Е46, 330i, премигват плафоните и светлините в купето

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Е46, 330i, премигват плафоните и светлините в купето

Мнение от mackrandev » 19 Яну 2017, 15:50

Здравейте.
Можете ли да ми кажете от какво според вас премигват светлините в купето? Плафоните мигат, виждам, че и светлините в таблото си променят контраста. Така е карам колата повече от година... Динамото го сваляха за профилактика и му смениха някои неща, казаха, че уж не е от него... Или от лайтмодул-а, или от сложения Angel eyes... Акумулатора не е сменян все още, но колата за момента пали и в най-големите студове. (е46, 330 бензин 2001)
Но при изгасени фарове, пак си премигват крушките на плафоните, все едно ще изгарят... :)
И ако сменя лайт-модула с друг, трябва ли да се обучава нещо, или настройва? Или просто заменям стария, със същия от друга кола...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Е46, 330i, премигват плафоните и светлините в купето

Мнение от bioz » 19 Яну 2017, 17:04

mackrandev написа:Здравейте.
Можете ли да ми кажете от какво според вас премигват светлините в купето? Плафоните мигат, виждам, че и светлините в таблото си променят контраста. Така е карам колата повече от година... Динамото го сваляха за профилактика и му смениха някои неща, казаха, че уж не е от него... Или от лайтмодул-а, или от сложения Angel eyes... Акумулатора не е сменян все още, но колата за момента пали и в най-големите студове. (е46, 330 бензин 2001)
Но при изгасени фарове, пак си премигват крушките на плафоните, все едно ще изгарят... :)
И ако сменя лайт-модула с друг, трябва ли да се обучава нещо, или настройва? Или просто заменям стария, със същия от друга кола...

Виж си алтернатора, това, че са го сваляли и са му сменили някой неща нищо не значи. Ако не си бил там може само да са го забърсали с мокър парцал и да са прибрали парите :mhihi:

Виж на колко зарежда от тайното меню и дали играе волтажа, докато караш... може да си замериш и акумулатора

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 19 Яну 2017, 18:35

Вроятно ти е заминал лайт модула. Но за да изключиш все пак алтернатора като възможност, ръчно си вържи някоя крушка директно на акумулатора и виж дали мига.
Другия начин е ако имаш халогени, включи ги и гледай дали те мигат, защото те не минават през лайт модула а през реле. Ако те не мигат, а фаровете мигат, то почти сигурно си за лайт модул.
За кодирането не съм сигурен, може да питаш колегата oci, той със сигурност знае.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mackrandev » 19 Яну 2017, 19:19

pimpo написа:Вроятно ти е заминал лайт модула. Но за да изключиш все пак алтернатора като възможност, ръчно си вържи някоя крушка директно на акумулатора и виж дали мига.
Другия начин е ако имаш халогени, включи ги и гледай дали те мигат, защото те не минават през лайт модула а през реле. Ако те не мигат, а фаровете мигат, то почти сигурно си за лайт модул.
За кодирането не съм сигурен, може да питаш колегата oci, той със сигурност знае.

Благодаря, но
Аз проблеми с фаровете нямам, или поне видимо и в гаража, не виждам да ми премигват фаровете.
Мигат само вътре светлините и крушките на плафоните. И виждам как леко сякаш трептят и дисплеите в таблото и това на климатроника...
А коя е опцията от скритото меню и какви трябва да са нормите? Смисъл видях една опция за акумулатора, а тук ми казвате да проверя динамото в скритото меню.. под кой номер? И на празен ход, или по време на движение е правилно?
Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 19 Яну 2017, 21:35

pimpo написа:Вроятно ти е заминал лайт модула.

Само дет плафоните не се управляват от лайт модула, а от ГМ модула./Освен, ако под плафони, автора е нямал предвид диодите на плафона/.
А щом примигва и осветлението на таблото, то проблема по-скоро е я алтернатор, както се спомена вече, я някоя китайска добавка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mackrandev » 19 Яну 2017, 21:49

До сега правих тест. Запалих колата , пуснах фаровете и в тайното меню опция 9.0 показва 141-142, играе на тези числа. В момента в който пусна подгрева на седалките и тези числа падат 132-138-140-132 и почват крушките на осветлението в купето да премигват, като коледна елха. Като спра подгрева и спират да мигат.- няма проблеми.
Гася колата, пак влизам в менюто, при изгасен мотор показва 121-122, като пусна подгрева падат пак, но светлините не премигват...
При това състояние, паля колата цифрите паднаха до 94 и останаха на 141-142. Като пуснах подгрева и на едната и на другата седалка и веднага почва да мига вътре всичко да става тъмно-светло :lol: най-вече крушките в купето

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 19 Яну 2017, 22:58

Алтернатора изглежда проблемен трябва да държи 13.8-14.4 ама и акумулатора излежда капут най добре го измери няколко часа след като си карал с мултицед

Sent from my ONE E1003 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mackrandev » 19 Яну 2017, 23:01

Ами той държи 14.1-14.2, като пусна подгрева и тогава пада и играе. Помня, че лятото сменяха четки и лагери на динамото...
Та, ако не пускам подгрева - видимо проблеми няма...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 19 Яну 2017, 23:13

На динамото най често се разваля реле регулатора. Виж си акумулатора защото и той изглежда зле обаче той може да е скапан от алтернатора

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mackrandev » 19 Яну 2017, 23:20

bioz написа:На динамото най често се разваля реле регулатора. Виж си акумулатора защото и той изглежда зле обаче той може да е скапан от алтернатора

Акумулатора мисля че е оригиналния, BMW пише на него... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 20 Яну 2017, 9:59

mackrandev написа:
bioz написа:На динамото най често се разваля реле регулатора. Виж си акумулатора защото и той изглежда зле обаче той може да е скапан от алтернатора

Щом оригинален не го пипай- ще изкара още 20 години. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 20 Яну 2017, 10:01

Реле регулатор на алтернатора.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 20 Яну 2017, 11:12

zvetiko написа:
mackrandev написа:

Щом оригинален не го пипай- ще изкара още 20 години. :mhihi:

Ти се смееш ама старата ми е46-ца дизел като я зех беше с бмв акумулатор, сменян или не не знам. Само знам че я карах 4-5 години без никакви проблеми и я продадох, палеше на -20градуса. Тия оригналните не са като повечето боклуци дето ги продават с 2 год гаранция и точно след тоя период са за боклука.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 20 Яну 2017, 11:18

Тържествено се извинявам че съм те подвел! Не съм чел внимателно. Не е лайт модула :)
Хората са го казали вече - регулатора на алтернатора най-вероятно е заминал.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

Назад към E46