Как са 5 чките на снега?:))
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Халф мод, ама само за тръгване, ще кача клипче как ми поднесе колата след умишлено подаване на газ и после ми попречи DTC-то да я вкарам в пътя, то и в книжката пише да се ползва само за тръгване
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Как са 5 чките на снега?:))
Точно.
Затова го изключвам напълно. 

Това е кофтито,че да го спреш трябва да изгасиш мотора .
Тръгваш ,спираш някъде където може да продължиш без проблем ,гасиш да изключи режима
Смешна работа 
Тръгваш ,спираш някъде където може да продължиш без проблем ,гасиш да изключи режима

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Е, то като е скрит моуд се предполага, че повечето хора няма да знаят за него.
Не знам. За мен тия системи влияят доста на възприятието на човек за поведението на автомобила. Аз го изключвам винаги като е хлъзгаво, защото искам единствен аз да имам контрол върху колата. И един вид седя и повече на щрек. Иначе се разглезвам и почвам да давам всичката газ на места, където без системата не бих...

Не знам. За мен тия системи влияят доста на възприятието на човек за поведението на автомобила. Аз го изключвам винаги като е хлъзгаво, защото искам единствен аз да имам контрол върху колата. И един вид седя и повече на щрек. Иначе се разглезвам и почвам да давам всичката газ на места, където без системата не бих...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Не знам как ги карате без системи. Имам чувството, че без DSC ще се пребия ввднага. При всяко леко подаване на газ задницата тръгва. А не карам кола 400 коня
Дали наистина не трябва да мина реглаж? Гумите са нови и са хубави, не е от тях. Отделно левия ми аморт. е изпуснал леко, предполагам също играе роля. Камерата лъже, бая занесе...

- vesoyanev2011
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d ,2001г.
Ооооо!
Това си е сериозно поднасяне!Без DSC ,аз също не бих рискувал да карам в зимни условия,освен при трудно потегляне.Пробвал съм без DSC просто за кефа на заледен път....,всичко стана толкова бързо!

Това си е сериозно поднасяне!Без DSC ,аз също не бих рискувал да карам в зимни условия,освен при трудно потегляне.Пробвал съм без DSC просто за кефа на заледен път....,всичко стана толкова бързо!

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами аз едно време съм карал без никакви системи, без зимни гуми дори. Сега ми е все тая, но определено със системите е по лесно и безопасно.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Ivo_Borisov написа:Ами аз едно време съм карал без никакви системи, без зимни гуми дори. Сега ми е все тая, но определено със системите е по лесно и безопасно.
И аз съм карал,но при тези дизели си е по-различно,особенно ако си и автоматик.
Да с тия дизели автоматици е друго ,миналата зима с 520-ката ръчка,нямаше толкова изненади .
Ама там даваш газ и нищо не се случваше
Трябва да го пробвате тоя мод на автомат да видите разликата
Ама там даваш газ и нищо не се случваше

Трябва да го пробвате тоя мод на автомат да видите разликата
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Едно и също е всичкото... Нито автоматика изменя нещата, нито дизела. Просто усет към презавиването и реакция да го контрираш. Ама не само да контрираш и да ти набие камшиците
, ами да си играеш с колата. Тогава вече имаш пълен контрол. Пълен естествено условно - винаги може да сгафиш. Те и професионалистите го правят понякога.
Мен това ми е първа кола със система. Преди имах е36 и е34. е34-ката беше и със шпер (тя и е36, ама за три дни
) и нямах никакви притеснения да я пързалям със 120, понякога и нагоре. Е, не говорим в условия като от клипа на колегата dextuar, защото тия коловози са най-гадното място, където да ти тръгне колата. Сега е39ката без шпер ми е терсене и не смея с над 100.
С включена система постоянно имам чувството, че колата ще тръгне и аз няма да мога да коригирам адекватно, защото или ще ми отнеме газта или ще ми набие спирачка на някое от колелетата. Затова я изключвам със сядането още.

Мен това ми е първа кола със система. Преди имах е36 и е34. е34-ката беше и със шпер (тя и е36, ама за три дни

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Едно и също е всичкото... Нито автоматика изменя нещата, нито дизела. Просто усет към презавиването и реакция да го контрираш. Ама не само да контрираш и да ти набие камшиците, ами да си играеш с колата. Тогава вече имаш пълен контрол. Пълен естествено условно - винаги може да сгафиш. Те и професионалистите го правят понякога.
Мен това ми е първа кола със система. Преди имах е36 и е34. е34-ката беше и със шпер (тя и е36, ама за три дни) и нямах никакви притеснения да я пързалям със 120, понякога и нагоре. Е, не говорим в условия като от клипа на колегата dextuar, защото тия коловози са най-гадното място, където да ти тръгне колата. Сега е39ката без шпер ми е терсене и не смея с над 100.
С включена система постоянно имам чувството, че колата ще тръгне и аз няма да мога да коригирам адекватно, защото или ще ми отнеме газта или ще ми набие спирачка на някое от колелетата. Затова я изключвам със сядането още.
Покарай 530д без системи,дори и на мокро и пак го сравни с 520...няма съпоставка.Тези дизели при 1500 оборота тръгват така,както 520-ката не може и с 4500.Не казвам,че са самолети,но все пак не са за подценяване!
Лятото на мокър асфалт ми е тръгвала със около 120 при рязко подаване на газ е39-ката

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Чакай сега, ние говорим за каране на сняг. И аз на 28цата ако й задам до долу и ще ме хвърли в някое дере.
Пак повтарям - усет! Как да подадеш, колко да подадеш, колко да контрираш. Карал съм дизели и за мен е същото. Автоматите имат адекватни спортни режими - цъкаш си предавките и няма грижи. Или имате предрасъдъци или ви отнема повече време да свикнете. Излизаш на някой булевард нощно време, задаваш 3та на DS и даваш постепенно газ. Докато се усетиш вече си играеш със 100 и кусур и е вече за 4-та. Е, въпрос на преценка е колко е удачно. С тия отворени диференциали наистина е кофти.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Не знам, аз галя газта и въпреки това задницата тръгва. Ако бях изключил системата, трябваше да играя контри от началото до края, щяха да ми се схванат ръцете от въртене на волана. Затова и питах дали нещо може по окачването да е. Да е не стабилна, ама чак пък толкова. 189 коня, Е90 320д ръчка с наистина хубави гуми
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Мини реглаж. Ако ти е поотворена сходимостта на задните колелета това е ефекта. Не е нормално да ходи чак толкова много.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Мини реглаж. Ако ти е поотворена сходимостта на задните колелета това е ефекта. Не е нормално да ходи чак толкова много.
Я си признай,че не си карал подобен дизел