Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от alekangg » 24 Яну 2017, 16:52

Всеки може да иде където иска почти, само мерак да има и да прецени дали е добре или зле.
Не мога да разбера обаче, разни хора, които са били на разходка тук-там, но имат категорично мнение за всичко, понеже са чували това-онова от първа и втора ръка. Както тук, така и там има хора едвам оцеляващи, средна класа и богати. Или в Бг няма хора на 400лв и безработни извън София?
А за децата няма какво да се говори, доста нямат такива, но пак разказват, къде ще им е по-добре все едно са живели с децата си в Бг и в чужбина, как така знаят всичко не знам..

Най-лошото за децата в Бг е грандоманщината и избиването на комплекси на което се натъкват още от 1 клас.
Разбира се, всичко идва от родителите и от родителите на съучениците и след това от самите съученици.
То не е каква марка гащи и маратоники имат, какъв телефон и т.н., ако не е от топ нещата, обявени в Бг не стават и си заклеймен.
Децата от 1-2 клас са със смарт телефони, с всичко се парадира на максимум.
Поне в Западна Европа, тези неща не съществуват, те са типични за населението на балканския полуостров и на Африка!

Естествено, малко като пораснат и вече се гледат баДките, мутрите, фолк певиците и т..н, всичко което ги залива и естествено това става мечта и в подражание до колкото се може.

За мизерията няма да отварям дума, това е пределно ясно на всички предполагам, че няма по мръсни улици и въздух из Европа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 24 Яну 2017, 17:13

За въздуха не знам,но по-мръсни улици има на доста места.

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Яну 2017, 17:20

Не съм ходил в хАмериката за съжаление,но скромното ми мнение е,че човек ако иска да забяга нанякъде млад и "завинаги",там е мястото.Колкото по-млад,по -добре.Ако може веднага след средно образУ :mhihi: вание.
Западна Европа е супер откъм близост и бързо/лесно/изгодно придвижване.Северът е много богат,със висок стандарт,чиста природа и уредена социална система.Но повечето са с отвратителен климат и местните са изключителни ксенофоби.
Югът е нещо като при нас, ама по-богато.Да ме прощавате,но има доста държави дори в Европа с по-красива природа.Климатът на места е също леко по-възтопличък отколкото сме свикнали.Тоест нашите 4ри сезона си липсват определено.По-слабо се усеща отношението към чужденците.Езиците им са по-лесни.Но пък са по-необходими,защото по-малко от местните могат и искат да говорят на английски.
На много места се живее в пъти по-добре,но ако си българин,трябва да преглътнеш някои неща.
У нас също може да се печели добре и да се живее малко по-цигански и разгащено,ама и това си има цена.
Винаги съм се чудел как ли псуват тези с коли за над 300 бона като се из'юскат в дупка ,където гсм-а ти губи обхват :mhihi: .Или пък какъв ти е кефа да караш Майбах на фона на дъртите панелки и т.н..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 24 Яну 2017, 17:47

dextuar написа:А теб какво те кара да мислиш, че на децата ти ще им е по-хубаво там?

Ще им спестиш това:
alekangg написа:Най-лошото за децата в Бг е грандоманщината и избиването на комплекси на което се натъкват още от 1 клас.
Разбира се, всичко идва от родителите и от родителите на съучениците и след това от самите съученици.
То не е каква марка гащи и маратоники имат, какъв телефон и т.н., ако не е от топ нещата, обявени в Бг не стават и си заклеймен.
Поне в Западна Европа, тези неща не съществуват, те са типични за населението на балканския полуостров и на Африка!

Естествено, малко като пораснат и вече се гледат баДките, мутрите, фолк певиците и т..н, всичко което ги залива и естествено това става мечта и в подражание до колкото се може.

За мизерията няма да отварям дума, това е пределно ясно на всички предполагам, че няма по мръсни улици и въздух из Европа.

И няма да са обременени да обичат обречена родина...
На тях всичко ще ги тегли към новата родина - нея ще обичат, там ще са им приятелите и родителите.

Имам познати дето децата им израснаха в Испания, Австрия и т.н. Или са родени там, или са от съвсем малки там, сега са по на 14-15 години и не могат да проумеят какво им харесва на родителите им в България... Като си дойдат за 10 дни "при баба" и едвам дочакват да отлетят обратно в родината (новата).
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Яну 2017, 17:59

всеки си разбира различно какво е хубаво за децата им... но...

в америка на нормалните деца са им спестени много от мръсотиите на живота. в буквалния и преносния смисъл. растоянията са големи и понеже някой ги вози насам натам винаги знаеш къде са и какво правят. деня им е по програма. частни уроци, спортовете които тренират, обществрно масови занимания от училище... уйкендите са същата работа защото пак ако искат да отидат някъде- трябва да се закарат/ приберат. контрола е на 100% ако родителите го желаят.

в родината... нищо от горенаписаното за наличието на контрол не важи.

та аз не съм сигурен къде се живее по-добре защото параметри много. но ако трябваше да си избирам да си отглеждам децата в родината или америка независимо от социалния и материалния ми статус никога нямаше да избера родината в текущото й състояние.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 24 Яну 2017, 18:06

drago_pavlov написа:
dextuar написа:А теб какво те кара да мислиш, че на децата ти ще им е по-хубаво там?

Ще им спестиш това:
alekangg написа:Най-лошото за децата в Бг е грандоманщината и избиването на комплекси на което се натъкват още от 1 клас.

На тях всичко ще ги тегли към новата родина - нея ще обичат, там ще са им приятелите и родителите.

Имам познати дето децата им израснаха в Испания, Австрия и т.н. Или са родени там, или са от съвсем малки там, сега са по на 14-15 години и не могат да проумеят какво им харесва на родителите им в България... Като си дойдат за 10 дни "при баба" и едвам дочакват да отлетят обратно в родината (новата).

:yes: Ето за това си говорим, а скъпите сънародници в чужбина, които писаха че там е много трудно да си намерите работа и то свястна, не си мислите, че нещата в БГ са се оправили и тук е много по-лесно ;) Всъщност ако наистина си търсиш нова и хубава работа в БГ без шуробаджанащина положението всъщност е доста зле!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 24 Яну 2017, 18:16

alx написа:всеки си разбира различно какво е хубаво за децата им... но...

в америка на нормалните деца са им спестени много от мръсотиите на живота. в буквалния и преносния смисъл. растоянията са големи и понеже някой ги вози насам натам винаги знаеш къде са и какво правят. деня им е по програма. частни уроци, спортовете които тренират, обществрно масови занимания от училище... уйкендите са същата работа защото пак ако искат да отидат някъде- трябва да се закарат/ приберат. контрола е на 100% ако родителите го желаят.

в родината... нищо от горенаписаното за наличието на контрол не важи.

та аз не съм сигурен къде се живее по-добре защото параметри много. но ако трябваше да си избирам да си отглеждам децата в родината или америка независимо от социалния и материалния ми статус никога нямаше да избера родината в текущото й състояние.

Предобрил си леко.И тук вече децата се отглеждат като олигофрени.Возят се навсякъде и не ги пускат сами навън до 18 годишни :mhihi: За мен това е грешка!Я се замисли какви хора ще станат :confused: Социопати.
Те затова американците са прости на г*з и не знаят къде се намират.Общувал съм като дете с няколко и на по-късен етап също.По-големи тъпири не съм виждал!

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 24 Яну 2017, 18:20

drago_pavlov написа:

Ще им спестиш това:

Не знам защо,но тръпки ме побиха от написаното.Доста грозно и отвратително звучи,чак обидно :confused:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Яну 2017, 18:21

Обикновено истината е грозна и боли

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 24 Яну 2017, 18:32

alekangg написа:Обикновено истината е грозна и боли

Така е,но това не е моята истина.

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Яну 2017, 18:35

Ако не е, не би трябвало да ти е грозна и обидна споре мен.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Яну 2017, 18:45

(bubsa) написа:Предобрил си леко.И тук вече децата се отглеждат като олигофрени.Возят се навсякъде и не ги пускат сами навън до 18 годишни :mhihi: За мен това е грешка!Я се замисли какви хора ще станат :confused: Социопати.

не ми е това личното общо впечатление за децата в родината- единици (тези по-напред с материала дето са) са на този принцип. болшинството от децата/ младежта са неконтролирани. за социопатите съм съгласен. ама това е заради новите им начини на социално общуване- не за друго...

Те затова американците са прости на г*з и не знаят къде се намират.Общувал съм като дете с няколко и на по-късен етап също.По-големи тъпири не съм виждал!

забрави. това е само на първо четене и не прави грешката да си останеш само с него.... гледа се крайния резултат. фактите. ние като сме много умни и кадърни- гледай докъде сме си докарали държавата. друга тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 24 Яну 2017, 18:56

alekangg написа:Пак залитна в друга посока ми се струва.
В последните постове става дума за старини и пенсионери, не за мобилизация и работа.
Ще ми кажеш ли какво плюсове има един пенсионер живееш у нас??
С колко прнсионера в чужбина си говорил и какво ти казаха по-точно?

Ти пенсионер ли си?

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Яну 2017, 19:05

vvasilev1 написа:
В последните постове става дума за старини и пенсионери, не за мобилизация и работа.

Ти пенсионер ли си?

Защо? Или ти си застрахован, ще си вечно млад нещо?
Нали се говореше, че българите ще припкат да си идват на старитни, даже по селата ще се заселят сигурно!
Или просто лаф да става чешеш клавиатурата? На всеки въпрос се отговаря с нов въпрос май.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 24 Яну 2017, 19:20

alekangg написа:
vvasilev1 написа:

Ти пенсионер ли си?

Защо? Или ти си застрахован, ще си вечно млад нещо?
Нали се говореше, че българите ще припкат да си идват на старитни, даже по селата ще се заселят сигурно!
Или просто лаф да става чешеш клавиатурата? На всеки въпрос се отговаря с нов въпрос май.

Аз се осигурявам на максимум. Бачкам яко и се надявам да съм подготвен за пенсионерския живот. Ти като толкова те дразни България и балъците пребиваващи тука иди в чужбина живей си живота там и не си трови мозъка да си пишеш с балъци на юг от Дунав.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата