E46 330xd Проблем с турбината
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
E46 330xd Проблем с турбината
Здравейте , колеги .
Реших да направя една тема защото всеки ми казва различно нещо . Споделете и вашето мнение ..
Снощи запалех колата и дали да съм минал и 500 метра и забелязах че колата няма мощност и започна да пуши ,вдигнах капапа и забелязах че ми сгъва въпросния маркуч https://postimg.cc/image/f8fl4d4l5/ ... Съмнявах се за някой вакум ,но когато се събудих сутринта и я запалих направо почна да тече масло през ауспуха , явно няма от каде да смуче въздух и смуче масло от картера .. проверих въздушния филтър няма проблем там .Развих този мъркуч за да се уверя че не е от кулера ,ноп теча не спря (възможно и да се е отцеждало и от преди това дето съм я палел).И сега се съмнявам вече оста на турбината да е заминала ...
Моля изкажете по едно мнение

Реших да направя една тема защото всеки ми казва различно нещо . Споделете и вашето мнение ..
Снощи запалех колата и дали да съм минал и 500 метра и забелязах че колата няма мощност и започна да пуши ,вдигнах капапа и забелязах че ми сгъва въпросния маркуч https://postimg.cc/image/f8fl4d4l5/ ... Съмнявах се за някой вакум ,но когато се събудих сутринта и я запалих направо почна да тече масло през ауспуха , явно няма от каде да смуче въздух и смуче масло от картера .. проверих въздушния филтър няма проблем там .Развих този мъркуч за да се уверя че не е от кулера ,ноп теча не спря (възможно и да се е отцеждало и от преди това дето съм я палел).И сега се съмнявам вече оста на турбината да е заминала ...
Моля изкажете по едно мнение

- stefan_suny
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330xi
Re: E46 330xd Проблем с турбината
За да сгъва точно този маркуч най-вероятно турбината е задрала\затегнала\блокирала и двигателя създава вакуум там. Много вероятно е и теча на масло да е от там, едва ли едновременно са възникнали два големи проблема без да се усетиш.
stefan_suny написа:За да сгъва точно този маркуч най-вероятно турбината е задрала\затегнала\блокирала и двигателя създава вакуум там. Много вероятно е и теча на масло да е от там, едва ли едновременно са възникнали два големи проблема без да се усетиш.
Тя започна да ми свири преди седмица , и докато се усетя ето че стана белята ,сега друго турбо или ремонтен комплект трябва да се взима

- stefan_suny
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330xi
Ако е толкова зле колко си мисля, то вероятно турбината е задрала = криви перки + надран охлюв = нова турбина. Най-ясно ще стане като се свали и се разглоби.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако е задрала ще се чуе. Ако при свалянето перките са ти здрави - сменяй само втулки и лагери и си готов.
Si non confectus, non reficiat.
5 мнения
• Страница 1 от 1