Проблем с м52б25ту +видео
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Проблем с м52б25ту +видео
Здравейте колеги, вече 3ти ден си бия главата и не мога да открия проблема, колата е е46 м52б25ту. Ще обясня накратко какъв е проблема и как точно до сега се опитвах безрезултатно да го отстраня. Колата пали от раз и всичко е наред обаче след първите 10 минути на работа започва зверски да мени оборотите и да гасне. На диагностика нищо не показва , обаче след като откача дебитомера колата застопорява оборотите и си работи нормално, закача ли буксата и пак започва. Първо смених дебитомера, обаче проблема си остана , на два от цилиндрите дюзите не работеха добре по живи данни , смених ги и тях. Огледах обстойно целия всмукател да не е спукан някъде, както и всички маркучи, вакуми и бля бля бля.. Динамото също работи добре без някакви изменения в стойностите. По принцип са ми идвали коли с същия проблем сменям дебитомера и колата се оправя, утре мисля да сложа 3ти дебитомер да видя какво се случва.. Има леко тропане на ваносите в по високите обороти, гумичките са за смяна това също не го изключвам като вариянт .. но чак пък толкова да мени обороти и да мести аванса не ми се вярва..
Видео -
Видео -

- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Re: Проблем с м52б25ту +видео
Клапана на картерни газове от него нещо?
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Войводата написа:Здравейте колеги, вече 3ти ден си бия главата и не мога да открия проблема, колата е е46 м52б25ту. Ще обясня накратко какъв е проблема и как точно до сега се опитвах безрезултатно да го отстраня. Колата пали от раз и всичко е наред обаче след първите 10 минути на работа започва зверски да мени оборотите и да гасне. На диагностика нищо не показва , обаче след като откача дебитомера колата застопорява оборотите и си работи нормално, закача ли буксата и пак започва. Първо смених дебитомера, обаче проблема си остана , на два от цилиндрите дюзите не работеха добре по живи данни , смених ги и тях. Огледах обстойно целия всмукател да не е спукан някъде, както и всички маркучи, вакуми и бля бля бля.. Динамото също работи добре без някакви изменения в стойностите. По принцип са ми идвали коли с същия проблем сменям дебитомера и колата се оправя, утре мисля да сложа 3ти дебитомер да видя какво се случва.. Има леко тропане на ваносите в по високите обороти, гумичките са за смяна това също не го изключвам като вариянт .. но чак пък толкова да мени обороти и да мести аванса не ми се вярва..
Видео -
Колега, празните обороти се поддържат от стъпковото моторче- може да го провериш.
Подобно играене на оборотите може да се дължи и на ламбда сонда- даже и аз имах щастието да го изпитам преди години, много е атрактивно.

- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Имам същия проблем. Със сменени втулки и О-пръстени на ваносите съм, нов клапан картерни газове, ревизирана диса клапа, въздух от никъде не смуче, дебитомера не е. Остана само моторчето за празния ход. По живи данни на инпа всичко е супер и няма никакви записани грешки.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
моторчето за празния ход 

- Войводата
- младши ентусиаст
-
Колеги проверил съм всички всевъзможни неща, даже съм подменил повечето неща с 100% работещи, стъпково моторче , сондите 10 пъти ги гледах и мерих, дросела го чистих, дори направих една готина работа за проверка на системата да не смуче въздух от някъде https://www.youtube.com/watch?v=hgxgoF80aFY мисля че ще е полезно и на други колеги. От доста време се занимавам с тези колички и до сега не е имало вариант в който да не мога да намеря проблема, но ето че ми дойде до главата и се изчерпах. Искам да се допитам и до вас защото 20 глави мислят по-добре от една. Други ден ще продължа да се занимавам с нея и ако открия проблема ще споделя с вас, до тогава всяко предложение е добре дошло.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Търси инфо при елиминиран сигнал от дебитомера, кои други възли се пропускат от компа и не ги търси като работи вече на готови смеси аварийни ...
И вече един, по един ги елиминирай. Не съм механик, просто давам идея.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
И вече един, по един ги елиминирай. Не съм механик, просто давам идея.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Lenco
- Старши скрапер
-
Ако има проблем с въздуха или стъпковия мотор няма да се оправя с изключване на дебитомера.
Сподели все пак, кара ли се на газ тази кола?
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Войводата написа:Колеги проверил съм всички всевъзможни неща, даже съм подменил повечето неща с 100% работещи, стъпково моторче , сондите 10 пъти ги гледах и мерих, дросела го чистих, дори направих една готина работа за проверка на системата да не смуче въздух от някъде https://www.youtube.com/watch?v=hgxgoF80aFY мисля че ще е полезно и на други колеги. От доста време се занимавам с тези колички и до сега не е имало вариант в който да не мога да намеря проблема, но ето че ми дойде до главата и се изчерпах. Искам да се допитам и до вас защото 20 глави мислят по-добре от една. Други ден ще продължа да се занимавам с нея и ако открия проблема ще споделя с вас, до тогава всяко предложение е добре дошло.![]()
Някъде из чуждите форуми четох, че този проблем можел да се прояви при много натегнато жило на дросела - не се затваря докрай. Аз при моята мисля да изчистя моторчето и да видя и жилото, но нямам гараж и в това гадно време не ми се занимава. По нататък

- Войводата
- младши ентусиаст
-
Lenco написа:Ако има проблем с въздуха или стъпковия мотор няма да се оправя с изключване на дебитомера.
Да кара се на газ колата

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
luizov написа:Войводата написа:Колеги проверил съм всички всевъзможни неща, даже съм подменил повечето неща с 100% работещи, стъпково моторче , сондите 10 пъти ги гледах и мерих, дросела го чистих, дори направих една готина работа за проверка на системата да не смуче въздух от някъде https://www.youtube.com/watch?v=hgxgoF80aFY мисля че ще е полезно и на други колеги. От доста време се занимавам с тези колички и до сега не е имало вариант в който да не мога да намеря проблема, но ето че ми дойде до главата и се изчерпах. Искам да се допитам и до вас защото 20 глави мислят по-добре от една. Други ден ще продължа да се занимавам с нея и ако открия проблема ще споделя с вас, до тогава всяко предложение е добре дошло.![]()
Някъде из чуждите форуми четох, че този проблем можел да се прояви при много натегнато жило на дросела - не се затваря докрай. Аз при моята мисля да изчистя моторчето и да видя и жилото, но нямам гараж и в това гадно време не ми се занимава. По нататък
аз това с жилото съм го правил като смених гофрираните маркучи, обаче тогава колата просто държеше високи обороти (1200-1400), а пък педала за гаста беше омекнал. разхлабих жилото и се оправи.

- Lenco
- Старши скрапер
-
Колега погледни тримовете, положителни или отрицателни, на 2та банка или само на единия. От там може да се ориентираш и къде да гледаш...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, изключи напълно газовата уредба- на извадената букса нареди мостове на прекъснатите бензинови инжектори.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2