеше по бира и се коментираха някакви банални неща
*в неделя беше мъртвило, след 20-21ч. през седмицата също, а града, в който живеех, беше с население 300 000
*БГ-тата правеха интриги, едни от най-добрите ми приятели загубих там заради пуберски истории
*Нагледах се на 30 годишни българи ергени, установили се вече в Германия с добра работа, как тичаха по 19г. пикли студентки, защото другите нации не им обръщаха внимание, отделно им ходеха по гъзовете едва ли не да се женят, че им беше време, като цяло 30-40 годишни прекарваха време със студентите или с други българи като рядко някой техен познат немец от службата идваше с тях и не повтаряше повече, не на всеки му понасяха БГ ритмите и ракията, за която всеки мечтаеше да му пратят техните колет :kuku:
*Като цяло доста сиво ежедневие, всеки ти се усмихва, но знаеш, че е лицемерно
*Никой не мисли за семейство/деца поне докато не стане на 35 и да си е уредил нещата кариерно
*Българите се пречупваха и за да се впишат в обществото, често започваха да имитират немците, дори имаше лаф "И най-смотания немец е по-готин от най-големия пич българин"

Като цяло мога още доста да напиша, но не е от такова значение, защото това е прекарано през моята призма. Според мен в БГ е много по-лесно да си намериш добре платена работа отколкото в Германия, просто конкуренцията е много по-малка. Отделно парите на фона на общата мизерия тук са много по-добре отколкото в Германия. Но трябва да призная, че тая шуробаджанащина също ме влудява. На старата ми работа в БГ бях единствения, който беше кандидатствал по надлежния ред през сайта на компанията, а не беше препоръчан от някой настоящ служител или познат на шефа. За в момента съм решил, че БГ е моето място, но нищо не ми пречи след време да се върна.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата